notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Fokvárosban páviánok tartják rettegésben az embereket

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Fokvárosban páviánok terrorizálják az embereket

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Fokvárosban páviánok terrorizálják az embereket


2014/06/05
Petra

A páviánok sokszor teljesen megkeserítik a lakosok életét: megtámadják őket az utcán, sőt, sokszor a házukba is betörnek. A hatóság próbál védekezni ellenük, viszont eléggé megnehezíti a helyzetet az, hogy védett állatok.

Fokvárosban páviánok tombolnak
Bizony nemcsak a turisták esnek áldozatul a fokvárosi majmok szemtelenkedéseinek, hanem sokszor az ottani lakosok is. A páviánok általában a külvárosban bandáznak, de sokszor mélyebben is bemerészkednek a városba. Sok állat éjszakára a lakók házának a tetején ver tábort.

 

A városban már kezd komoly gondod okozni a páviánok tombolása, viszont nem olyan egyszerű megszabadulni tőlük; többek között pedig azért nem, mert védett állatokról van szó.

 

 

 

Fokvárosban páviánok tombolnak

A páviánokból mindössze 500 példány maradt Fokváros közelében. 1999-ben nyilvánították őket védett fajnak. A hatóságok mindent megtesznek azért, hogy az állatok visszaköltözzenek természetes élőhelyükre, a vadonba, de úgy látszik, ezek a páviánok ebben a városban is otthon érzik magukat és nem vágynak vissza az erdőbe. A hatóságok egy olyan módszert találtak ki, miszerint az állatoknak nem szabad biztonságban érezniük magukat az emberek között, ezért valahogy el kell üldözni őket anélkül, hogy bárki is megsérülne.

 

Fokvárosban páviánok tombolnak

A páviánok kedvenc fosztogató helye a piac, ahonnan valószínűleg a napi betevőjüket szerzik. Elsősorban azokat a civileket támadják meg, akik egyedül vannak és lehetőleg egy nehéz, élelemmel teli kosarat cipelnek. De az állatok sokszor lakásokba és éttermekbe is betörnek: vagyis bárhova, ahol enni tudnak. Nekik nem nagy kunszt felmászni egy többemeletes ház oldalán, ezért senki se érezheti magát biztonságban. Viszont ha ételt nem találnak, vagy ha csak kíváncsiak, akkor visznek mindent, ami mozdítható: ruhát, cipőt, ágyneműt és minden mást, ami a szemük elé kerül és le lehet cibálni az emeletről. A páviánok ezen kívül még kukákat is borogatnak, de ez a vandálkodás semmi ahhoz a pusztuláshoz képest, amit néha maguk után hagynak.

 

Fokvárosban páviánok tombolnak

A hatóságok próbálnak védekezni az állatok ellen, viszont ügyelniük kell arra, hogy ne sebesítsék, vagy ne öljék meg őket, mivel védett állatok. Ezért a páviánokat paprikasprayval és paintball fegyverekkel tartják távol a rettegő civilektől. Abban reménykednek, hogy a páviánok előbb-utóbb megunják ezt a folytonos harcot és visszaköltöznek a természetbe.tenger,óceánKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Badacsony - Hajóállomás BH Zrt.

Badacsony Hajóállomás BH Zrt. kikötő tudnivalók: Mindenképpen azt ajánlom a...

Beiboot

A beiboot meghatározását lásd a boci szótárszónál.

Borda

Borda – a hajótest keresztirányú eleme, merevítõje

Salona 40

Salona 40 vitorlás hajó bemutatása A Salona 40 a második vitorlás hajó a Salona...

ÉLELMISZER-, VEGYIÁRU ÉS GYÓGYNÖVÉNY ELADÓ TANFOLYAM

  ÉLELMISZER-, VEGYIÁRU ÉS GYÓGYNÖVÉNY ELADÓ TANFOLYAM Az élelmiszert...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!