Pata Boats Fin Junior VB eredmények, képek 2009, Hungary, Ungarn, Balatonfüred

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Az orosz Larionov átvette a vezetést a Pata Boats Finn Junior VB-n

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az orosz Larionov átvette a vezetést a Pata Boats Finn Junior VB-n


2009/08/04

Az élénkebb szélviszonyok jól megkavarták a Pata Boats Finn Junior VB eddigi csendes és várakozással teli mezőnyét. A nap embere az orosz Larionov lett, aki két remek futamot vitorlázva átvette összetettben a vezetést a brazil Zarif elől, aki a hatodik helyre csúszott vissza. Legjobb magyarként,  Bakóczy Róbert az összetettben az előkelő 5. helyen várhatja  a folytatást.

Finn Junior VB

Finn junior VB Balatonfüred, eredmények

A teFinn Junior VBgnapi napot érvényes futam nélkül töltötte a mezőny, így az esti vihar után, ma reggel reménykedve érkeztek a finnesek a Balatonfüredi Yacht Clubba. De sajnos ismét a parton tartotta őket a szélcsend. Akkor kezdtek bizakodni, amikor a rendezők dél körül jelezték, hogy délutánra megjön a szél és még kora este is kiviszik a mezőnyt. Délután négy órakor meg is érkezett, sőt kellemes erősségűre is sikeredett. A verseny harmadik futamának a rajtja 5 m/s-os nyugati szélben indult. A szombati fekete zászlós rajtok után, ma már jóval óvatosabbak voltak a versenyzők, és mindenki a vonal alatt helyezkedett, így tisztán indult a futam. Az első kreutz bójánál már 11 csomósra erősödött  a szél, így a rendezők a pumpálást engedélyező O lobogót húztak. Az élénkebb szél és a váratlan hullámok aztán meglepték a versenyzők egy részét, így gyakori volt a borulás. Az első körben a kreutz bójához a német Schreiber érkezett, őt követte az orosz Larionov, harmadikként a szintén német Massler, negyedikként pedig a brazil Zarif. Az első két versenyző számára igen kedvező volt ez a szélerősség, hiszen a második körben is ebben a sorrendben vették a bóját. Schreiber után Larionov, ám harmadiknak már a brazil Zarif érkezett. A harmadik futamot remek hajrával és a testi fölényét kihasználva Larionov nyerte Schreiber előtt, a harmadik pedig a brazil Zarif lett. Bakóczy Róbert a 14. helyen végzett, de ebben a szélben, az ő testsúlyával ez is nagyon jó eredménynek számít.

Larinov átvette a vezetést

A negyedik futam rajtjára 4-5 m/s-osra mérséklődött és  NY-ÉNY-ira fordult a szél. A rajtnál talán még óvatosabbak voltak a versenyzők és így a korai rajt esélye fel sem merülhetett. A futam első kreutz szakaszának a vége alaposan megkavarta a már-már előre leosztott lapokat, ugyanis a pálya két oldalán más irányú szél fújt, így egyáltalán nem volt mindegy, hogy ki melyik oldalt választja. Nagy meglepetésre elsőként a magyar Haidekker Elemér érkezett a bójához, őt követte az Larionov, majd az eddig jócskán a középmezőnyben vitorlázó lengyel Bajonczak. Az egyik legnagyobb veszteséget a brazil versenyző szenvedte el, mert a mezőny utolsó harmadában fordult csak. A rendezők a második körre módosították a kreutz bóját a jelentős északnyugati szélforduló miatt. A második hátszeles szakaszt, nagy meglepetésre az eddig a mezőny második felében vitorlázó a szerb Dordevic kezdhette meg, mögötte az ukrán Gusenko, majd Larionov. Végül a negyedik futam győztese az ukrán Gusenko lett, őt követte a szerb Dordevic, majd a ma remek formáját mutató Larionov és ezzel átvette az összetettben a vezetést a brazil Zariftól, aki a hatodik helyre csúszott vissza. Négy futam után a második helyen Gusenko áll, a harmadik a magabiztosan versenyző olasz Baldassari. A hazaiak esélyese a Pata hajóval versenyző Bakóczi Róbert az előkelő 5. helyen várhatja a holnapi folytatást. Az ötödik futam után a legrosszabb eredményüket már kiejthetik a versenyzők, így nagy átrendeződés várható. Természetesen az esélyesek ott loholnak egymás nyakában. ezért  izgalmas versenyre számíthatunk.

 

A versenyt a vízen figyelő Antal Gábor, a Pata Boats tulajdonosa elmondta: „ Nagyon tanulságos a vízen figyelni a Pata hajók menettulajdonságait, jól látható, hogy finom állításokkal, hogy növelhető a sebesség.”
A nap zárásaként, a fáradt vitorlázók számára nem jelentett további megterhelést a hamisítatlan magyar pörkölt elfogyasztása, amit az utolsó falatig felfaltak.

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Turbófeltöltő azonosítása

A turbófeltöltők azonosítása fontos pontja a szervizelésnek, mivel a turbófeltöltők ára...

Saling

Saling (ejtsd: száling) - árbocmerevítõ keresztrúd

Reggeliző belváros

A legjobb reggelizőt keresed Budapesten? A PRE-GO a legjobb reggeliző a belvárosban, ahol helyben...

Könyvelés Budapesten

Vezetőként hogyan hozhatnánk meg a cégünkkel vagy vállalkozásunkkal kapcsolatos legfontosabb...

Paul Elvström

Paul Elvström életrajz és eredmények Született: 1928. februér 25., Koppenhága,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.