Foci EB 2012, labdarúgó EB 2012,

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Hamarosan itt a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hamarosan itt a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság!


2012/05/09

 Sok vitorlás versennyel egybeesnek a mérkőzések, így akit érdekel az EB és nem tudja, hogy pontosan mikor is kerülnek megrendezésre a meccsek azoknak szolgálunk most pár információval!  

 

Lengyelország és Ukrajna közös rendezésében június 8.-án veszi kezdetét az őrület és július 1.-jén már Európa bajnokot avatunk. A „halálcsoport” idén mindenképp a B-csoport lesz a három volt Európa-bajnokkal (Németország, Hollandia, Dánia) és egy ezüstérmessel (Portugália). A sorsolást követően összegyűjtöttük a tizenhat résztvevő szövetségi kapitányainak nyilatkozatát.
 
Foci EB 2012

 

 

2012 foci EB: A csoportbeosztás

 

 

A-CSOPORT

B-CSOPORT 

C-CSOPORT 

D-CSOPORT

Lengyelország

Hollandia

Spanyolország

Ukrajna

Görögország

Dánia

Olaszország

Svédország

Oroszország

Németország

Írország

Franciaország

Csehország

Portugália

Horvátország

Anglia

 

Szeretne egy élvonalbeli amerikai karórát? Ide kattintva megnézheti 2012-es választékunkat!

 

 

2012 foci EB: A-CSOPORT 

(2012.június 8. – június 16.) 

 
Dick Advocaat (Oroszország): „A sorsolás után kijelenthetjük, nem lehet más célunk, mint első helyen továbbjutni a csoportunkból. Ez persze nem jelenti azt, hogy mi vagyunk a favoritok, hiszen ott vannak például a házigazda lengyelek. Mi nem változtatunk az előzetes terveinken, és Kijevben fogunk megszállni. Nem látom nagy hátrányt amiatt, hogy repülővel kell eljutnunk a meccseknek otthont adó lengyel városokba."
 
Fernando Santos (Görögország): „2004 után ismét mi nyithatjuk meg a tornát, ez jó jel – hogy aztán mi történik, meglátjuk. Nem szabad a 2004-es sikerből kiindulni, ez egy új csapat, új emberekkel – de nem azért jöttünk, hogy csak kitöltsük a létszámot."
 
Franciszek Szmuda (Lengyelország): „Úgy gondolom, a mi szempontunkból a nyitómeccs sorsdöntő lesz. A görögök remekül összeálltak, nagyon jó csapatuk van. Nem érzem könnyűnek a csoportot, nincs ok az eufóriára. A közönség segítségével célunk a továbbjutás, de kérek mindenkit, ne fújja fel a lufit, ne tekintsen minket előre esélyesnek – ez egy nagyon kiegyensúlyozott csoport, és úgy vélem, az oroszok és a görögök a favoritok a továbbjutásra.”
 
Michal Bílek (Csehország): „Elnézve a többi csoport összetételét, ez a lehető legjobb csoport, amit kaphattunk. A másik fontos dolog, hogy Wroclawban játszhatjuk a három találkozót, ami a szurkolók szempontjából is kedvező, nem kell sokat utazniuk. Elégedettnek kell lennünk a sorsolással, de ezzel együtt el kell viselnünk a megnövekedett várakozásokat is.”
 

2012 foci EB: B-CSOPORT

(2012. június 9. – június 17)

 
Joachim Löw (Németország): „Ez a csoport a legerősebb és legérdekesebb, semmi kétség. Hollandia és Portugália világklasszisokat tudhat a keretében, Dánia pedig tipikus tornacsapat és nagyon kellemetlen ellenfél, eszük ágában sincs megijedni a nagy nevektől – ez teszi őket veszélyessé. Hogy esélyesek vagyunk-e akár a végső győzelemre? Ha jó formát kapunk el az Eb-n, akkor egészen biztosan lesznek esélyeink.”
 
Bert van Marwijk (Hollandia): „Valahogy a csoport egyik szövetségi kapitányának arca sem sugárzott a boldogságtól... Rendkívüli módon tiszteljük egymást az ellenfelekkel. A csoport nagyon erős, de ennek van egy előnye is: már itt nagyon motiváltak leszünk. A németek elleni rangadóra még nem is gondolok. A dánok ellen kezdünk, mint a világbajnokságon, és ha bármi szerepet akarunk játszani az Eb-n, meg kell nyernünk a meccset. Egyelőre csak erre koncentrálunk.”
 
Paulo Bento (Portugália): „Tisztában vagyunk vele, hogy a miénk minden valószínűség szerint messze a legerősebb csoport. De tartom, amit a sorsolás előtt is mondtam: azért megyünk, hogy minden csapattal fel tudjuk venni a versenyt az Eb-n. Minden mérkőzésünkön a győzelemre törünk. A dánok két selejtezősorozatban is előttünk végeztek, a hollandok majdnem tökéletesen meneteltek a selejtezőkön, a németek pedig az Európa-bajnokságok legeredményesebb válogatottja. Irgalmatlanul nehéz lesz továbbjutni, pedig ez a hivatalos célkitűzésünk.”
 
Morten Olsen (Dánia): „Ennél rosszabb csoportot nem nagyon kaphattunk volna. Hollandia és Németország is esélyes a négyesből a végső győzelemre, Portugália is nagyon erős. Őket mondjuk már legyőztük korábban, és ezt ismét meg akarjuk ismételni. Ez a csoport maga a dinamit. Már az első tíz napon csúcsformába kell lendülnünk, különben végünk. Nyilván mi vagyunk az esélytelenek, de reméljük, a németek elleni meccsünkön még a továbbjutásért játszhatunk.”

 

2012 foci EB: C-CSOPORT

(2012. június 10. – június 18.)

 
Vicente del Bosque (Spanyolország): „Nagyon nehéz csoportba kerültünk, bár a kontinensbajnokságnak mind a tizenhat csapata nagyon jó, és mindegyiknek megvan az erőssége. Három kiváló mérkőzés vár ránk Lengyelországban. Az olaszokkal kaptunk egy különösen kemény riválist, de természetesen a másik két ellenfelünket is tisztelnünk kell, hogy eljutott idáig. Alaposan meg kell gondolnunk, hogy miként készülhetünk fel a lehető legjobban az Eb-re. Úgy tűnik nekem, hogy a B-csoport a legnehezebb. Bárcsak összejönne a sokak által várt Németország–Spanyolország döntő, de a lényeg az, hogy szórakoztató legyen a torna.”
 
Cesare Prandelli (Olaszország): „Hát nem ezt akartuk... Trapattonit el szerettük volna kerülni, így az íreknek nem örülünk. A spanyolok félelmetesen erősek, és mentálisan tökéletesen fel kell készülnünk, hisz rögtön velük kezdünk. Sok múlik azon, hogy Cassano és Rossi ott lehet-e az Eb-n – mi mindenesetre reménykedünk.”
 
Giovanni Trapattoni (Írország): „Arra kell gondolnunk, hogy a futballban minden lehetséges, minden meccset a selejtezők során mutatott hozzáállással kell játszanunk. Bízom a csapatomban. Tisztában vagyok vele, hogy az olaszok erősebbek, azzal, hogy a spanyolok rendkívüli erőt képviselnek, de hinnünk kell benne, hogy eljön a mi pillanatunk is.”
 
Slaven Bilic (Horvátország): „Kemény csoportba kerültünk, de itt nem lehet könnyű ellenfeleket kapni, Európa tizenhat legjobbja szerepel a tornán. Privilégium a világbajnokkal és a volt világbajnokkal játszani. A spanyolokat tartom a csoport favoritjának. Az írekkel is vigyázni kell, Trapattoni egy edzőgéniusz és remek ember, már nagyon várom, hogy ismét megmérkőzzek vele.”
 

2012 foci EB: D-CSOPORT

(2012. június 11. – június 19)

 
Fabio Capello (Anglia): „A csoportunk mindegyik csapata erős, nagyon kiegyenlített a négyes. A legjobb az lett volna, ha az A-csoportba kerülünk, de legalább a B-t megúsztuk, az borzasztó erős. Elégedettek vagyunk a sorsolással. Annak ellenére, hogy Ukrajnába sorsoltak minket, nem tesszük át a központunkat Lengyelországból, a szállásunk Krakkóban lesz.”
 
Laurent Blanc (Franciaország): „Sokkal veszélyesebb a csoportunk annál, mint ahogy első pillantásra tűnik. Nagyon vigyáznunk kell, nem szabad elbíznunk magunkat – ha figyelmeztetést akarunk, csak emlékezzünk vissza arra, mi történt Dél-Afrikában...”
 
Oleg Blohin (Ukrajna): „Nem panaszkodni kell, ezt húzták, megvannak az ellenfelek, a szerencsét nem tudjuk irányítani. Így nem is idegeskedtem a sorsolás miatt. Nem könnyű csoport, de a B jelű sokkal erősebb a miénknél. A kvartettünkben nincs favorit, a svédek elleni rajt meghatározó lesz a számunkra – és egyben nagyon nehéz, hatalmas nyomással és hazai közönséggel. Hogy ez halálcsoport-e? Ha igen, akkor jobb, ha egyből lelövöm magam... Kemény csoport, de semmi több. A többi kapitány sem volt boldog, Blanc a fejét rázta – azért úgy gondolom, a franciák és az angolok esélyesnek gondolják magunkat. A célunk az első hely, mindent megteszünk érte.”
 
Erik Hamrén (Svédország): „Mi vagyunk a legesélytelenebb csapata a csoportnak, de ezzel együtt a cél a továbbjutás. Nekünk nem létezett volna könnyű csoport. Jó, hogy az ukránok ellen nemrég szereztünk tapasztalatot, de teljesen más lesz egy kiélezett tétmeccsen megmérkőzni velük. Örülök, hogy Kijevben játszhatunk, a város fantasztikus, az Olimpiai Stadion pedig csodálatos Eb-helyszín.”
 

 Elődöntők:


2012. június 27. - 21:45


2012. június 28. - 20:45 
 

Döntő:

 

2012. július 1. - 21:45

 

A labdarúgó Európa bajnokság további eseményeit itt követhetik!

 

 
Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Avatar

Avatar vitorlás hajó bemutatása Az Avatar egy 2007-es évjáratú, Nautic 12 Racer...

Bavaria 31 cruiser

Bavaria 31 cruiser, technikai adatok Nettó ár: 55 000 EUR Hossza: 9,76...

Melges 24

Melges 24 vitorlás hajó történet,bemutatás,leírás 1992-ben Buddy Melges megnyerte az...

Idegenvezető tanfolyam

Idegenvezető tanfolyam   Az idegenvezető az egyik legérdekesebb szakma, amelyet...

Különleges vacsorahelyszín Budapest

Különleges vacsorahelyszínt keres Budapesten? A Salon Étterem a legjobb választás! Minőségi...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.