notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Fokvárosban páviánok tartják rettegésben az embereket

hirdetes

Fokvárosban páviánok terrorizálják az embereket

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A páviánok sokszor teljesen megkeserítik a lakosok életét: megtámadják őket az utcán, sőt, sokszor a házukba is betörnek. A hatóság próbál védekezni ellenük, viszont eléggé megnehezíti a helyzetet az, hogy védett állatok.

Fokvárosban páviánok tombolnak

Bizony nemcsak a turisták esnek áldozatul a fokvárosi majmok szemtelenkedéseinek, hanem sokszor az ottani lakosok is. A páviánok általában a külvárosban bandáznak, de sokszor mélyebben is bemerészkednek a városba. Sok állat éjszakára a lakók házának a tetején ver tábort.

 

A városban már kezd komoly gondod okozni a páviánok tombolása, viszont nem olyan egyszerű megszabadulni tőlük; többek között pedig azért nem, mert védett állatokról van szó.

 

 

 

Fokvárosban páviánok tombolnak

A páviánokból mindössze 500 példány maradt Fokváros közelében. 1999-ben nyilvánították őket védett fajnak. A hatóságok mindent megtesznek azért, hogy az állatok visszaköltözzenek természetes élőhelyükre, a vadonba, de úgy látszik, ezek a páviánok ebben a városban is otthon érzik magukat és nem vágynak vissza az erdőbe. A hatóságok egy olyan módszert találtak ki, miszerint az állatoknak nem szabad biztonságban érezniük magukat az emberek között, ezért valahogy el kell üldözni őket anélkül, hogy bárki is megsérülne.

 

Fokvárosban páviánok tombolnak

A páviánok kedvenc fosztogató helye a piac, ahonnan valószínűleg a napi betevőjüket szerzik. Elsősorban azokat a civileket támadják meg, akik egyedül vannak és lehetőleg egy nehéz, élelemmel teli kosarat cipelnek. De az állatok sokszor lakásokba és éttermekbe is betörnek: vagyis bárhova, ahol enni tudnak. Nekik nem nagy kunszt felmászni egy többemeletes ház oldalán, ezért senki se érezheti magát biztonságban. Viszont ha ételt nem találnak, vagy ha csak kíváncsiak, akkor visznek mindent, ami mozdítható: ruhát, cipőt, ágyneműt és minden mást, ami a szemük elé kerül és le lehet cibálni az emeletről. A páviánok ezen kívül még kukákat is borogatnak, de ez a vandálkodás semmi ahhoz a pusztuláshoz képest, amit néha maguk után hagynak.

 

Fokvárosban páviánok tombolnak

A hatóságok próbálnak védekezni az állatok ellen, viszont ügyelniük kell arra, hogy ne sebesítsék, vagy ne öljék meg őket, mivel védett állatok. Ezért a páviánokat paprikasprayval és paintball fegyverekkel tartják távol a rettegő civilektől. Abban reménykednek, hogy a páviánok előbb-utóbb megunják ezt a folytonos harcot és visszaköltöznek a természetbe.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Sátras esküvő

Manapság egyre népszerűbbek a sátras esküvők, hiszen a párok kezdik felismerni a benne rejlő... Tovább

Biztonságtechnika

A komplex vagyonvédelem a biztonságtechnika szerint a mechanikai védelmen alapszik, melyet az... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 101

Átlagos értékelés: 5.0

tenger,óceán