Finn Országos Bajnokság 2009 - Beharangozó

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Finn Országos Bajnokság 2009 - Beharangozó

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Finn Országos Bajnokság 2009 - Beharangozó


2009/09/14

Forrás: vitorlazas.hu

Az osztály hagyományaihoz méltóan, idén is új helyszínen rendezik meg a Finn hajóosztály Országos Bajnokságát. Az idei helyszín Révfülöp, az Üdülőszállók Révfülöp kikötője lesz. A verseny rendező egyesülete a Révfülöpi Vízi Sport Egyesület (RVSE), szervezője Pallay Tibor.

53. Finn Országos Bajnokság
2009. szeptember 15 – 20., Révfülöp

 

Finn Országos Bajnokság 2009 - Beharangozó

Finn OB 2009 - Az osztály idén 60 éves!

Az osztály idén ünnepli 60. születésnapját. A Finn-t Rickard Skarby tervezte azzal a céllal, hogy olimpiai osztállyá váljon. Számítása bejött, hiszen napjainkban is büszkélkedhet ezzel a titulussal. A mai kor legmagasabb szinten jegyzett vitorlázói között elég nagy százalékban találni olyanokat, akik ebben az osztályban váltak ismertté. Igaz ez hazánkra is, hiszen Tuss Miklós, Fináczy György, Wossala György, Haán András vagy éppen a kilencszeres Kékszalag győztes Litkey Farkas is ebben az osztályban versenyzett.

Finn OB 2009 - A Finnről általában

Az ideális finnes súlya 85-100kg között mozog. A hajó 4,5 méter hosszú, a súlya 116kg. Árboca karbon, vitorlái a legkorszerűbb technikával készülnek. Magyarországon is van hajógyártás, méghozzá Antal Gábor alias Pata műhelyében, ahol a hajók mellett árbocok is készülnek.

Finn OB 2009 - Egy nagy család

A finnesek egy nagy családot alkotnak, hiszen a legfiatalabb 15 éves versenyző egy mezőnyben versenyez a 70 fölöttivel. Az idei évre 50 hajóra számítanak, akik között külföldiek is lesznek. A legnagyobb név kétség kívül Ian Ainslie, aki a dél-afrikai America’s Cup hajó, a Team Shosoloza kormányosa volt a legutóbbi sorozat alkalmával. Érkeznek déli szomszédunktól, Szerbiából is résztvevők.

Finn OB 2009 - Népes mezőnyre számíthatunk

Az Országos Bajnokság sok versenyzőt vonz. A címvédő Hajdú Balázs (Kereked) legnagyobb kihívója Pál Gaszton (BYC), aki az idei Európa Bajnokságon a kiemelkedő 28. helyen végzett, és múlt héten megnyerte az osztrák bajnokságot. Gaszton edzőtársa Beliczay Márton (ARSC) is sokat vitorlázott, és a tavalyi bronzérmét szeretné idén tovább fényesíteni. A trónkövetelők sokan vannak: Huszár Géza, Haidekker Péter, Lukáts Ákos, Majthényi Zsombor, Pallay Tibor mind-mind eséllyel szólhatnak bele az élmezőny küzdelmébe. Vannak olyanok is, akik csak „vendégek” az osztályban. Ilyen az idei Finn Junior világbajnokság 9. helyezett versenyzője, Bakóczy Róbert, és a laseres Tomai Balázs is. Ők a jövőben akár ebben az osztályban is vitorlázhatnak.

Az első futam szeptember 16-én, szerdán 10:30-kor indul. Összesen 10 futam megrendezését tervezi a rendezőség, amelyet Koltay Gusztáv vezényel rutinos csapatával. Az Országos Bajnokság értékeléséhez 4 futamra van szükség.


Üdvözlettel:
Pallay Tibor
szervező
20-555-0235
info@sailingcenter.hu
skype: pallus2

 





Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonszemes Hunyady József Vitorláskikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján Balatonszemesnél található a Balatoni...

Fall

lásd: felhúzókötél

Hosszú hétvége

Ha egy ünnep keddre vagy éppen csütörtökre esik, akkor az előtte lévő hétfőt vagy az...

Puffer

Angolszász környezetben fender, magyarosan ütközőpárna, de mindenki egyszerűen csak...

Gleitolás

A gleitolás a siklás; erős szélben a könnyű hajók a vízből szinte kiemelkedve siklanak.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.