notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

2010. május 8-16 rendezték meg a Finnországban az Európa vitorlás bajnokság

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Finn EB beszámoló

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Finn EB beszámoló


2010/05/19
Pallus

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

Vasárnap véget ért az olimpiai Finn osztály Európa-bajnoksága a horvátországi Splitben.  A 97 induló is jelzi, hogy az osztály nem veszített semmit az eddigi népszerűségéből. 6 nap alatt 7 futamot sikerült megtartani, ami nem nevezhető túlságosan jónak, de a szélviszonyok ennyit engedélyeztek.

Finn EB beszámoló

 

Finn Európa-bajnokság
2010. május 8-16. Split

 

A hazai színeket régen látott népes csapat képviselte. A két válogatott, Beliczay Márton (ARSC ), Pál Gaszton (BYC) mellett 2 junior versenyző, Haidekker Elemér (AYCE) és Hirschler Richárd (SÉP), továbbá Huszár Géza (Sirály) és a volt Soling Európa-bajnok Mónus Gyula (KPM) is rajthoz állt a versenyen.
 
Várható volt, hogy akik komoly olimpiai felkészülésben gondolkoznak, azok legkésőbb idén elkezdenek majd versenyezni az osztályban. Ennek megfelelően elég erős nemzetközi mezőny állt rajthoz, de kiemelkedően szerepeltek a hazai versenyzők is. Az első tízben 3 horvát versenyző található, és nem mellesleg Ivan Kljakovic Gaspic (CRO) nyerte a 2010-es Finn EB-t. Szoros küzdelemben második helyen végzett Ed Wright (GBR), aki Ben Ainslie távollétében a legjobb brit versenyzőnek számít. Harmadik lett az a Daniel Birgmark (SWE), aki idén kezdte újra a komolyabb vitorlázást, és nem mellesleg van egy olimpiai negyedik helye 2008-ból. Kiemelkedő Mate Arapov (CRO) hatodik helye, aki úgy érte ezt el, hogy nem ez a fő osztály, amiben vitorlázik. Feltűnő, hogy a franciák két fiatal versenyzője is stabilan  az első tízben vitorlázik versenyről-versenyre, úgy látszik a munka gyümölcse kezd beérni. Pál Gaszton jól kezdett ( 26. hely) de a vége felé nem tudta hozni azt a szintet, amit tud, és végül a 45. helyen végzett. Beliczay Márton 54. lett, ami figyelembe véve azt, hogy hajója két hete még romokban hevert, átlagos teljesítménynek mondható. Huszár Géza 84. helye nem meglepetés, hiszen ő nem készül folyamatosan. Mónus Gyula 3 érvénytelen futammal nem végezhetett előrébb a 97. helynél.
 

Junior verseny
A juniorok mezőnyében kiemelkedőt produkált Ionnas Mitakis (GRE), aki 132 ponttal verte a második Caleb Painet (USA). A harmadik helyezett a hazaiak versenyzője Josip Oulic (CRO). Hirschler Richárd tizennegyedik, Haidekker Elemér 16. helyen végzett a végelszámolásnál. Ricsinek egy óvott futama volt, míg Elemérnek két nem vitorlázott futama volt, emellett begyűjtött egy remek 33. helyezést is.
 
A rendezés hagyott némi kívánnivalót maga után, sajnos az esemény nem volt a rangjához méltó. Nagyon sok olyan rajtot engedtek el, amikor a fele mezőny kint volt a rajtlövés előtt, mégsem lőtték vissza őket. Egyébként itt kezdődik jövő héten a 40 év felettiek masters világbajnoksága 17 magyar indulóval.

 

Képgaléria

Végeredmények

Facebook

EB blog

 

Pallus

 

 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

iShares Cup

iShares Cup vitorlás verseny történet Az egész 2004-ben kezdődött, amikor az Extreme...

Babázás

Babázás: Kötélvég összefonása.

Spartacus Vitorlás Egylet

Spartacus Vitorlás Egylet   Spartacus VE története A Spartacus Vitorlás...

Fonyód Bélatelep Önkormányzat Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Bélatelep Önkormányzat...

Sott

Minden olyan kötelet, amellyel vitorlákat húzunk be, sott-nak hívunk. Ezek alapján van fock...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!