2010. május 8-16 rendezték meg a Finnországban az Európa vitorlás bajnokság

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Finn EB beszámoló

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Finn EB beszámoló


2010/05/19

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

Vasárnap véget ért az olimpiai Finn osztály Európa-bajnoksága a horvátországi Splitben.  A 97 induló is jelzi, hogy az osztály nem veszített semmit az eddigi népszerűségéből. 6 nap alatt 7 futamot sikerült megtartani, ami nem nevezhető túlságosan jónak, de a szélviszonyok ennyit engedélyeztek.

Finn EB beszámoló

 

Finn Európa-bajnokság
2010. május 8-16. Split

 

A hazai színeket régen látott népes csapat képviselte. A két válogatott, Beliczay Márton (ARSC ), Pál Gaszton (BYC) mellett 2 junior versenyző, Haidekker Elemér (AYCE) és Hirschler Richárd (SÉP), továbbá Huszár Géza (Sirály) és a volt Soling Európa-bajnok Mónus Gyula (KPM) is rajthoz állt a versenyen.
 
Várható volt, hogy akik komoly olimpiai felkészülésben gondolkoznak, azok legkésőbb idén elkezdenek majd versenyezni az osztályban. Ennek megfelelően elég erős nemzetközi mezőny állt rajthoz, de kiemelkedően szerepeltek a hazai versenyzők is. Az első tízben 3 horvát versenyző található, és nem mellesleg Ivan Kljakovic Gaspic (CRO) nyerte a 2010-es Finn EB-t. Szoros küzdelemben második helyen végzett Ed Wright (GBR), aki Ben Ainslie távollétében a legjobb brit versenyzőnek számít. Harmadik lett az a Daniel Birgmark (SWE), aki idén kezdte újra a komolyabb vitorlázást, és nem mellesleg van egy olimpiai negyedik helye 2008-ból. Kiemelkedő Mate Arapov (CRO) hatodik helye, aki úgy érte ezt el, hogy nem ez a fő osztály, amiben vitorlázik. Feltűnő, hogy a franciák két fiatal versenyzője is stabilan  az első tízben vitorlázik versenyről-versenyre, úgy látszik a munka gyümölcse kezd beérni. Pál Gaszton jól kezdett ( 26. hely) de a vége felé nem tudta hozni azt a szintet, amit tud, és végül a 45. helyen végzett. Beliczay Márton 54. lett, ami figyelembe véve azt, hogy hajója két hete még romokban hevert, átlagos teljesítménynek mondható. Huszár Géza 84. helye nem meglepetés, hiszen ő nem készül folyamatosan. Mónus Gyula 3 érvénytelen futammal nem végezhetett előrébb a 97. helynél.
 

Junior verseny


A juniorok mezőnyében kiemelkedőt produkált Ionnas Mitakis (GRE), aki 132 ponttal verte a második Caleb Painet (USA). A harmadik helyezett a hazaiak versenyzője Josip Oulic (CRO). Hirschler Richárd tizennegyedik, Haidekker Elemér 16. helyen végzett a végelszámolásnál. Ricsinek egy óvott futama volt, míg Elemérnek két nem vitorlázott futama volt, emellett begyűjtött egy remek 33. helyezést is.
 
A rendezés hagyott némi kívánnivalót maga után, sajnos az esemény nem volt a rangjához méltó. Nagyon sok olyan rajtot engedtek el, amikor a fele mezőny kint volt a rajtlövés előtt, mégsem lőtték vissza őket. Egyébként itt kezdődik jövő héten a 40 év felettiek masters világbajnoksága 17 magyar indulóval.

 

Képgaléria

Végeredmények

Facebook

EB blog

 

Pallus

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Top

Az árboc csúcsa.

árboc

A hajó fedélzetén, a hosszanti tengelyen helyezkedik el. Hosszú, általában fa vagy alumínium...

Molett divat

A molett nőknek nincs egyszerű dolguk az öltözködés terén, hiszen a boltok kínálata nem...

Code-lobogó

Code-lobogó: a klasszikus jelzõlobogó-ábécé

Trimarán

Trimarán - háromtestü hajó, a középsõ test mindig hosszabb a ké
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.