notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Fejér Megyei Bajnokság – Springer Ferenc Emlékverseny 2010. május 8-9. Agárd

hirdetes

Fejér Megyei Bajnokság

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a Fejér Megyei Bajnokság a Velencei-tavon. 6 hajóosztályban neveztek a versenyzők, és végül 3 futamból hirdettek eredményt.

Fejér Megyei Bajnokság

Springer Ferenc Emlékverseny
2010. május 8-9. AgárdSzombaton Halasztással indult a nap, majd dél körül beindult egy kis délies légmozgás, így a főrendező a vízre vezényelte a népet. Egyre erősödő szélben végül 3 futamot sikerült rendezni, és a csapat 5 óra után ért partot. Vasárnap nem volt ilyen szerencséje a rendezőknek, hiszen a halasztás után vízre terelt mezőny nem kapott elegendő hajtóanyagot, így véget vetettek a várakozásnak. Ahogy lenni szokott, a díjkiosztó alatt már szép szél fújt, de sajnos már későn érkezett.
 
Finn osztályban az új hajóval versenyző Bartos Zoltán ( ARSC ) diadalmaskodott. Megszorította őt az ezüstérmes Mészáros György ( ARSC ), akit az a Schőmer András ( ARSC ) követett, aki az első finn bajnokságon is indult több mint 50 évvel ezelőtt. Nem is akárhogyan, megnyerte az utolsó futamot! Masters kategóriában Bartos Zoltán, Schőmer András, Farkas József ( OVE ) volt a sorrend.

hirdetes
 


Laser osztályLaser osztályban az egykori Repülő Hollandi válogatott Schőmer Norbert ( ARSC ) nyert. Második helyen az a Bóna Gábor ( SVE ) vitorlázott, aki az utóbbi években a Nemere II. kormányát fogta. Harmadik lett Marczell Zsolt ( YKA ). Egyre több versenyző jelenik meg ebben az osztályban, olyanok, akik sok év után újra kezdik, vagy olyanok, akik a nagyhajós tudásuk fejlesztésére használják a kishajós versenyzést.
 
Laser Radialban három válogatott versenyző is indult. Közülük is kiemelkedett Hunfalvy Péter ( YKA ), aki biztosan utasította maga mögé Matis Ádámot ( VVSI ) és Mátyás Viktort ( YKA ). A legjobb női versenyző Héjj Viktória ( YKA ), az összetett 5. helyen végzett.
 
Laser 4.7-ben Szabó Balázs ( VVSI ) dominált, három futamgyőzelemmel megelőzve Dénes Bencét ( YKA ), aki kicsit álmosan versenyzett a múlt heti teljesítményéhez képest. Vajnai Zoltán ( YKA ) harmadik helyen sem forgott nagy veszélyben, hiszen a legjobb női versenyző Kiss Bernadett ( YKA ) 4 ponttal végzett mögötte.

hirdetes
 
Kalóz osztályban 3 nevező volt, de csak két hajó indult három futamon. Végül a Friedl Mihály-Schneider István ( SÉP ) kettőse végzett az élen.
 


OptimistOptimistben a sok szabálytalansággal tarkított versenyen Soltész Hanna ( VVSI ) végzett az élen. Őt követték a Szilasi testvérek. Közülük Fábián ( Kereked ) végzett az összetett második helyen, míg fívére Farkas ( Kereked ) lett a harmadik. Ifiben Virág Flóra ( YKA ) lett a harmadik. Szilasi Fábián serdülő elsőként végzett, megelőzve Józsa-Kovács Attilát ( Szigligeti VSE ) és az első versenyén induló Munkácsi Somát ( YKA ). Negyedik helyen végzett Szűcs Ábel ( Szigligeti VSE ), akinek szintén idén kezdett vitorlázni. Nagy teljesítmény az újoncoktól, hogy mind a három futamot teljesítették!

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Jolle

A jolle uszonyos(svert), kabin nélküli sportvitorlás. Például: 420,470, Finn Dinghi, Cadet. Tovább

Csiga

A csiga egy görgős kötélvezető. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 188

Átlagos értékelés: 4.9