35 évesek, de már most a világ tetején állnak! Íme, a leggazdagabb fiatal milliárdosok

hirdetes

35 évesek, de már most a világ tetején állnak! A leggazdagabb fiatal milliárdosok

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Van, aki rázza a rongyot, de van olyan is, aki tudomást sem vesz a sok pénzéről. Még nincsenek 35 évesek, de már most a világ tetején állnak. Bemutatjuk a világ tizenegy leggazdagabb fiatalját.

Milliárdosok

Van valami közös az Y generáció leggazdagabbjaiban – a vagyonon kívül persze. A következő listán szereplő, 35 év alatti fiatal közül hárman például a Facebooknál dolgoztak, de másik három srác is a megosztásokból gazdagodott meg. A Marketwatch összesítése szerint mindannyian még csak a harmincas éveik elején járnak, sőt, Evan Spiegel, a világsikerű Snapchat azonnali fotómegosztó alkalmazás igazgatója még csak 25 éves, és 1,9 milliárd dollárra becsült vagyonával ő a világ 15. leggazdagabb embere. Szorosan mögötte áll 1,8 milliárd dolláros vagyonával barátja és Snapchat alapítótársa, Bobby Murphy, aki pedig még csak 26 éves.

 

Íme a leggazdagabb fiatalok

 

Több hosszal megelőzve a mezőnyt, az első helyen áll Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója, 41,6 milliárd dolláros (több mint 11 ezer milliárd forint) vagyonával. Őt a Facebook harmadik alkalmazottja, a 31 éves Dustin Moskovitz követi a második helyen, jelentősen lemaradva, hiszen neki „csak” 9,3 milliárd dollárja (mintegy 2,5 ezer milliárd forintja) van.

 

A lista harmadik helyezettje egy kínai hölgy, Jang Huj-jen, a kínai ingatlanmogul, Jang Guoquiang lánya. A 33 éves Jang Huj-jen 5,9 milliárd dolláros vagyonával (mintegy 1,6 ezer milliárd forint) Kína egyik leggazdagabb nője, hiszen ő az apja által alapított Country Garden Holdings fő részvényese.

 

A világhírű ingatlanfejlesztő vállalat a Forbes szerint Ázsia top 50 vállalatának egyike, amelynek tőzsdei értéke több mint 8 milliárd dollár (mintegy 2,5 ezer milliárd forint). Jang Guoquiang 2007-ben adta át részvényeit lányának, aki jelenleg is a cég alelnöke. A Country Garden Holdings tavaly az ausztrál piacra is belépett, és 65 millió dollárért vásárolt fejlesztési területet Sydney-ben.

 

Aki nagyon élvezi

 

A világ legfiatalabb milliárdosainak dobogójáról éppen csak lecsúszott a 33 éves Eduardo Saverin, a Facebook brazil származású társalapítója. A 2012 óta Szingapúrban élő Saverinnek 5,3 milliárd dollárja (1,4 ezer milliárd forintja) van, folyamatosan technológiai startupokba fektet, mint amilyen a Tech in Asia, a Silvercar, de még egy indiai online gyerekruházati cégbe is beszállt.

 

A 33 éves milliárdos eddig igazi celeb életet élt:

 

Bentleyvel jár, penthouse-ban lakik Szingapúr legmagasabb épületének tetején, előszeretettel vert el dollártízezreket drága bárokban, természetesen topmodellek társaságában. Korábban hírbe hozták Rachel Kum szingapúri szépségkirálynővel, a Rachel K kozmetikai cég alapítójával is. Vélhetően ennek most vége, ugyanis júniusban feleségül vette az indonéz-kínai származású Elaine Andriejanssent, akinek a családja szintén több vállalkozást visz Szingapúrban.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Bugsprit

A bugsprit meghatározását lásd az orrsudár szótárszónál. Tovább

Hajózási Szabályzat ("HSz")

Hajózási Szabályzat ("HSz") - a Vízi Kresz, 39/2003 (VI.13.) GKM rendelet   Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 137

Átlagos értékelés: 4.7

érdekességek