notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Fényárban úszott az MTA csodálatos épülete, mely egy exkluzív estének adott otthont!

hirdetes

Láttál már fényfestést? Fényárban úszott az MTA épülete!

Vitorlás Életmód Magazin
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Gyönyörű fényfestésnek lehettünk szemtanúi, mely igazából egy igen fontos dologra hívja föl a figyelmet. A téma, úgy gondolom, egyre aktuálisabbá válik napjainkban. Az idei évben is megrendezésre került a World Science Forum Budapesten, melynél megbizonyosodhattunk róla, hogy "Fontosabb a tudomány, mint valaha"! Természetesen láthatod, hogyan mutatott az MTA épülete fényfestés alatt, irigyeljük azokat, akik élőben is megnézhették..

Fényárban úszott az MTA épülete!

Ha nem találkoztál még fényfestéssel, most egy hihetetlenül gyönyörű képsorozatot hoztunk el neked, mindezt a "Krisztian Bodis Photography" megörökítése által. A képek csodásak lettek, kár, hogy élőben mi nem lehettünk ott, hogy megcsodáljuk. Szerencsére lesz még rá lehetőségünk, de erről később ejtünk szót. Előtte ejtsünk szót egy napjainkat nagyon is érintő témáról, lássuk, miről volt szó az idei World Science Forum-on.

 

Röviden a World Science Forum történetéről

 

A World Science Forumot az 1999-es budapesti World Conference on Science indította el az útján. Ennek nyomán először 2003-ban szintén a magyar fővárosban szervezte meg a WSF-et a Magyar Tudományos Akadémia, együttműködve az UNESCO-val és a Nemzetközi Tudományos Tanáccsal (ICSU). A fórumot ezután egyre növekvő érdeklődés mellett 2005-ben, 2007-ben, 2009-ben és 2011-ben is Budapesten tartották. A 2010-es év fordulópont a fórum történetében: a WSF Irányító Testülete ekkor úgy döntött, hogy minden második alkalommal egy Európán kívüli partnerország szervezi meg a tanácskozást. 2013-ban a WSF-et a Brazil Tudományos Akadémia rendezte meg Rio de Janeiróban, a 2015-ös budapesti visszatérés után pedig 2017-ben a Jordán Hasemita Királyságban ülnek össze a fórum résztvevői.

hirdetes

 

hirdetes

A World Science Forumot 2003 óta kétévente rendezik meg. A tanácskozás a Magyar Tudományos Akadémia kezdeményezésére, a világ legbefolyásosabb tudományos világszervezeteinek közös erőfeszítéseként jön létre. A WSF társszervezői és partnerei: az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO), a Nemzetközi Tudományos Tanács (ICSU), az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC), a Tudományok Világakadémiája (TWAS), valamint az Amerikai Társaság a Tudomány Fejlődéséért (AAAS).

 

Facebook oldalukat ide kattintva érhetitek el: World Science Forum

 

A következő oldalon folytatom, egy igen aktuális témát boncolgatva, és természetesen a fényfestést is láthatod!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 186

Átlagos értékelés: 4.8

érdekességek