notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

F18-M3 Országos Katamarán Bajnokság 3-4. nap

hirdetes

F18-M3 Országos Katamarán Bajnokság 3-4. nap

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szombaton csodálatos napsütésben, ideális szélviszonyok között öt megrendezett futammal folytatódott az F18 Országos Bajnokság.
A Váradi-Szabó – Petheö páros ismét remekül vitorlázott, szombaton az első, a harmadik és az ötödik futamot megnyerte. A második és az ötödik futamban jobban taktikázott a Kelemen Tamás – Hamrák Péter és Diószegi – Jankovics párosok, mert ebben a két futamban sikerült csak leszorítani őket az első helyről.

F18-M3 Országos Katamarán Verseny

F18-M3 Országos Katamarán Bajnokság 3-4. nap

Még mindig vezet a Váradi - Szabó - Petheö páros

 

A második futamban további meglepetés eredmény is született. Az Érdi Ferenc – Kovács László páros, katamaránon életükben először hajóztak be - a második helyen a célba.
Érdi Ferenc:
“Felemelő érzés volt, hogy másodikként behajóznunk a célba. Ebben a futamban a bajnok, Váradi – Szabó – Pethöe és a Diószegi – Jankovics páros is mögöttünk futottak be. Jól sikerült a rajtunk, folyamatosan változtattuk a beállításokat is a futam alatt, és sikerült végig a pálya jó csapásán hajóztunk, ennek köszönhetően sikerült ezt a második helyet megszereznünk.”    

Az időjárás kegyes volt a bajnokság szervezőihez, így vasárnap is sikerült három futamot rendezni. Az első futamot megnyerte a Váradi-Szabó – Pethöe páros. A második és a harmadik futamban, a Diószegi – Jankovics páros jobban taktikázott így ezt a két futamot ők nyerték. A mai két győzelemnek köszönhetően öt pontra csökkent a hátrányuk a bajnoki címért vívott csatában.

hirdetes

A Károlyi András – Károlyi Miklós páros az OB-t megelőzően vásárolták első hajójukat. Károlyi András kérdeztük, hogy érzik magukat a versenyen.
Károlyi András:
“Az öcsémmel szörfözünk és a parton ülve láttunk meg először egy ilyen hajót, végül két hete ültünk először katamaránba. Mindketten úgy gondoltuk, hogy ez egy igazán sportos hajó. Annyira beleszerettünk a próbaúton, hogy vettünk is egy katamaránt. A bajnokság előtt összesen három napot sikerült gyakorolnunk, mert nagyon szélcsendes idő volt az elmúlt hetekben. Róka Sanyi hajóját vettük meg, bíztunk benne, hogy jól beállított hajót kapunk, mi próbáltunk meg a hajóhoz idomulni. Öcsém külföldön dolgozik egy hajón, ezért kevesebbet fogunk tudni majd együtt katamaránozni, de szeretnék magam mellé találni valaki akivel jövőre akár az egész szezont végigvitorlázhatom. “
hirdetes

A hétfői, zárónap még komoly izgalmakat tartogat a versenyzők számára, hiszen a bajnoki cím sorsa még nem dőlt el.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Munkapad

A munkapad egy sín, melyre a nagyvitorla alsó behúzócsigáját szerelik (=leitvágni). Tovább

Backstag

A backstag meghatározását lásd az oldalsó hátramerevítő szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 137

Átlagos értékelés: 4.9