Fejér Megyei Bajnokság – Springer Ferenc Emlékverseny 2010. május 8-9. Agárd

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Fejér Megyei Bajnokság

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Fejér Megyei Bajnokság


2010/05/10

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a Fejér Megyei Bajnokság a Velencei-tavon. 6 hajóosztályban neveztek a versenyzők, és végül 3 futamból hirdettek eredményt.

Fejér Megyei Bajnokság

Springer Ferenc Emlékverseny
2010. május 8-9. AgárdSzombaton Halasztással indult a nap, majd dél körül beindult egy kis délies légmozgás, így a főrendező a vízre vezényelte a népet. Egyre erősödő szélben végül 3 futamot sikerült rendezni, és a csapat 5 óra után ért partot. Vasárnap nem volt ilyen szerencséje a rendezőknek, hiszen a halasztás után vízre terelt mezőny nem kapott elegendő hajtóanyagot, így véget vetettek a várakozásnak. Ahogy lenni szokott, a díjkiosztó alatt már szép szél fújt, de sajnos már későn érkezett.
 
Finn osztályban az új hajóval versenyző Bartos Zoltán ( ARSC ) diadalmaskodott. Megszorította őt az ezüstérmes Mészáros György ( ARSC ), akit az a Schőmer András ( ARSC ) követett, aki az első finn bajnokságon is indult több mint 50 évvel ezelőtt. Nem is akárhogyan, megnyerte az utolsó futamot! Masters kategóriában Bartos Zoltán, Schőmer András, Farkas József ( OVE ) volt a sorrend.
 


Laser osztályLaser osztályban az egykori Repülő Hollandi válogatott Schőmer Norbert ( ARSC ) nyert. Második helyen az a Bóna Gábor ( SVE ) vitorlázott, aki az utóbbi években a Nemere II. kormányát fogta. Harmadik lett Marczell Zsolt ( YKA ). Egyre több versenyző jelenik meg ebben az osztályban, olyanok, akik sok év után újra kezdik, vagy olyanok, akik a nagyhajós tudásuk fejlesztésére használják a kishajós versenyzést.
 
Laser Radialban három válogatott versenyző is indult. Közülük is kiemelkedett Hunfalvy Péter ( YKA ), aki biztosan utasította maga mögé Matis Ádámot ( VVSI ) és Mátyás Viktort ( YKA ). A legjobb női versenyző Héjj Viktória ( YKA ), az összetett 5. helyen végzett.
 
Laser 4.7-ben Szabó Balázs ( VVSI ) dominált, három futamgyőzelemmel megelőzve Dénes Bencét ( YKA ), aki kicsit álmosan versenyzett a múlt heti teljesítményéhez képest. Vajnai Zoltán ( YKA ) harmadik helyen sem forgott nagy veszélyben, hiszen a legjobb női versenyző Kiss Bernadett ( YKA ) 4 ponttal végzett mögötte.
 
Kalóz osztályban 3 nevező volt, de csak két hajó indult három futamon. Végül a Friedl Mihály-Schneider István ( SÉP ) kettőse végzett az élen.
 


OptimistOptimistben a sok szabálytalansággal tarkított versenyen Soltész Hanna ( VVSI ) végzett az élen. Őt követték a Szilasi testvérek. Közülük Fábián ( Kereked ) végzett az összetett második helyen, míg fívére Farkas ( Kereked ) lett a harmadik. Ifiben Virág Flóra ( YKA ) lett a harmadik. Szilasi Fábián serdülő elsőként végzett, megelőzve Józsa-Kovács Attilát ( Szigligeti VSE ) és az első versenyén induló Munkácsi Somát ( YKA ). Negyedik helyen végzett Szűcs Ábel ( Szigligeti VSE ), akinek szintén idén kezdett vitorlázni. Nagy teljesítmény az újoncoktól, hogy mind a három futamot teljesítették!

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Aerodinamika

Az aerodinamika a légerőtan idegen megfelelője.

Bilgepumpa

A bilgepumpa a fenékvíz szivattyú idegen elnevezése.

Üzleti vacsora Budapesten

Üzleti vacsora Budapesten, nem mindennapi környezetben? A Zsidai csoport éttermeiben megtalálod...

Sátras esküvő

Manapság egyre népszerűbbek a sátras esküvők, hiszen a párok kezdik felismerni a benne rejlő...

Óvodai dajka tanfolyam

    Ha Ön szereti a gyermekeket és örömmel forgolódik közöttük, és nap mint...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.