Ezért nem érdemes fast fashion, vagy designer ruhákat vásárolni

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ezért nem érdemes fast fashion, vagy designer ruhákat vásárolni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezért nem érdemes fast fashion, vagy designer ruhákat vásárolni


2021/08/14
VN

A korlátlan fogyasztás komoly veszélybe sodorta bolygónkat, és sokan nem is gondolkodnak el azon, hogy ezt részben öltözködési, illetve ruhavásárlási szokásainknak köszönhetjük. Ezt a gondolatot fejti ki bővebben cikkében Kara Lane is, aki az alábbi elmélkedést osztotta meg saját webhelyén a fast fashion és designer ruhákról, és azok értékéről:

Fast fashion ruhák hátrányai

Bizonyára hallottad már a régi mondást, miszerint azt kapsz, amit megfizetsz. Nos, ha a fast fashion, azaz „gyors divat” márkájú ruhákról van szó, akkor ez az állítás maximálisan igaz: alacsony árakért alacsony minőséget kapunk. Ha azonban a luxus designer ruhákról van szó, akkor ez az örökérvényű állítás valahogy semlegessé válik, hiszen nem kapunk tízszer jobb ruhákat azért, ha tízszer magasabb áron vásároljuk meg őket. Tehát sem a fast fashion, sem pedig a designer ruhákra nem érdemes pénzt kiadni.

 

A különféle fast fashion márkák azért kínálják olyan olcsón ruhadarabjaikat, mert ezek olcsó anyagokkal és gyártási technológiákkal készülnek. Nem csoda, hogy a fast fashion ruházatokat gyakran „eldobható” divatként is szokás emlegetni. Egyesek szó szerint veszik ezt, és csak egy alkalommal viselik fast fashion darabjaikat, mielőtt kidobnák őket. Nem csoda, hogy a szeméttelepek tele vannak az ilyen ruhákkal.

 

Aki kicsit elgondolkodik ezeken a dolgokon, az belátja, hogy valaminek az értéke nem abban rejlik, hogy mennyibe kerül, hanem hogy mennyit ér. Egy 5-6 ezer forintos, olcsó nadrág, amit félreszabtak és beragad a zipzárja nem feltétlenül ér sokat, ahogy azok a felsők sem, amelyek néhány mosás után elkezdenek szétmenni.

 

A California Closets egyik szíóvivője azt állította, hogy az átlagember csupán ruhái 20%-át viseli. Biztosak lehetünk benne, hogy ebben a fast fashionnek is szerepe van, hiszen ki visel szívesen olyan ruhákat, amik láthatóan olcsók?

 

Viszont van a lónak egy másik oldala is, mert mégis ki akarna többet fizetni ruháiért és kiegészítőiért, mint amennyit azok valóban megérnek? A luxusmárkák több százezer, vagy akár több millió forintos árakon árulják darabjaikat. A naivabbak azt hiszik, hogy a luxus designer márkák termékei sokkal jobb minőségűek is csak azért, mert tízszer annyiba kerülnek, mint az átlag ruhadarabok. Tény, hogy az anyaghasználat és az elkészítés valamivel színvonalasabbak, mint amit a fast fashion márkáktól kapunk, de az ár nagy részét a márka és a marketing teszi ki, nem pedig a minőségbéli különbség. A designer márkák óriási pénzeket költenek arra, hogy elhitessék az emberekkel, hogy megéri túlfizetni a termékeikért.
 


divat érdekesség luxusKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kreuz

Ejtsd: krajc. Az a hajó, amelyik kreuzol, széllel szemben halad. Teljesen széllel szemben nem...

Formastabilitás

A formastabilitás a hajótest alakjától függő, a hajó dőlésével szemben mutatkozó...

Abwind

Az abwind a zavartszelet jelenti.

Balatonföldvár Vitorláskikötő

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Balatoni Hajózási. Zrt....

Eladó ingatlan Balaton

Egy eladó ingatlan Balaton partján nem csupán csodás otthont, de örök ebfektetési...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.