Farsangi programok 2012-ben, farsangi programok Budapest,farsangi programok Győr,farsangi programok Debrecen,farsangi programok Balaton,farsangi programok Mohács

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Farsangi programok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Farsangi programok


2012/01/05

Farsangkor újra felhúzzák rémisztő maskarájukat a busók, hogy elűzzék a telet. Az álarcos, alakoskodó fesztivál Kisfarsangtól Húshagyókeddig tart. Ez idő alatt a mohácsiak báránybőrbe bújt szörnyekké válnak, és erre biztatják az ide érkező idegeneket is...

Farsang

Farsangi programok Budapest
2012. február 19.Temessük együtt a telet, mulatsággal, evéssel-ivással, zenével és tánccal! A Varázsló- és Boszorkányképző-iskola előadásain könnyen Roxfortban érezhetjük magunkat, az Óperenciás Bábszínház egy másik világba repít minket, de lesz még itt tombola, Csukás István-mesék, kézművesprogramok, néptánc, farsangi tudáspróba, télbúcsúztató vásár, mozikuckó és Kristálygömb jósda, tehát garantálható, hogy a  Mezőgazdasági Múzeumban egyik családtag sem fog unatkozni.

 

 

Farsangi programok Mohácson
2012. február 16-21.Farsangkor újra felhúzzák rémisztő maskarájukat a busók, hogy elűzzék a telet. Az álarcos, alakoskodó fesztivál Kisfarsangtól Húshagyókeddig tart. Ez idő alatt a mohácsiak báránybőrbe bújt szörnyekké válnak, és erre biztatják az ide érkező idegeneket is...A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Régen Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A Farsang utolsó csütörtökjén a gyermekek öltöznek  maskarába. A busójárás a más népek hiedelemvilágában is megtalálható télbúcsúztató, tavaszköszöntő, oltalmazó, termékenységet varázsló ünnepek családjába tartozik. Éppúgy rokonságot mutat a riói és a velencei karnevállal, mint az afrikai népek szokásaival. https://mohacs.utisugo.hu/programok/busojaras-mohacson-8484.html
 


 Farsangi programok Győrőn
2012. február 25.


 
A győri báli szezon egyik legismertebb eseménye a Barokk Bál amely 2012-ben is várja a vendégeit Győr egyik legkülönlegesebb báli eseménye a Barokk Bál. A különleges rendezvényen hangosítás nélküli XVII. –XVIII. századi zene szól, s azok a vendégek, akik át tudják adni magukat a játék felhőtlen örömének, kiválóan érzik magukat. Amennyiben nem rendelkezik a báli öltözettel és a Zichy-palota ruhakínálatában talál megfelelőt. Jelmezek korlátozott számban kölcsönözhetőek a Zichy-palotában. A belépőjegyek megvásárolhatók a Zichy-palotában (9022 Győr, Liszt Ferenc u. 20. szám alatt, munkaidőben.)
 


Farsangi programok Budapest
2012. február 19.Temessük együtt a telet, mulatsággal, evéssel-ivással, zenével és tánccal! A Varázsló- és Boszorkányképző-iskola előadásain könnyen Roxfortban érezhetjük magunkat, az Óperenciás Bábszínház egy másik világba repít minket, de lesz még itt tombola, Csukás István-mesék, kézművesprogramok, néptánc, farsangi tudáspróba, télbúcsúztató vásár, mozikuckó és Kristálygömb jósda, tehát garantálható, hogy a  Mezőgazdasági Múzeumban egyik családtag sem fog unatkozni.

 


Farsangi prgoramok Békéscsaba
2012. március 4-9.Cigányka, sült vér, brindzás haluska és csabai kolbász. Békéscsabán nagyon tudják, mi kell a gyomornak így farsang környékén. Disznóvágással, kolbásztöltéssel, lacikonyhával, táncházzal és játszóházzal várják a látogatókat az egyik legnagyobb múlttal büszkélkedő farsangi mulatságon. Színház, koncertek és egyéb kulturális programok is várhatók a kulináris élmények halmozása mellett, így mindenképp érdemes autóba vágnunk magunkat.
 


 
Farsangi programok Nagykanizsa
2012. február 18-19.2010-ben negyven csapat negyvenhét féle fánkot sütött, és a szervezők egyértelműen ezt a tavalyi, egyébként Guinness-rekordkén jegyzett számot szeretnék túlszárnyalni az idén. A csokis, túrós, narancskrémes, lekváros és egyéb ízesítésű ínyencségek kóstolgatása mellett a kétnapos rendezvény álarcos felvonulással, gasztronómiai  és turisztikai konferenciával, farsangi bállal, valamint számtalan tánc- és énekfellépéssel szórakoztatja a Nagykanizsára érkezőket.
www.nagykanizsa.hu
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Salona 45

Salona 45 vitorlás hajó bemutatása A Salona hajógyár 7 éve gyárt vitorlás hajókat, 7...

Baumlift

A baumlift meghatározását lásd a pihentető szótárszónál.

Hajózási Szabályzat ("HSz")

Hajózási Szabályzat ("HSz") - a Vízi Kresz, 39/2003 (VI.13.) GKM rendelet  

Vendée Globe

Vendée Globe vitorlás verseny - Elméletben egyszerű Elméletben a Vendée Globe egy...

kutyabarát étterem

Kutyabarát gyorsétterem az az étterem, ahová gond nélkül bevihetjük négylábú...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.