notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!

hirdetes

Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!

mvsz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Eldördült a startpisztoly a Pata Boats Finn Junior VB-n.

Finn Junior Világbajnokság
2009. július 30 - augusztus 6. Balatonfüred

 

Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!

Finn Junior VB 2009 - This is the beginning...

Hivatalosan is eldördült a startpisztoly Balatonfüreden a Pata Boats Finn Junior Világbajnokság - Jorg Bruder Silver Cup-on. 18 nemzet 51 ifjú finnes vitorlázói már túl vannak a próbafutamokon és a hivatalos megnyitón. A próbafutamon a szél nem kényeztette el finneseket, így csak a mezőny fele rajtolt el, már az első kör után jó néhányan kiálltak, így végül csak 12 egység futott be.

Finn Junior VB 2009 - Artur Ponieczynski nyerte az első futamot

A Pata Boats Finn Junior Világbajnokság augusztus 1-jén vette hivatalosan kezdetét. A 15.00 órakor kezdődő próbafutamon 1-2 m/s-os É-ÉK-i szélben 28 egység rajtolt el. Az up and down pályán az első kör után a kaput a lengyel Artur Ponieczynski vette elsőként. A gyenge szélben a mezőny több mint fele ekkor kiállt ami a gyakorló futamokon megszokott dolog. Ennek eredményeként csak 12 egység vitorlázott végig. Elsőként futott be a lengyel Artur Ponieczynski, második lett a világbajnoki címre is esélyes orosz Egor Larionov, a harmadik pedig szintén egy lengyel finnes, Jakub Pasik lett. A próbafutam eredménye kapcsán még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen csupán a mezőny fele vitorlázott az igen gyenge szélben.

hirdetes

Finn Junior VB 2009 - Artur Ponieczynski 

 

A győztes lengyel Artur Ponieczynski elmondta: „Már jártam 3 éve itt Magyarországon, a Cadet Világbajnokságon, így már nem ismeretlen a Balaton. Ez az első évem a finn osztályban és ez az első igazi nagy versenyem. Nekem a súlyomnál fogva a kis szél az ideális, így bízom benne, hogy számomra kedvező szélviszonyok lesznek.”

hirdetes

Finn Junior VB 2009 - Hivatalos megnyitó

A hivatalos megnyitón a házigazda Balatonfüred város polgármestere, Dr Bóka István köszöntötte a vitorlázókat. A Magyar Vitorlás Szövetség részéről Straub Elek elnök tartott rövid köszöntőt. A rendező egyesület Balatonfüredi Yacht Club részéről Simon Károly elnökségi tag üdvözölte a finneseket. Az ünnepélyes megnyitó után igazi magyaros ízek vártak az éhes vitorlázókra. A világbajnokság első futama augusztus 2-án 10.00 órakor indul.

 

Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!Finn Junior VB 2009 - Elkezdődött!

További képek

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Közbeszerzési referens

A közbeszerzési referens egy olyan szakma, melyre egyre nagyobb az igénye a cégeknek, hisz a... Tovább

kutyabarát étterem

Kutyabarát gyorsétterem az az étterem, ahová gond nélkül bevihetjük négylábú... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 157

Átlagos értékelés: 4.7