Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!


2009/08/02

Forrás: vitorlazas.hu

Eldördült a startpisztoly a Pata Boats Finn Junior VB-n.

Finn Junior Világbajnokság
2009. július 30 - augusztus 6. Balatonfüred

 

Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!

Finn Junior VB 2009 - This is the beginning...

Hivatalosan is eldördült a startpisztoly Balatonfüreden a Pata Boats Finn Junior Világbajnokság - Jorg Bruder Silver Cup-on. 18 nemzet 51 ifjú finnes vitorlázói már túl vannak a próbafutamokon és a hivatalos megnyitón. A próbafutamon a szél nem kényeztette el finneseket, így csak a mezőny fele rajtolt el, már az első kör után jó néhányan kiálltak, így végül csak 12 egység futott be.

Finn Junior VB 2009 - Artur Ponieczynski nyerte az első futamot

A Pata Boats Finn Junior Világbajnokság augusztus 1-jén vette hivatalosan kezdetét. A 15.00 órakor kezdődő próbafutamon 1-2 m/s-os É-ÉK-i szélben 28 egység rajtolt el. Az up and down pályán az első kör után a kaput a lengyel Artur Ponieczynski vette elsőként. A gyenge szélben a mezőny több mint fele ekkor kiállt ami a gyakorló futamokon megszokott dolog. Ennek eredményeként csak 12 egység vitorlázott végig. Elsőként futott be a lengyel Artur Ponieczynski, második lett a világbajnoki címre is esélyes orosz Egor Larionov, a harmadik pedig szintén egy lengyel finnes, Jakub Pasik lett. A próbafutam eredménye kapcsán még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen csupán a mezőny fele vitorlázott az igen gyenge szélben.

Finn Junior VB 2009 - Artur Ponieczynski 

 

A győztes lengyel Artur Ponieczynski elmondta: „Már jártam 3 éve itt Magyarországon, a Cadet Világbajnokságon, így már nem ismeretlen a Balaton. Ez az első évem a finn osztályban és ez az első igazi nagy versenyem. Nekem a súlyomnál fogva a kis szél az ideális, így bízom benne, hogy számomra kedvező szélviszonyok lesznek.”

Finn Junior VB 2009 - Hivatalos megnyitó

A hivatalos megnyitón a házigazda Balatonfüred város polgármestere, Dr Bóka István köszöntötte a vitorlázókat. A Magyar Vitorlás Szövetség részéről Straub Elek elnök tartott rövid köszöntőt. A rendező egyesület Balatonfüredi Yacht Club részéről Simon Károly elnökségi tag üdvözölte a finneseket. Az ünnepélyes megnyitó után igazi magyaros ízek vártak az éhes vitorlázókra. A világbajnokság első futama augusztus 2-án 10.00 órakor indul.

 

Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Scholtz 22

Scholtz 22 Racing A Scholtz 22 Racing, a 730 kg tömegű hajó 80 m2 összvitorla felülettel...

Panorámás ingatlan

Panorámás ingatlan a Balaton partján? Tökéletes választás, örök befektetés. Az Oxigén...

Log

Log - hajósebességet mérõ müszer

Szervezett biciklitúra a Balatonon

szervezett biciklitúra Balaton

Magas biztonsági fokozatú lakat

Kompromisszummentes biztonságra van szükséged? Válassz a világ vezető lakatgyártó cégének...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.