notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Arc nélküli félelmetes csuklyás Időőrök bukkannak fel Európa-szerte

hirdetes

Félelmetes Időőrök Európában

Rédei Csilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Félelmetes, csuklyás, arc nélküli Időőröket lehet látni számos Európai országban. Pontosan mi is az az időőr?

Arc nélküli félelmetes csuklyás Időőrök bukkannak fel Európa-szerte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mik azok az Időőrök?

Manfred Kielnhofer osztrák festő, szobrász és fotóművész létre hozta a Time Guards, vagyis Időőrök nevű alkotásainak első darabjait, melyek később Európa-szerte számos helyen megjelentek.

A különös, misztikus hangulatot, sokakban pedig félelmet keltő, csuklyás alakok az alkotó, valamint a rajongók szerint is jóval többet jelentenek egyszerű szobroknál.

Első látásra olyanok, mint egy-egy sétáló szerzetesek, de sokak szerint emlékeztetnek a Gyűrűk Ura trilógia hátborzongató nazguljaira is.

Titokzatosságuknál fogva valamilyen vallásos, misztikus üzenetet hordoznak. A művész titokban tartja a félelmetes alakok megszületésének okát, szeretné ezt a nagyközönségre bízni.

hirdetes
A legnépszerűbb elméletek szerint azonban az időőrök olyan ősi alakok, akik már az emberiség létezése előtt is megjelentek a Földön.

Olyan utazók, akik a tér és idő racionalitását figyelmen kívül hagyva figyelnek a világra, a történelem egyes pontjain pedig beavatkoznak, ha szükségét látják. Képesek megvédeni és pusztítani, ugyanakkor figyelnek, értékelnek.

Jelenlétük figyelmeztetés, mind a jó és rossz különbségére, mind pedig azokra az értékekre, melyekről az emberek hajlamosak megfeledkezni.

 

Félelmetes Időőrök Európa-szerte

 

 

 

Európa-szerte több Időőr is felbukkanhat

 

A mintegy 1,7 méter magas, energiatakarékos fénnyel belülről világított alkotások különlegessége, hogy bárhol megjelenhetnek, azonban ugyanilyen gyorsan el is tűnhetnek, és sosem lehet tudni, hol jelennek meg legközelebb - ezzel is olyan hatást keltve, mintha állandóan figyelnének.

hirdetes

Legtöbbször Ausztriában és Németországban látták már őket, többek között Linzben és Berlinben, de Svájcban, Liverpoolban és Velencében is láthatta őket a nagyközönség. Jelentek már meg ősi kastélyok előtt és régi bányákban, de alkotójuk előszeretettel állítja ki őket nevezetes és népszerű helyeken, forgalmas tereken és parkokban is.

 

Félelmetes Időőrök Európa-szerte

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Manőver

A hajóval végrehajtott mûveletek, mozdulatok neve. Tovább

Balcsapás

Balcsapás: Egy vitorlás balcsapáson halad, amikor a szelet bal oldala felől kapja.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 238

Átlagos értékelés: 4.8