F18-M3 Országos Katamarán Bajnokság 3-4. nap

Kövess minket facebookon!
Főoldal > F18-M3 Országos Katamarán Bajnokság 3-4. nap

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

F18-M3 Országos Katamarán Bajnokság 3-4. nap


2011/08/29

Szombaton csodálatos napsütésben, ideális szélviszonyok között öt megrendezett futammal folytatódott az F18 Országos Bajnokság.
A Váradi-Szabó – Petheö páros ismét remekül vitorlázott, szombaton az első, a harmadik és az ötödik futamot megnyerte. A második és az ötödik futamban jobban taktikázott a Kelemen Tamás – Hamrák Péter és Diószegi – Jankovics párosok, mert ebben a két futamban sikerült csak leszorítani őket az első helyről.

F18-M3 Országos Katamarán Verseny

F18-M3 Országos Katamarán Bajnokság 3-4. nap

Még mindig vezet a Váradi - Szabó - Petheö páros

 

A második futamban további meglepetés eredmény is született. Az Érdi Ferenc – Kovács László páros, katamaránon életükben először hajóztak be - a második helyen a célba.
Érdi Ferenc:
“Felemelő érzés volt, hogy másodikként behajóznunk a célba. Ebben a futamban a bajnok, Váradi – Szabó – Pethöe és a Diószegi – Jankovics páros is mögöttünk futottak be. Jól sikerült a rajtunk, folyamatosan változtattuk a beállításokat is a futam alatt, és sikerült végig a pálya jó csapásán hajóztunk, ennek köszönhetően sikerült ezt a második helyet megszereznünk.”    

Az időjárás kegyes volt a bajnokság szervezőihez, így vasárnap is sikerült három futamot rendezni. Az első futamot megnyerte a Váradi-Szabó – Pethöe páros. A második és a harmadik futamban, a Diószegi – Jankovics páros jobban taktikázott így ezt a két futamot ők nyerték. A mai két győzelemnek köszönhetően öt pontra csökkent a hátrányuk a bajnoki címért vívott csatában.

A Károlyi András – Károlyi Miklós páros az OB-t megelőzően vásárolták első hajójukat. Károlyi András kérdeztük, hogy érzik magukat a versenyen.
Károlyi András:
“Az öcsémmel szörfözünk és a parton ülve láttunk meg először egy ilyen hajót, végül két hete ültünk először katamaránba. Mindketten úgy gondoltuk, hogy ez egy igazán sportos hajó. Annyira beleszerettünk a próbaúton, hogy vettünk is egy katamaránt. A bajnokság előtt összesen három napot sikerült gyakorolnunk, mert nagyon szélcsendes idő volt az elmúlt hetekben. Róka Sanyi hajóját vettük meg, bíztunk benne, hogy jól beállított hajót kapunk, mi próbáltunk meg a hajóhoz idomulni. Öcsém külföldön dolgozik egy hajón, ezért kevesebbet fogunk tudni majd együtt katamaránozni, de szeretnék magam mellé találni valaki akivel jövőre akár az egész szezont végigvitorlázhatom. “

A hétfői, zárónap még komoly izgalmakat tartogat a versenyzők számára, hiszen a bajnoki cím sorsa még nem dőlt el.

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Tükör

Tükörnek nevezzük a hajók hátsú síkját.

Koloska Marina Balatonfüred

Koloska Marina Balatonfüred A Koloska Marina kikötőt a Paksi Atomerőmű RT....

A turbófeltöltő javítása

Amennyiben gépjárműve üzemeltetése során turbófeltöltőjének működésében hibát...

Bandázsolás

A bandázsolás a kötélvég összefonása, másnéven babázás, vagy fuxolás.

Trepni

Trepni: padlódeszka  
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.