notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Fejér Megyei Bajnokság – Springer Ferenc Emlékverseny 2010. május 8-9. Agárd

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Fejér Megyei Bajnokság

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Fejér Megyei Bajnokság


2010/05/10

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a Fejér Megyei Bajnokság a Velencei-tavon. 6 hajóosztályban neveztek a versenyzők, és végül 3 futamból hirdettek eredményt.

Fejér Megyei Bajnokság

Springer Ferenc Emlékverseny
2010. május 8-9. AgárdSzombaton Halasztással indult a nap, majd dél körül beindult egy kis délies légmozgás, így a főrendező a vízre vezényelte a népet. Egyre erősödő szélben végül 3 futamot sikerült rendezni, és a csapat 5 óra után ért partot. Vasárnap nem volt ilyen szerencséje a rendezőknek, hiszen a halasztás után vízre terelt mezőny nem kapott elegendő hajtóanyagot, így véget vetettek a várakozásnak. Ahogy lenni szokott, a díjkiosztó alatt már szép szél fújt, de sajnos már későn érkezett.
 
Finn osztályban az új hajóval versenyző Bartos Zoltán ( ARSC ) diadalmaskodott. Megszorította őt az ezüstérmes Mészáros György ( ARSC ), akit az a Schőmer András ( ARSC ) követett, aki az első finn bajnokságon is indult több mint 50 évvel ezelőtt. Nem is akárhogyan, megnyerte az utolsó futamot! Masters kategóriában Bartos Zoltán, Schőmer András, Farkas József ( OVE ) volt a sorrend.
 


Laser osztály

Laser osztályban az egykori Repülő Hollandi válogatott Schőmer Norbert ( ARSC ) nyert. Második helyen az a Bóna Gábor ( SVE ) vitorlázott, aki az utóbbi években a Nemere II. kormányát fogta. Harmadik lett Marczell Zsolt ( YKA ). Egyre több versenyző jelenik meg ebben az osztályban, olyanok, akik sok év után újra kezdik, vagy olyanok, akik a nagyhajós tudásuk fejlesztésére használják a kishajós versenyzést.
 
Laser Radialban három válogatott versenyző is indult. Közülük is kiemelkedett Hunfalvy Péter ( YKA ), aki biztosan utasította maga mögé Matis Ádámot ( VVSI ) és Mátyás Viktort ( YKA ). A legjobb női versenyző Héjj Viktória ( YKA ), az összetett 5. helyen végzett.
 
Laser 4.7-ben Szabó Balázs ( VVSI ) dominált, három futamgyőzelemmel megelőzve Dénes Bencét ( YKA ), aki kicsit álmosan versenyzett a múlt heti teljesítményéhez képest. Vajnai Zoltán ( YKA ) harmadik helyen sem forgott nagy veszélyben, hiszen a legjobb női versenyző Kiss Bernadett ( YKA ) 4 ponttal végzett mögötte.
 
Kalóz osztályban 3 nevező volt, de csak két hajó indult három futamon. Végül a Friedl Mihály-Schneider István ( SÉP ) kettőse végzett az élen.
 


OptimistOptimistben a sok szabálytalansággal tarkított versenyen Soltész Hanna ( VVSI ) végzett az élen. Őt követték a Szilasi testvérek. Közülük Fábián ( Kereked ) végzett az összetett második helyen, míg fívére Farkas ( Kereked ) lett a harmadik. Ifiben Virág Flóra ( YKA ) lett a harmadik. Szilasi Fábián serdülő elsőként végzett, megelőzve Józsa-Kovács Attilát ( Szigligeti VSE ) és az első versenyén induló Munkácsi Somát ( YKA ). Negyedik helyen végzett Szűcs Ábel ( Szigligeti VSE ), akinek szintén idén kezdett vitorlázni. Nagy teljesítmény az újoncoktól, hogy mind a három futamot teljesítették!Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fordulás

A fordulás a szél felé történő csapás váltás.

Magas biztonsági fokozatú lakat

Kompromisszummentes biztonságra van szükséged? Válassz a világ vezető lakatgyártó cégének...

Latni

Vitorlamerevítõ vékony léc vagy mûanyag lap.

Gleitolás

A gleitolás a siklás; erős szélben a könnyű hajók a vízből szinte kiemelkedve siklanak.

Caleb Paine

Caleb Paine Caleb Paine Jorge Zariffal együtt napjaink Junior Finnes...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!