notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezért leszünk depressziósok a Facebooktól: rossz mellékhatás

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A Facebook elmélyítheti a depressziót

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Facebook elmélyítheti a depressziót


2015/02/19
Petra

A Facebook nagyon sok mindent megkönnyít, mert általa minden elérhetővé válik, viszont nem mindegy, hogyan használjuk, ugyanis van egy olyan rossz mellékhatása, ami depressziót is okozhat, vagy éppen elmélyítheti.

Facebook
Egy amerikai tanulmány kimutatta, hogy miért érezzük rosszabbul magunkat, ha túl sok időt töltünk a Facebookon. Súlyos esetben ez a tevékenység akár el is mélyítheti a depressziót. Margaret Duffy a Missouri Egyetem tudósa 700 főiskolást kérdezett meg és a következőre jutott: minél többször szembesülünk mások boldogságával, annál kisebbnek fogjuk érezni magunkat és annál irigyebbek és boldogtalanabbak leszünk. Hisz Facebookon senki se azt posztolja ki, hogy milyen rosszul megy a sora, hanem inkább igyekszik jó képet mutatni magáról.

 

"A Faceebok egy egészséges és szórakoztató elfoglaltság lenne, ha a felhasználó arra használná, hogy a családjával, vagy a barátaival tartsa a kapcsolatot, vagy hogy megossza az élete fontosabb momentumait" – állapította meg Duffy. "De ha a Facebook csak olyan látnivalókkal szolgál, hogy milyen jó az ismerőseink anyagi helyzete, vagy hogy milyen szerencsések a baráti és párkapcsolatokban – máshogy szólva mindenben, ami előhívja az irigységet – az mind egy-egy ok a depresszióra."

Facebook

Azoknál a megkérdezett hallgatóknál, akik a közösségi médiát más ismerőseik megfigyelésére használnak, világosan ki lehet mutatni a depresszió tüneteit. Bár a Facebookot kapcsolatápolásra és általános információgyűjtésre is lehet használni, mégiscsak hordozza magában ezt a negatív hatást.

 

A depresszión kívül ez még okozhat folyamatos szomorúságot, kedvtelenséget, kimerültséget és bűntudatot. És mindennek csak az az oka, hogy az emberek igyekeznek mindig a legjobb oldalukat mutatni, ami normális emberi tulajdonság, viszont aki éppen egy negatív hullámvölgyben jár az életében és közben az üzenőfalát böngészi, ami tele van sikertörténetekkel, akkor olyan érzése is lehet, hogy ő az egyetlen az ismerősei között, aki nem vitte semmire. Azt hiszi, hogy egyedül van ezzel, pedig csak becsapják a képek.autóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Rolex Middle Sea Race

Rolex Middle Sea Race történet A Rolex Middle Sea Race egy klasszikus, magas presztizsű...

Bal csapás

A hajó balcsapáson halad, ha a vitorlába "balról csap" bele a szél. Versenyben a...

Dűznihatás

A dűznihatás jelentése réshatás, a levegő felgyorsulása a nagyvitorla és az orrvitorla között.

Rék

Rék: Az árbóc hátradőlésének mértéke.

Fellúvolás

A fellúvolás meghatározását lásd a felmenetel szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlászásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.