A Fertő-tó és az Esterházy kastély története

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ismerd meg a Fertő tavat és az Esterházy kastélyt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ismerd meg a Fertő tavat és az Esterházy kastélyt


2019/06/24
tp

 

Magyarország egyik legérdekesebb tája a Fertő-tó és Fertőd. Sokan igazából nem is ismerik ezt a videéket, de nem árt, ha az ember minél jobban megismeri! Sok-sok érdekesség jön most róluk!

Csodálatos vidék ez

 

A Fertő-tó egyik legnagyobb tava lehetne az országnak, ha a nagy része nem Ausztriában lenne. Nálunk csak az egynegyede található.Talán ezért, talán nem, de mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy Ausztriában sokkal nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen ez számít a bécsiek egyik legkedveltebb üdülőövezetének. Magyarországon meg mintha egy fekete pont lenne csak a térképen.A története is nagyon érdekes.

 

 

Az 1860-as években például teljesen kiszáradt, de rá néhány évre már a mai területének másfélszeresére duzzadt. Nem egy mély tóról beszélünk, hiszen átlagosan csak másfél méter mély.Szerencsére mindkét ország rájött, hogy a természeti oldalát is meg kell védeni, ezért manapság már mindkét ország nemzeti parkkal védi.Az is jó, hogy immáron nálunk is egyre inkább zárkózik fel a legkedveltebb látványosságok közé.

 

 

Az Esterházy-kastélyról a következő oldalon olvashatnak!

Csodálatos vidék ez

 

Nem csak a tó az, amiért érdemes ide látogatni. Fertőd egy kisváros, melynek 3360 lakosa van. Az Esterházy-kastély épületegyüttese és a benne lévő kortörténeti kiállítás a városka és környék fő nevezetessége, sőt talán Magyarország egyik leghíresebb turisztikai látványossága.A kastély a mai formáját a 18. század második felében érte el, melynek a terveit a névadó Esterházy Miklós készítette.  Közel húsz év kellett ahhoz, hogy a jelenlegi épületegyüttes kialakuljon.

 

Elnézve a bécsi Schönbrunn és a párizsi Versailles kastélyokat, melyek a kor legnagyobb és legszebb épületei voltak, megállapíthatjuk, hogy a fertődi kastély a méltó párja lehet nekik.Ez a –mai szóval nézve- beruházás eredményeként a barokk-rokokó kastély együttese jött létre. Úgy is nevették, hogy a magyar Verszália.Lélegzetelállító kovácsoltvas kapu, háromemeletes főépület, 126 szoba, óriási belső terek. Ezek a jellemzői feketén-fehéren.

 

 

Csodálatos vidék ez

 

A fénykorát tehát 1762 és 1790 között élte, hiszen ekkor évente itt rendezték az eszterházi mulatságokat, sőt 1773-ban maga Mária Terézia is itt tartózkodott. Ebben az időszakban volt a híres osztrák zeneszerző, karmester Joseph Haydn a kastély udvari zeneigazgatója, ami által egész Európa zenei központjává vált.Esterházy halála után a család elköltözött innen, a kastély pedig fokozatosan veszíteni kezdett a fényéből.

 

A falu, melynek időközben Eszterháza volt a neve, az említett események miatt immáron az érdekeltség elveszítése után Fertőd lett.A sokáig pusztuló létesítményt csak az 1960-as években kezdték renoválni, régi fényébe visszaemelni. Manapság szerencsére ismét a régi fényében ragyog, mely által az ország egyik legnagyobb turisztikai értékévé vált.

 


érdekességekKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Étterem Budapesten

Egy különleges éttermet keresel a főváros szívében? A Városliget Café & Restaurant...

Molett divat

A molett nőknek nincs egyszerű dolguk az öltözködés terén, hiszen a boltok kínálata nem...

Ballaszt

A ballaszt meghatározásád lásd a tőkesúly szótárszónál.

BAVARIA VISION 46

 A Bavaria 46 Vison bemutatása A giebelstadti hajógyár legújabb modelljét a Bavaria...

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.