notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ egyik legfélelmetesebb hídja, amin alig mernek átkelni az autósok

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Alig mernek átkelni a világ legfélelmetesebb hídján

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Alig mernek átkelni a világ legfélelmetesebb hídján


2014/05/30
Petra

Azt gondolnánk, hogy egy hídon átkelni sima ügy - már ha az nem több kilométer hosszú és nem tombolnak közben a viharok. Azoknak a sofőröknek, akiknek erre vezet az útjuk, bizony okoz néhány kellemetlen percet az a félelmetes látvány, ami eléjük tárul, miközben átvezetnek a hídon. Viszont akadt egy helyi vállalkozó, aki enyhített a félelmükön.

A híd, amitől rettegnek a sofőrök
A William Preston Lane híd Marylandben található és 8 kilométer hosszan vezet át a Chesapeake-öblön. A híd amúgy is elég magas: 57 méter, de az arra utazó sofőrök nem a magasságtól irtóznak ennyire, hanem a hatalmas viharoktól, amik nem ritkák arrafelé. A hídon átvezető út kevesebb, mint negyed óráig tart, de sofőrök még ennek ellenére is sokszor meghátrálnak.

 

Viszont egy helyi vállalkozó, Alex Robinson még ebben a bizarr helyzetben is lehetőséget látott. El is indított egy vállalkozást, aminek az a lényege, hogy átszállítja a rettegő utasokat a hídon. Erre külön alkalmazottjai is vannak, akiknek fő kritériumai amellett, hogy jó sofőrök legyenek, a türelem és a jókedv. Ugyanis tudni kell kezelni azokat a reakciókat, amiket a pánik vált ki az emberekből.

 

A híd, amitől rettegnek a sofőrök

Akik igénybe veszik ezt a szolgáltatást, azok legtöbbször alig látnak a félelemtől, főleg hogyha egy vihar közepén kell átautózniuk a túloldalra. Volt már rá példa, hogy az egyik rettegő utas mindenáron a csomagtartóban szeretett volna utazni, mert annyira félt. Természetesen a hátsó ülésen kellett kibírnia azt a néhány hosszúra nyúlt percet. Általában a félelem állandó beszédkényszert vált ki az utasokból, ezért megállás nélkül beszélnek mindenről, ami csak eszükbe jut, hogy eltereljék a figyelmüket a látványról.

 

És hogy mitől rettegnek ennyire? Mivel gyakran vannak ott viharok, ezért sose lehet tudni, hogy az ember mikor kap el egyet. Ráadásul ezek a viharok nem kis szellőcskék, hanem rendkívül erősek; és ha ez nem elég, még a látótávolságot is teljesen lecsökkentik. Valószínű, ez váltja ki az emberekből a pánikot. Sokszor előfordul az is, hogy a híd közepéről egyáltalán nem lehet látni a partokat, főleg esős időben.

 

Mindenesetre az biztos, hogy ez a híd még a kevésbé félős embereket is próbára teheti!

 hajóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Matrac

Matrac

krejcolás

Célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább egy fordulást tartalmaz, szél...

Algagátló festék

Különleges, a hajó vízvonal alatti részeire való festék, mely megakadályozza a vízi...

Takli

Takli: vitorlázat Tengeri mérföld (tmf v. M) - kb. 1852 méter.

Asso

Asso 99 vitorlás hajó Asso 99 vitorlás hajó - Licospars, Bogliaco, Garda tó A hajót...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!