Formula 18 VB lesz 2011-ben a Balatonon

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Formula 18 VB lesz 2011-ben a Balatonon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Formula 18 VB lesz 2011-ben a Balatonon


2009/12/15

Forrás: vitorlazas.hu

A Nemzetközi Formula 18 Osztályszövetség vezetése a december elején tartott párizsi közgyűlésén megszavazta, hogy 2011-ben Magyarországon kerül megrendezésre a Formula 18 világbajnokság!

F18 VB 2011 Balaton

F18 VB 2011 Balaton

A Balatonfüredi Yacht Club lesz a házigazdája az eseménynek, amely 2011 nyarán kerül megrendezésre. A Formula 18 nemzetközi szinten és itthon is jelenleg a legerősebb katamarán osztály, mind a versenyzők számát, mind pedig a versenyek presztízsét illetően. A nagy-katamarán pl. (Volvo VX40) versenyzők jellemzően ebben az osztályban készülnek fel, vagy innen kerülnek ki, valamint a következő Amerika Kupájára készülő 90 lábas katamarán BMW-Oracle csapatot is a többszörös Formula 18 világbajnok Glen Ashby készíti fel. A sportág az 1990-es években vált népszerűvé, jelenleg a világbajnoki mezőnyben 150 kéttestű hajó küzd meg egymással.
A Magyar Formula 18 Osztályszövetség ugyan még csak két éve alakult, de azonnal aktívan bekapcsolódott a nemzetközi szövetség munkájába. A hazai F18 élmezőnyében találhatunk olyan versenyzőket, akik komoly kishajós múlt után ültek át többtestűbe, kiváló alapokról indulva hamar elkapták a ritmust itt is. Csak hogy néhány nevet említsünk, ilyenek például Váradi Jani (BYC), Litkey Árpi (YCBP), Litkey Csabi (KSE), Bartos Zoli (BYC), Petheő Tamás (BYC), vagy Korompai Zsolt (KSE), de odaérnek a dobogós helyekre az elszántabbak azok közül is, akik katamaránban kezdték a vitorlásversenyzést, mint a Diószegi-Jankó páros (KSE), Kasuba Pisti (KSE) vagy Róka Sándor (KSE). A komolyabb nemzetközi eredmények egyenlőre még váratnak magukra, most csiszolódik még a hazai mezőny, kemények a nemzetközi versenyek, magas a mérce. Reméljük, hogy a 2011-es Balatonfüredi F18 Világbajnokság tartogat számunkra néhány kellemes meglepetést az elképesztő látványonosságon túlmenően az eredményekben is.
A Formula 18 vilgbajokságot rendező Balatonfüredi Yacht Club korábban már több kiemelkedő világversenynek is házigazdája volt, mint például Dragon VB (2004), Cadet vb (2006), J24 EB (2008), Finn junior VB (2009), Asso EB (2009).

F18 VB 2011 BalatonF18 VB 2011 BalatonKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Avatar

Avatar vitorlás hajó bemutatása Az Avatar egy 2007-es évjáratú, Nautic 12 Racer...

Raum

A raum másnéven háromnegyed szél. A hátszél és a kreuz között foglal helyet a...

Kajüt

A kajüt másik nevén a hajófülke, lakótér, itt alszik a legénység, alkalmas még...

Csomó, Knots

A csomó, vagy knots a sebesség mértékegysége, 1 tengeri mérföld/óra, azaz 1,85 km/óra.

Háromnegyedszél

Háromnegyedszél - a menetirány és látszólagos szél által bezárt szög nagyobb 90 foknál
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.