notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezért leszünk depressziósok a Facebooktól: rossz mellékhatás

hirdetes

A Facebook elmélyítheti a depressziót

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Facebook nagyon sok mindent megkönnyít, mert általa minden elérhetővé válik, viszont nem mindegy, hogyan használjuk, ugyanis van egy olyan rossz mellékhatása, ami depressziót is okozhat, vagy éppen elmélyítheti.

Facebook

Egy amerikai tanulmány kimutatta, hogy miért érezzük rosszabbul magunkat, ha túl sok időt töltünk a Facebookon. Súlyos esetben ez a tevékenység akár el is mélyítheti a depressziót. Margaret Duffy a Missouri Egyetem tudósa 700 főiskolást kérdezett meg és a következőre jutott: minél többször szembesülünk mások boldogságával, annál kisebbnek fogjuk érezni magunkat és annál irigyebbek és boldogtalanabbak leszünk. Hisz Facebookon senki se azt posztolja ki, hogy milyen rosszul megy a sora, hanem inkább igyekszik jó képet mutatni magáról.

 

"A Faceebok egy egészséges és szórakoztató elfoglaltság lenne, ha a felhasználó arra használná, hogy a családjával, vagy a barátaival tartsa a kapcsolatot, vagy hogy megossza az élete fontosabb momentumait" – állapította meg Duffy. "De ha a Facebook csak olyan látnivalókkal szolgál, hogy milyen jó az ismerőseink anyagi helyzete, vagy hogy milyen szerencsések a baráti és párkapcsolatokban – máshogy szólva mindenben, ami előhívja az irigységet – az mind egy-egy ok a depresszióra."

Facebook

Azoknál a megkérdezett hallgatóknál, akik a közösségi médiát más ismerőseik megfigyelésére használnak, világosan ki lehet mutatni a depresszió tüneteit. Bár a Facebookot kapcsolatápolásra és általános információgyűjtésre is lehet használni, mégiscsak hordozza magában ezt a negatív hatást.

 

A depresszión kívül ez még okozhat folyamatos szomorúságot, kedvtelenséget, kimerültséget és bűntudatot. És mindennek csak az az oka, hogy az emberek igyekeznek mindig a legjobb oldalukat mutatni, ami normális emberi tulajdonság, viszont aki éppen egy negatív hullámvölgyben jár az életében és közben az üzenőfalát böngészi, ami tele van sikertörténetekkel, akkor olyan érzése is lehet, hogy ő az egyetlen az ismerősei között, aki nem vitte semmire. Azt hiszi, hogy egyedül van ezzel, pedig csak becsapják a képek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Luv oldal

 A hajó szél felöli oldala. Tovább

Autopilot

Autopilot: Elektronikusan vezérelt, tájolóval és GPS-el (Global Position System)... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 167

Átlagos értékelés: 4.8

autó