notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Formula 18 VB lesz 2011-ben a Balatonon

hirdetes

Formula 18 VB lesz 2011-ben a Balatonon

mvsz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Nemzetközi Formula 18 Osztályszövetség vezetése a december elején tartott párizsi közgyűlésén megszavazta, hogy 2011-ben Magyarországon kerül megrendezésre a Formula 18 világbajnokság!

F18 VB 2011 Balaton

F18 VB 2011 Balaton

A Balatonfüredi Yacht Club lesz a házigazdája az eseménynek, amely 2011 nyarán kerül megrendezésre. A Formula 18 nemzetközi szinten és itthon is jelenleg a legerősebb katamarán osztály, mind a versenyzők számát, mind pedig a versenyek presztízsét illetően. A nagy-katamarán pl. (Volvo VX40) versenyzők jellemzően ebben az osztályban készülnek fel, vagy innen kerülnek ki, valamint a következő Amerika Kupájára készülő 90 lábas katamarán BMW-Oracle csapatot is a többszörös Formula 18 világbajnok Glen Ashby készíti fel. A sportág az 1990-es években vált népszerűvé, jelenleg a világbajnoki mezőnyben 150 kéttestű hajó küzd meg egymással.

hirdetes
A Magyar Formula 18 Osztályszövetség ugyan még csak két éve alakult, de azonnal aktívan bekapcsolódott a nemzetközi szövetség munkájába. A hazai F18 élmezőnyében találhatunk olyan versenyzőket, akik komoly kishajós múlt után ültek át többtestűbe, kiváló alapokról indulva hamar elkapták a ritmust itt is. Csak hogy néhány nevet említsünk, ilyenek például Váradi Jani (BYC), Litkey Árpi (YCBP), Litkey Csabi (KSE), Bartos Zoli (BYC), Petheő Tamás (BYC), vagy Korompai Zsolt (KSE), de odaérnek a dobogós helyekre az elszántabbak azok közül is, akik katamaránban kezdték a vitorlásversenyzést, mint a Diószegi-Jankó páros (KSE), Kasuba Pisti (KSE) vagy Róka Sándor (KSE). A komolyabb nemzetközi eredmények egyenlőre még váratnak magukra, most csiszolódik még a hazai mezőny, kemények a nemzetközi versenyek, magas a mérce. Reméljük, hogy a 2011-es Balatonfüredi F18 Világbajnokság tartogat számunkra néhány kellemes meglepetést az elképesztő látványonosságon túlmenően az eredményekben is.
hirdetes
A Formula 18 vilgbajokságot rendező Balatonfüredi Yacht Club korábban már több kiemelkedő világversenynek is házigazdája volt, mint például Dragon VB (2004), Cadet vb (2006), J24 EB (2008), Finn junior VB (2009), Asso EB (2009).

F18 VB 2011 BalatonF18 VB 2011 Balaton

További képek

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Kikötőmester

A kikötő hajókkal és hajósokkal foglalkozó mindenese. Tovább

Csapatépítés helyszín Alsóörs

Csapatépítés a Balatonon, öt perce az alsóörsi Balaton parttól és strandtól, gyönyörű... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 161

Átlagos értékelés: 4.8