Ezzel tölti a könyvelőd a napját!

hirdetes

Mivel foglalkozik a könyvelőd?

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kétféle ember létezik. Az egyik szereti pontosan ismerni a folyamatokat, átlátni a különféle lényeges, és kevésbé lényeges pontokat a könyvelő munkája során, a másik arra utazik, hogy a szükséges dokumentumok biztosításán kívül ne kelljen törődnie a könyvelés bonyolult, az átlagember számára aligha érthető részleteivel.

Ezzel foglalkozik a könyvelőd nap mint nap

Hogy tud egy könyvelő jól dolgozni?

 

Ahhoz, hogy egy könyvelő megfelelően, alaposan végezhesse a munkáját anélkül, hogy valamilyen komoly galibát okozna, természetesen nagy szakmai tudásra és naprakész ismeretekre van szüksége, a jogszabályok változásából adódóan nem árt, ha olykor végighallgat egy-egy továbbképzést. Ha felelősségbiztosítással is rendelkezik, az hab a tortán, hiszen így valamiféle garanciát vállal arra, hogy az általa végzett munka valóban minőségi. 

 

Hiába tudja fejből a vonatkozó jogszabályok minden pontját, hiába iszik napi 5 csésze kávét a precíz munkavégzés érdekében, ha nem biztosítjuk számára a szükséges dokumentumokat. Természetesen nem a határidők lejárta után 3 nappal, hanem még időben! Bár a könyvelés valójában a már megtörtént gazdasági eseményeket rögzíti, azért a határidőket érdemes szem előtt tartani, már csak a saját érdekünkben is. Vagyis rajtunk is áll vagy bukik a könyvelőnk munkájának eredményessége.

hirdetes

 

Alapvető feladatok, amit a könyvelőd ellát

 

Ahogy a legtöbb esetben, úgy a könyvelő is a megbízójával kötött szerződés alapján végzi feladatait.  Jobb esetben a könyvelőd rögzíti a számlákat és bizonylatokat, a legjobb esetben úgy, ahogy azt a törvény előírja. Ellenőrzi a tőled kapott számlákat, hogy azok biztosan megfeleljenek a hatályos törvényeknek, elkészíti és beküldi a szükséges bevallásokat, vagyis adatot szolgáltat a hatóságok felé. Biztosan kértél már tőle különböző kimutatásokat, hát azokat is elkészíti számodra. Éves beszámolót készít, tájékoztatja a vállalkozás vezetőjét a rá vonatkozó, könyveléssel és adózással kapcsolatos törvényi változásokról, és azokat figyelembe véve végzi tovább feladatait. Az egyik, ha nem a legfontosabb feladata figyelmeztetni a cég vagy vállalkozás vezetőjét arról, ha valami nem a jogszabályoknak megfelelően történik, valamint bérszámfejtést is végez, ha a szerződése azt magában foglalja.

hirdetes

 

A könyvelés sokkal többet jelent a papírok tologatásánál, felelősségteljes munka, ami komoly odafigyelést igényel. Éppen ezért a könyvelő megválasztásakor is érdemes kellő körültekintéssel eljárni, hiszen számunkra sem mindegy, hogy kinek a kezébe adjuk ügyeinket. A szakmai tudás és tapasztalat tehát alapvető, érdemes ellenőrizni a referenciákat, a megfelelő szakképesítések, és a felelősségbiztosítás meglétét. Ha egy megbízható könyvelő az, amit keresel, az Advitax Consulting Kft. könyvelő és adótanácsadó iroda tökéletes választás lesz számodra. IDE kattintva elérheted a honlapjukat is, ahol bizonyosságot nyerhetsz az általuk végzett munka minőségéről!

 

 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Dobókörte

Dobókörte: fából vagy kötélbõl készült kolonc, segítségével könnyebb, pontosabb a dobás Tovább

Útjog

Elhaladási jog, elsőbbség. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.