notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Arc nélküli félelmetes csuklyás Időőrök bukkannak fel Európa-szerte

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Félelmetes Időőrök Európában

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Félelmetes Időőrök Európában


2012/11/04
Rédei Csilla

Félelmetes, csuklyás, arc nélküli Időőröket lehet látni számos Európai országban. Pontosan mi is az az időőr?

Arc nélküli félelmetes csuklyás Időőrök bukkannak fel Európa-szerte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mik azok az Időőrök?

Manfred Kielnhofer osztrák festő, szobrász és fotóművész létre hozta a Time Guards, vagyis Időőrök nevű alkotásainak első darabjait, melyek később Európa-szerte számos helyen megjelentek.

A különös, misztikus hangulatot, sokakban pedig félelmet keltő, csuklyás alakok az alkotó, valamint a rajongók szerint is jóval többet jelentenek egyszerű szobroknál.

Első látásra olyanok, mint egy-egy sétáló szerzetesek, de sokak szerint emlékeztetnek a Gyűrűk Ura trilógia hátborzongató nazguljaira is.

Titokzatosságuknál fogva valamilyen vallásos, misztikus üzenetet hordoznak. A művész titokban tartja a félelmetes alakok megszületésének okát, szeretné ezt a nagyközönségre bízni.
A legnépszerűbb elméletek szerint azonban az időőrök olyan ősi alakok, akik már az emberiség létezése előtt is megjelentek a Földön.

Olyan utazók, akik a tér és idő racionalitását figyelmen kívül hagyva figyelnek a világra, a történelem egyes pontjain pedig beavatkoznak, ha szükségét látják. Képesek megvédeni és pusztítani, ugyanakkor figyelnek, értékelnek.

Jelenlétük figyelmeztetés, mind a jó és rossz különbségére, mind pedig azokra az értékekre, melyekről az emberek hajlamosak megfeledkezni.

 

Félelmetes Időőrök Európa-szerte

 

 

 

Európa-szerte több Időőr is felbukkanhat 

A mintegy 1,7 méter magas, energiatakarékos fénnyel belülről világított alkotások különlegessége, hogy bárhol megjelenhetnek, azonban ugyanilyen gyorsan el is tűnhetnek, és sosem lehet tudni, hol jelennek meg legközelebb - ezzel is olyan hatást keltve, mintha állandóan figyelnének.

Legtöbbször Ausztriában és Németországban látták már őket, többek között Linzben és Berlinben, de Svájcban, Liverpoolban és Velencében is láthatta őket a nagyközönség. Jelentek már meg ősi kastélyok előtt és régi bányákban, de alkotójuk előszeretettel állítja ki őket nevezetes és népszerű helyeken, forgalmas tereken és parkokban is.

 

Félelmetes Időőrök Európa-szerte

 

 

 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Csonkarudas vitorlázat, gaffos vitorla

Kezdetben nem tudtak elég magas árbocot készíteni, ezért felhúztak rá egy villás rudat,...

szélcsend

Levegő nyugalmi állapota, vagyis áramlása oly gyenge, hogy érzékeinkkel nem vesszük észre

Káptalanfüred Káptalan Vizisport Egyesület

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Káptalan Vizisport...

Sail Melbourne

Sail Melbourne vitorlás verseny Az ISAf Sailing World Cup-ot hét különböző országban...

Caleb Paine

Caleb Paine Caleb Paine Jorge Zariffal együtt napjaink Junior Finnes...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!