flex; stég; Balaton: Flexszel bontják a balatonmáriafürdői illegális stégeket: az ügyben több különös dolog is felmerül, például, hogy kinek a hibája miatt szaporodtak el a stégek?

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Flexszel estek neki az illegális stégeknél a Balatonnál

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Flexszel estek neki az illegális stégeknél a Balatonnál


2023/08/09
NA

Évek óta nem tesz semmit a hatóság az illegális stégek ellen, azonban most a lakossági bejelentések hatására a vízügy színre lépett Balatonmáriafürdőn. A helyzet évek óta romlott, és csak most talált megoldást a problémára az a tétlenség, ami a stégépítések terén tapasztalható volt. A vízügyi szervek beavatkozása azonban nem mindig illeszkedik a jogi keretekbe.

Flex stég Balaton

A vízügyi hatóság a tettek mezejére lépett Balatonmáriafürdőnél

A hirbalaton.hu cikke szerint a vízügyi hatóság emberei jelentős erőfeszítéseket tesznek az illegális stégek elleni fellépés érdekében. Azonban érdekes módon, a vízügy nem is hatóságként tevékenykedik, hanem a lakossági jelentések hatására kezdték meg a beavatkozást. A helyzet világossá teszi, hogy az intézkedések mögött az összefogás és a környezetvédelem iránti elkötelezettség húzódik meg.

 

Balatonmáriafürdőnél megnőtt az illegális stégek száma

Galácz György, a település alpolgármestere elmondta, hogy az illegális stégek elszaporodását a hatóságok hosszú évekig tartó tétlensége okozta. A hosszú idő alatt a probléma méretei jelentősen megnőttek, és ez a Balaton partjának egyik gyöngyszemévé váló Balatonmáriafürdőn is érezhetővé vált. Galácz György nem titkolta elégedetlenségét a hatóságokkal szemben, ugyanakkor kiemelte, hogy a vízügy beavatkozása és az illegális stégek bontása üdvözlendő lépés.

 

Mi a baj a balatonmáriafürdői illegális stégekkel?

Az illegális stégek problémája nem csupán a környezetvédelemre és az építési szabályok betartására vonatkozik, hanem komoly gazdasági következményekkel is járhat. A hír cikkben említett tények szerint a tulajdonosokat személyesen is felkeresik, és kérésükre segítenek az engedély nélküli stégek eltávolításában. Amennyiben azonban a tulajdonosok nem hajlandók együttműködni vagy saját maguk nem bontják el az építményeket, anyagi kötelezettségekkel kell számolniuk. Az illegális stégek eltávolítása és az elbontatás költsége több százezer forintot is elérhet, ami komoly terhet róhat a tulajdonosokra.

 

A balatonmáriafürdői közösségi stégek is késnek az illegálisok miatt

Az illegális stégekkel összefüggésben megjegyzendő, hogy a probléma nem csak az illegális építkezések számszerű növekedésében nyilvánul meg, hanem a tervezett közösségi stégek megvalósításában is. Balatonmáriafürdőn tervezték egyes közösségi stégek építését, azonban az illegális stégek jelenléte és a velük járó környezeti károk miatt ezeknek a terveknek a megvalósítása is késlekedhet.
 


BalatonKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Route du Rhum

Route du Rhum vitorlás verseny történet A Route du Rhum egy transzatlanti, egykezes...

Russel Coutts

 Russel Coutts Russel Coutts Új Zélandon, Wellingtonban született 1962. március...

Dörzsléc

A dörzsléc a hajó szélét védő szegély.

Trapéz

Sok jolle és tőkesúlyos hajón hazsnálnak trapézt. Trapézolás közben a mancsaft, vagy pl...

Üzleti vacsora Budapesten

Üzleti vacsora Budapesten, nem mindennapi környezetben? A Zsidai csoport éttermeiben megtalálod...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.