Farkasok fürödtek a Balatonban, hogy kerülhettek farkasok a Balatonba?

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Farkasok fürödtek a Balatonban, frászt kaptak a fürdőzők

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Farkasok fürödtek a Balatonban, frászt kaptak a fürdőzők


2022/08/01

Nem kell a cápáktól félni a Balatonban! – te jó ég, hányszor hallottam mostanában ezt. És ez igaz is, a Balatonban nem honosak a cápák, abszolúte senkinek semmi ok a Balaton habjaiban fürdőzve heves szívdobogást produkálni, ha valami furcsa jelenségre kapja fel a fejét, mert az bizony nem cápa. De tudjátok, ha egy baj elhárul, jön rögtön egy másik. Fonyódon ezt a saját bőrükön tapasztalhatták a fürdőzők, amikor hirtelen négy farkast pillantottak meg a vízben. Hogy kerültek farkasok a Balatonba?

Farkasok fürödtek a Balatonban

Hogy kerültek farkasok a Balatonban?

Manapság már tényleg semmin nem lehet meglepődni… Negyven fok? Harminc fokos Balaton? Medvék? Párducok? Farkasok? A Földünk működése olyannyira felboruló félben van, ahogy nagymamám mondaná, olyannyira „egyre bolondabb világot élünk, hogy semmin sem kell meglepődni már”. Azért arra csak felkapja az ember a fejét, ha farkasok lubickolnak a Balatoni strandokon, nem? Hát persze, és hiába valóak most az összeesküvés elméletek, a farkasok nem a globális felmelegedés miatt kerültek a Balaton vizébe farkasok, sőt az igazság az, hogy nem is farkasok voltak azok. Ugye ti is emlékeztek ezekre a dolgokra, amikor a kóborló tigrisről kiderült, hogy egy csak egy ártatlan vizsla? Én ezért nem mertem menni kirándulni sokáig, de ti menjetek a Balatonra, ugyanis a farkasoknak nézett egyedek csak a farkasokra nagyon hasonlító kutyusok voltak!

 

Farkaskutyák a Balatonban!

Szóval tegyük helyre a dolgokat: nem farkasok, csupán a farkasokhoz kísértetiesen hasonlító kutyák fürödtek a Balatonban, méghozzá egy erre kijelölt helyen, a fonyódi kutyás strandon. a fürdőzők először teljesen lesokkolódtak, frászt kaptak, amikor meglátták őket, de később tisztázódott a félreértés. Kiderült, hogy a farkasoknak nézett egyedek valójában csodaszép, jól nevelt kutyák, akik a világon senkinek nem ártanak, és egyáltalán nem jelentenek veszélyt. A hatalmas csehszlovák farkaskutyákat később több strandoló is megcsodálta. Nem mindennap lát ilyet az ember, ez a faj nem annyira elterjedt, mint a tacskó, vagy a puli!

 

Neked is van kutyád? Még tavaly összegyűjtöttük a legjobb kutyás strandokat IDE!  

 

A farkaskutyákról

A csehszlovák farkaskutya (vagy Vlčák/Vlčiak) egy viszonylag fiatal fajta, lehet, hogy éppen ezért sokan nem is ismerik. Eredete 1955-re vezethető vissza, Csehszlovákia területén a kárpáti farkas és a német juhászkutya keresztezésével jött létre. A cél egy a német juhásznál egészségesebb munkakutya kialakítása volt, ami nem sikerült. Ennek oka, hogy a farkas vér miatt ezek a kutyák nehezebben kezelhetőek, nem olyan könnyen képezhetőek. ennek ellenére elterjedt a fajta, olyannyira, hogy még a magyar tengerbe is eljutottak! 
 


Balaton érdekesség utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Manőverslukk

Erős szeles kikötés után a kapitány és legénység által közösen fogyasztott...

Soling

Soling vitorlás hajó leírása A Soling Norvégiából indult hódító útra,ugyanúgy,...

Transat Jaques Vabre

Transat Jaques Vabre vitorlás verseny történet A Transat Jaques Vabre egy olyan vitorlás...

Futtatás

Futtatásnak nevezzük ha széllel szembeni haladáskor, ha a hajó és a vitorlázat által...

Trimmelés

A vitorlázat és a rig finomállítása. Azt a vitorlázót, aki vitorlát vagy rigget állít,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.