Hatalmas fejlesztéseket terveznek a jövő nyári szezonra a Balatonnál, mutatjuk is miket!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Hatalmas fejlesztéseket terveznek a jövő nyári szezonra a Balatonnál, mutatjuk is miket!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hatalmas fejlesztéseket terveznek a jövő nyári szezonra a Balatonnál, mutatjuk is miket!


2020/09/03
VN
Hatalmas fejlesztéseket terveznek a jövő nyári szezonra a Balatonnál, mutatjuk is miket!
Jövő nyári fejlesztések a Balatonnál

Zöld fejlesztések a Balatonnál

A Balatoni fejlesztések középpontjában a zöld irányvonal áll. "A zöld infrastruktúra fejlesztése minden kétséget kizáróan a településfejlesztés egyik legfontosabb területe. Pozitív hatásai között említhetjük többek között a csapadékvisszatartást, a csatornahálózat terhelésének csökkentését, a párologtatás általi hűtést, párásítást, komfortérzet javítását, a zajcsillapítást, a levegőminőség javítását és a pormegkötést, az élőhelyek növekedését és a fajok sokféleségének növekedése, valamint a kedvező élettér létrejöttét. …A természetközeli zöldfelületek létrehozása nem egy divathullám, hanem annak felismerése, hogy mit tud hozzáadni egy park, sétány vagy játszótér a település, és az ott élő emberek életéhez. Ez nem valami elvont érték, hanem a felsorolt pozitív hatások településvezetők, orvosok, mérnökök, pszichológusok, közgazdászok, biológusok által könnyedén mérhető, meghatározható mérőszám.”

 

Hatalmas fejlesztéseket terveznek a jövő évi szezonra a Balatonnál

Ilyen konkrét fejlesztéseket terveznek a Balatonnál a program keretein belül a HelloVidék értesülései szerint:

•    a felszíni és felszín alatti vizek védelmének megvalósítása,
•    a talaj és a földtani értékek védelme,
•    a tóhoz való hozzáférést biztosító terek növelése, illegális betöltések megszüntetése,
•    az éghajlatváltozáshoz alkalmazkodó módszerek megvalósítása,
•    a fejlesztések járuljanak hozzá, hogy minél több ember érezze befogadó, elfogadó és támogató térségnek és otthonának Balaton térséget,
•    a fejlesztések járuljanak hozzá, hogy a Balaton térség közösségei kitalálják saját jövőképüket, valamint felismerjék a térség egyedülálló értékeit és növeljék a helyi közösségek identitástudatát.
•    Parti sétányok kialakítása, fejlesztése: parti sétány és/vagy a hozzá közvetlenül kapcsolódó zöldterületek kialakítása, fejlesztése
•    Települési zöldfelületek kialakítása, rehabilitációja: a bírálat során a közpark, közkert területeken megvalósítandó fejlesztések előnyt élveznek
•    Partvédőművek fejlesztése: jelenlegi műszaki konstrukció megváltoztatása, új part-víz kapcsolat létrehozása
•    Helyi értékeket bemutató és/vagy közösségfejlesztést célzó közterületi fejlesztések: célja a település lakosságmegtartásának, közösségfejlesztésének érdekében, a helyi értékekre épülő kisléptékű közterületi fejlesztések megvalósítása. Például: szobor, emlékhelyek, emlékművek (új vagy meglévő megújítása), tanösvény, közösségi tér, rendezvénytér (tér+infrastruktúra+színpad) kialakítása, stb.

 

A támogatási kérelmek benyújtására egészen 2021. február 01-ig van lehetőség! Részletek ITT!
 


Balaton érdekesség hír kultúraKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sail Melbourne

Sail Melbourne vitorlás verseny Az ISAf Sailing World Cup-ot hét különböző országban...

Céges évzáró rendezvény

A céges évzáró rendezvény esetén kifejezetten fontos a tökéletes helyszín megtalálása,...

Árboccsúcs

Az árboccsúcs az árboc felső vége, mely speciális fémveret segítségével lehetővé...

Johannes Polgar

Született: 1977.augusztus 25. Olpe, Németország Magasság: 183 cm Súly: 75...

Buddy Melges

Buddy Melges vitorlázó életrajz Buddy Melges a világ egyik legsikeresebb verseny...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.