Finn Országos Bajnokság 2009 - Negyedik nap

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Finn Országos Bajnokság 2009 - Negyedik nap

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Finn Országos Bajnokság 2009 - Negyedik nap


2009/09/20

Forrás: vitorlazas.hu

A mindent eldöntő tízedik futamra szombat reggel, friss, 10-12 csomós keleti szélben került sor. A friss szél ismét szép hosszú hullámokat eredményezett, így előnyben voltak azok, akik többet vitorláztak már ilyen körülmények között. Az első rajtnál általános visszahívó volt, így fekete zászlóval szigorított rajt következett.

53. Finn Országos Bajnokság
2009 szeptember 15 – 20., Révfülöp

 

Finn Országos Bajnokság 2009 - Negyedik nap

Finn OB 2009 - Hajdu Balázs magabiztosan szerezte meg 10. magyar bajnoki címét

Hajdu Balázs ( Kereked ) végig magabiztosan vezetve megnyerte a futamot Pál Gaszton ( BYC ) és Ian Ainslie ( Kereked ) előtt, ezzel eldöntve a párharcot közte és Pál között a maga javára. Beliczay Márton futamban elért negyedik helye késői hajrának bizonyult az összetett eredmény szempontjából.

A felnőtt bajnokság győztese, immáron tizedszer Hajdu Balázs, aki annak ellenére, hogy évek óta nagyon keveset versenyez, magabiztosan nyeri sorban a bajokságokat. Kétség kívül ez a verseny volt a legszorosabb az utóbbi időkben. Pál Gaszton második némi csalódás a szakemberek részére, mivel Ő az, aki a legtöbbet készül ebben az osztályban külföldön, és ér el szebbnél szebb eredményeket. Huszár Géza ( Sirály ) végzett a harmadik helyen, aki szintén sok versenyen ült idén hajóban, igaz, főleg hazai szinten. Negyedik helyen végzett Pallay Tibor ( THE ), aki idén 4 napot finnezett a bajnokság előtt, és az utolsó futamig harcban volt a dobogóért. Schőmer Dávid ( ARSC )ötödik helye némileg meglepetés, főleg a kisszeles futamaival érdemelte ki ezt a helyezést, ahol nagyon jól ment. Székely Antal ( BHSE ) alig vitorlázott finnel idén, mindenesetre versenyképes felszerelése és rutinja segítette az első hatba. Beliczay Márton ( ARSC ) a másik válogatott, Pál Gaszton mellett sok időt és energiát áldozott a felkészülésre, de éppen nem sikerült az első hatba bekerülnie.

Finn OB 2009 - A feltörekvő ifjúság

A juniorok között Bakóczy Róbert ( SVE ) remekelt. Idén a junior VB-n már megmutatta, hogy sokkal jobb az összes Finnes juniornál, és ezt most sem rejtette véka alá. Az eredetileg Laserben vitorlázó Bakóczy magabiztosan, többször is az első 10-ben ért célba. Haidekker Elemér ( AYC ) a mezőny egyik legfiatalabb tagja 15 évével, és nagyon szép, olykor érett vitorlázással második helyre hozta magát a juniorok versenyében. Hirschler Richárd ( SÉP ) harmadik helye talán önmagának csalódás, de ha fejlődése töretlen marad a következő években, akkor szép eredményeket érhet el ebben az osztályban. Pay’r Egon ( SVE ) végzett a negyedik helyen, egy gyönyörű, 9. hellyel zárva a versenyzést. Pajor Szabolcs ( YCBp ) szintén remekül hajrázott, de túl sok helyet gyűjtött a 20. hely környékén, így meg kellett elégednie az 5. helyezéssel. Hatodik helyen végzett Büki Zsolt ( KJAVSE ), kinek szép villanásai voltak a futamokban, de sajnos többször is visszaesett a végére.

Finn OB 2009 - Masters

A masters korosztályban ( 40 év felett ) Székely Antal elsőségéhez kétség sem férhetett, hiszen a felnőtt mezőnyben is szépen szerepelt. A második helyért Haidekker Péter ( AYC ) küzdött meg sikeresen, maga mögé utasítva Sipos Péter ( ARSC ), aki elég régen vitorlázik már ebben a kategóriában. Varga Lajosnak ( ARSC ) egy korai rajtot és egy nem vitorlázott futamot begyűjtve nem volt esélye a dobogóra kerülésre. Rutai István ( THE ) folyamatos fejlődést mutatva idén negyedik helyen végzett, ami figyelembe véve térdsérülését nagyon szép eredmény. Hatodik helyen végzett Bartos Zoltán ( ARSC ), aki a tapolcai korház mellett a pályán is helyt állt a futamok alatt. Fejsérülése miatt két futamot hagyott ki, de ennek ellenére sikerült beférnie pontszerző helyre.

Finn OB 2009 - Remek helyszín, családias ebéd a díjkiosztó előtt

A helyszín, a révfülöpi Üdülőszállók Révfülöp kikötője  remek házigazdának, és jó választásnak bizonyult. 4 nap alatt 10 futamot futottunk, ideális körülmények között, remek keleti szelekkel. A rendezés Koltay Gusztávval és Dániel Gáborral zökkenőmentesen zajlott, amit az is bizonyít, hogy az osztály őket kérte fel a jövő évi OB rendezésére.

A díjkiosztó előtt ebédelt meg a mezőny, majd utána elfogyasztotta a füredi Bergmann cukrászda és a jóságos Pay’r Egon támogatásában elkészült tortát, ami a 60 éves Finn dingi osztály tiszteletére került felvágásra a legidősebb versenyző, a 73 éves Zsindey László által. Remek fénykép és videó anyag készült a verseny alatt, amihez minden versenyző hozzájut majd az ősz folyamán.

Finn OB 2010 Balatonlelle

Jövőre szeptember 14-19 között találkozunk ismét egy önálló bajnokság keretében a BLYC rendezésében Balatonlellén!

Finn Országos Bajnokság 2009 végeredmény:

https://www.hunsail.hu/uploads/files/finnob_vegeredmeny.htm

 

Üdvözlettel:
Pallay Tibor

szervező
20-555-0235
info@sailingcenter.hu
skype: pallus2

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hosszú hétvége

Ha egy ünnep keddre vagy éppen csütörtökre esik, akkor az előtte lévő hétfőt vagy az...

Ketch vitorlás

            ...

Pütting

A pütting nem más, mint a hajókon a vantni rögzítő verete.

Karabíner

A karabíner rugós csat, elengedhetetlen felszerelés a hajósok és túrázók számára....

Szeksztáns

Tengeri csillagászati navigációnál használt tükrös szögmérő.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.