notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ egyik legfélelmetesebb hídja, amin alig mernek átkelni az autósok

hirdetes

Alig mernek átkelni a világ legfélelmetesebb hídján

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Azt gondolnánk, hogy egy hídon átkelni sima ügy - már ha az nem több kilométer hosszú és nem tombolnak közben a viharok. Azoknak a sofőröknek, akiknek erre vezet az útjuk, bizony okoz néhány kellemetlen percet az a félelmetes látvány, ami eléjük tárul, miközben átvezetnek a hídon. Viszont akadt egy helyi vállalkozó, aki enyhített a félelmükön.

A híd, amitől rettegnek a sofőrök

A William Preston Lane híd Marylandben található és 8 kilométer hosszan vezet át a Chesapeake-öblön. A híd amúgy is elég magas: 57 méter, de az arra utazó sofőrök nem a magasságtól irtóznak ennyire, hanem a hatalmas viharoktól, amik nem ritkák arrafelé. A hídon átvezető út kevesebb, mint negyed óráig tart, de sofőrök még ennek ellenére is sokszor meghátrálnak.

 

Viszont egy helyi vállalkozó, Alex Robinson még ebben a bizarr helyzetben is lehetőséget látott. El is indított egy vállalkozást, aminek az a lényege, hogy átszállítja a rettegő utasokat a hídon. Erre külön alkalmazottjai is vannak, akiknek fő kritériumai amellett, hogy jó sofőrök legyenek, a türelem és a jókedv. Ugyanis tudni kell kezelni azokat a reakciókat, amiket a pánik vált ki az emberekből.

 

A híd, amitől rettegnek a sofőrök

Akik igénybe veszik ezt a szolgáltatást, azok legtöbbször alig látnak a félelemtől, főleg hogyha egy vihar közepén kell átautózniuk a túloldalra. Volt már rá példa, hogy az egyik rettegő utas mindenáron a csomagtartóban szeretett volna utazni, mert annyira félt. Természetesen a hátsó ülésen kellett kibírnia azt a néhány hosszúra nyúlt percet. Általában a félelem állandó beszédkényszert vált ki az utasokból, ezért megállás nélkül beszélnek mindenről, ami csak eszükbe jut, hogy eltereljék a figyelmüket a látványról.

 

És hogy mitől rettegnek ennyire? Mivel gyakran vannak ott viharok, ezért sose lehet tudni, hogy az ember mikor kap el egyet. Ráadásul ezek a viharok nem kis szellőcskék, hanem rendkívül erősek; és ha ez nem elég, még a látótávolságot is teljesen lecsökkentik. Valószínű, ez váltja ki az emberekből a pánikot. Sokszor előfordul az is, hogy a híd közepéről egyáltalán nem lehet látni a partokat, főleg esős időben.

 

Mindenesetre az biztos, hogy ez a híd még a kevésbé félős embereket is próbára teheti!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Rendezvényterem

A tökéletes rendezvényterem megválasztása nagyon fontos minden egyes rendezvény esetén.... Tovább

Reffelés

A reffelés a nagyvitorla felületének csökkentése erős szélben. Ha akkora szél fúj, hogy azt... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 114

Átlagos értékelés: 4.7

hajó