notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Be akarják vezetni a Fekete Pénteket Magyarországon

hirdetes

Itthon is lesz Fekete Péntek

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Fekete Péntek egy tipikus amerikai ünnep, amikor is november végén egy pénteki napon éjféltől a boltok olyan alacsonyra viszik az áraikat, hogy az sok esetben veszteséges nekik. Ezen a napon nemcsak 20 százalékos akciókkal szúrják ki az emberek szemét, hanem akár 70 százalékos leárazásokat is találhatnak. Bár az jó kérdés, hogy ez hogyan valósulhat meg Magyarországon, ahol hónap végén szinte minden második család vegetál.

Fekete Péntek

A Fekete Péntek elég ijesztően hangzik, de semmi horror dologra nem kell gondolni, mindössze csak egy olyan amerikai őrületről van szó, amit lehet, hamarosan mi is átveszünk és ami nem is olyan rossz, mint gondolnánk. Viszont ennek a napnak semmi köze nincs se a töklámpásokhoz, se az ijesztgetésekhez, ugyanis ez az őrült leárazások napja lesz a boltokban. És hogy miért őrültek ezek a leárazások? A boltok ezen a napon olyan alacsonyra viszik le az áraikat, hogy az már nekik veszteséges. A Fekete Péntek Amerikában fejlődött ki és arról szólt, hogy ezen a napon hihetetlenül nagy leárazásokat tartottak, amiktől persze a vásárlók megőrültek és elárasztották a boltokat, hogy minél több mindent megvehessenek akciósan. Amerikában ez a nagyszerű ünnep a Hálaadáshoz kapcsolódik. A Fekete Pénteknek viszont nemcsak ünnepi, hanem marketinges céljai is vannak amellett, hogy minél nagyobb árukészletet mozgatnak meg. Ez a nap rövidtávon a boltoknak iszonyatos nagy veszteséggel jár, viszont hosszútávon meghálálja magát, ugyanis bevonzza a vásárlókat.

Fekete Péntek

Viszont Magyarország teljesen más világ és csakúgy, mint a Halloween, ez is csak egy átvett ünnep lesz. Nálunk a november végének egyáltalán nincs ünnepi hangulata, hacsak nem nézzük azt, amikor bevásárlóközpontokban már november elején karácsonyi díszek virítanak. Attól még nálunk a november szürke és spórolós, főleg a hónap végén. Ennek ellenére mégis meg akarják itthon honosítani a Fekete Pénteket, aminek az Extreme Digital bolthálózat a kezdeményezője. Ezt már idén elkezdik, ugyanis november 21-re brutális leárazásokat ígérnek, amiket webáruházon érhetnek el az vásárlók. Viszont itt nemcsak 10 százalékos leárazások lesznek, amikkel kiszúrják a vásárlók szemét, hanem lesz 70 százalékos is, ami hihetetlenül olcsó.

Fekete Péntek

A Fekete Péntek egyébként nemcsak hazánkat fertőzi meg, hanem a szomszédos országokat is. A bolt ügyvezetője úgy gondolja, hogy bár a magyarok általában nem állnak valami jól anyagilag a hónap végén, viszont a leárazások biztos sok ember érdeklődését felkeltik és így jelentős forgalomnövekedést érhetnek el. A bolt hosszútávon gondolkozik és abban reménykedik, hogy sikerül meghonosítani ezt az érdekes ünnepnapot, amiből mindenki sokat nyerhet.

Fekete Péntek

Magyarországon családok többsége egyik napról a másikra él, főleg hó végén és kénytelenek vegetálni, a leárazások pedig köszönőviszonyban sincsenek azzal a színvonallal, ami az USA-ban van, de ha a boltok be merik vállalni ezzel az ünnepnappal járó veszteségeket, még az is lehet, hogy valóban forgalomnövekedést fognak elérni. Bár a Fekete Péntek megvalósítása nem tűnik valami jó ötletnek egy szegény országban, mert hatalmas kockázat van benne, ugyanis könnyen megeshet, hogy az a veszteség, amit a boltok ezen a napon bevállalnak, nem fog megtérülni. Éppen ezért nagy valószínű, hogyha itthon is megjelenik ez a vásárlós ünnepnap, a boltokban közel se lesznek olyan hatalmas leárazások, mint Amerikában.

Forrás: hír24

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Yawl hajótípus

          Ennél a... Tovább

szélcsend

Levegő nyugalmi állapota, vagyis áramlása oly gyenge, hogy érzékeinkkel nem vesszük észre Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 210

Átlagos értékelés: 4.7

kreatív