notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismerd meg te is a Föld legmisztikusabb helyét!

hirdetes

A Föld legmisztikusabb helye

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ez az Angliában található kőkori építmény tele van mágiával és számos energiával. Ez  a Stonehenge, mely a mai napig vonzza az embereket. Titkát, hogy miként és miért került ide, a mai napig próbálják megfejteni, ám még most is kérdések övezik.

 

Íme a Föld egyik legmisztikusabb helye!

Minden régész és az egész világ pezsegni kezd az izgalomtól, ha szóba kerül ez a hatalmas, őskori építmény, melyet az angliai Salisbury – síkságon találhatunk meg.


Még a mai napig is titkok övezik funkcióját és azt sem tudni pontosan, hogyan is kerültek ide. Legendák, mítoszok, kérdések övezik a Stonehenge-et, sokak szerint a druidák titkos találkozóhelye volt, de akad olyan is, aki szerint ez volt Merlin, a nagy varázsló szentélye.

 


A szkeptikusabbak, reálisabbak csillagászati központnak gondolják, de ezek mid-mind csak feltételezések, ezek miatt a Stonehenge a mai napig kedvelt turisztikai látványosság, 1986. óta pedig már az UNESCO Világörökség tagja.

 

Ez a hatalmas, szürke színű kőtömbökből álló építmény minden fajta díszítéstől mentesen 30 méternyi átmérővel rendelkezik és legnagyobb része majdnem öt méter magasságba nyúlik. Egyenként nézve egyszerű, homokköveket láthatunk, azonban ha távolról, egyben tekintünk rájuk, lenyűgöznek minden szempárt.

 

 

 

 

 

A XII. században már olyan legendák ölelték körbe, mely szerint ezek a kövek Írországból származtak, melyet a hatalmas varázsló, Merlin számára állítottak fel ide.

hirdetes


1620-ban a kör alaprajza is lekészült I. Jakab király utasítására, Inigo Jones tollából, ő volt az első aki szerint a Stonehenge egy kőkorból származó templom.


A feltételezés, miszerint ez valójában egy druida templom volt, csak negyven évvel később került napvilágra,
John Aubrey állította ezt, miután felfedezte a töltésen belül elhelyezkedő lyukakat, ezek később róla lettek elnevezve.

 

 

Íme a Föld egyik legmisztikusabb helye!

Radiokarbon vizsgálatnak is alávetették, mely szerint építése nem egy, hanem három fázisos folyamat része volt. E szerint jutottak arra a feltételezésre, hogy a templom még i. e. 3000 körül épült.

 


2012-ben egy projekt keretében, mely a Stonehenge Riverside nevet viselte, egy régészprofesszor kutatásai során kiderült, a Stonhenget egy, a brit szigetcsoporton élő nép állította közösen, mely az addig fennálló háborúskodás befejeztének jelképe.

hirdetes


Ezt bizonyítja az is, hogy az építmény kövei egymástól több száz kilométerre lévő helyekről származnak. A két hatalmas gödör is ekkor lett felfedezve, melyek a napfelkelte és a naplemente irányába fordulnak, tehát egy szent felvonulási helyről van szó.

 

 

 

 

 

Mai időkben minden évben ellátogat ide számos druida és pogány, hiszen a nyári napforduló napján a napfelkelte sugara ugyanazt a követ világítja meg.

 


Így az amúgy is erősen érezhető spirituális erők és energiák felszabadulnak, ezzel még több mágiát szabadjára engedve.
A technika közben sokat fejlődött és egy újabb projekt indult el a Stonehenge rejtélyeinek felfedezésére, mely 2016-ban be is fejeződött.

 

A számos 3D lézerszkenner, földradar és geofizikai módszerek felhasználásával halomsírokat, 17 szentélyt és egy hatezer éves, majdnem negyven méteres hosszúságú fa épület maradványait is megtalálták, melyek valószínűleg amolyan ravatalként működhettek.

 


Még számos felderítésre váró titok rejlik a Stonehengenél, azt azonban biztosra vehetjük, örökre egy mágikus erőkkel körülölelt, csodálatos emlékmű marad.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 198

Átlagos értékelés: 4.7

érdekességek utazás