Ismerd meg te is a Föld legmisztikusabb helyét!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A Föld legmisztikusabb helye

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Föld legmisztikusabb helye


2016/05/07

Ez az Angliában található kőkori építmény tele van mágiával és számos energiával. Ez  a Stonehenge, mely a mai napig vonzza az embereket. Titkát, hogy miként és miért került ide, a mai napig próbálják megfejteni, ám még most is kérdések övezik.

 

Íme a Föld egyik legmisztikusabb helye!

Minden régész és az egész világ pezsegni kezd az izgalomtól, ha szóba kerül ez a hatalmas, őskori építmény, melyet az angliai Salisbury – síkságon találhatunk meg.


Még a mai napig is titkok övezik funkcióját és azt sem tudni pontosan, hogyan is kerültek ide. Legendák, mítoszok, kérdések övezik a Stonehenge-et, sokak szerint a druidák titkos találkozóhelye volt, de akad olyan is, aki szerint ez volt Merlin, a nagy varázsló szentélye.

 


A szkeptikusabbak, reálisabbak csillagászati központnak gondolják, de ezek mid-mind csak feltételezések, ezek miatt a Stonehenge a mai napig kedvelt turisztikai látványosság, 1986. óta pedig már az UNESCO Világörökség tagja.

 

Ez a hatalmas, szürke színű kőtömbökből álló építmény minden fajta díszítéstől mentesen 30 méternyi átmérővel rendelkezik és legnagyobb része majdnem öt méter magasságba nyúlik. Egyenként nézve egyszerű, homokköveket láthatunk, azonban ha távolról, egyben tekintünk rájuk, lenyűgöznek minden szempárt.

 

 

 

 

 

A XII. században már olyan legendák ölelték körbe, mely szerint ezek a kövek Írországból származtak, melyet a hatalmas varázsló, Merlin számára állítottak fel ide.


1620-ban a kör alaprajza is lekészült I. Jakab király utasítására, Inigo Jones tollából, ő volt az első aki szerint a Stonehenge egy kőkorból származó templom.


A feltételezés, miszerint ez valójában egy druida templom volt, csak negyven évvel később került napvilágra,
John Aubrey állította ezt, miután felfedezte a töltésen belül elhelyezkedő lyukakat, ezek később róla lettek elnevezve.

 

 

Íme a Föld egyik legmisztikusabb helye!

Radiokarbon vizsgálatnak is alávetették, mely szerint építése nem egy, hanem három fázisos folyamat része volt. E szerint jutottak arra a feltételezésre, hogy a templom még i. e. 3000 körül épült.

 


2012-ben egy projekt keretében, mely a Stonehenge Riverside nevet viselte, egy régészprofesszor kutatásai során kiderült, a Stonhenget egy, a brit szigetcsoporton élő nép állította közösen, mely az addig fennálló háborúskodás befejeztének jelképe.


Ezt bizonyítja az is, hogy az építmény kövei egymástól több száz kilométerre lévő helyekről származnak. A két hatalmas gödör is ekkor lett felfedezve, melyek a napfelkelte és a naplemente irányába fordulnak, tehát egy szent felvonulási helyről van szó.

 

 

 

 

 

Mai időkben minden évben ellátogat ide számos druida és pogány, hiszen a nyári napforduló napján a napfelkelte sugara ugyanazt a követ világítja meg.

 


Így az amúgy is erősen érezhető spirituális erők és energiák felszabadulnak, ezzel még több mágiát szabadjára engedve.
A technika közben sokat fejlődött és egy újabb projekt indult el a Stonehenge rejtélyeinek felfedezésére, mely 2016-ban be is fejeződött.

 

A számos 3D lézerszkenner, földradar és geofizikai módszerek felhasználásával halomsírokat, 17 szentélyt és egy hatezer éves, majdnem negyven méteres hosszúságú fa épület maradványait is megtalálták, melyek valószínűleg amolyan ravatalként működhettek.

 


Még számos felderítésre váró titok rejlik a Stonehengenél, azt azonban biztosra vehetjük, örökre egy mágikus erőkkel körülölelt, csodálatos emlékmű marad.


érdekességek utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kitisztázás

Az összegubancolódott kötél vagy vitorla kibogozása.

Előmerevítő

Az előmerevítő, másnéven vorstag egyárbocmerevítő drótkötél a hajó orrától az...

Persenning

Vitorlavédő huzat, zsák.

szélcsend

Levegő nyugalmi állapota, vagyis áramlása oly gyenge, hogy érzékeinkkel nem vesszük észre

Új építésű lakás Herceghalom

Miért kiváló választás egy új építésű lakás Herceghalmon? Herceghalom a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.