Formula 40-es katamarán is versenyezni fog a Balatonon

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Hamarosan vízen a Formula 40-es katamarán.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hamarosan vízen a Formula 40-es katamarán.


2010/05/26

Egyre több helyen lehet hallani, hogy az idei szezonban egy Formula 40-es katamarán is versenyezni fog a Balatonon. A hír igaz, a hajót egy fiatal, lelkes csapat építi újjá Keszthelyen.

Formula 40

Formula 40 katamarán


A hajó története a 90-es évek elejéig nyúlik vissza mikor is megépült Új-Zélandon, onnan került át Dániába majd Svédországba ahol számos versenyen indult és szép eredményeket ért el. A tavalyi évben került haza és már lassan fél éve tart a HUNcat felújítása. A hajó megvételének ötlete Hernádfalvi Mihálynak tudható be, akit bizonyára a vitorlázók között sokan ismernek, hiszen nagyon sok szép eredményt ért el a Carrera kapitányaként. A katamarán felújítását  viszont már azokra a  fiatalokra bízta akikkel együtt versenyzett a Carrerán.


A csapat


A  keszthelyi vitorlázókból álló csapat saját erejéből vágott bele a projektbe,  aminek az irányítását Rajnai István (Pici) vette a kezébe akinek elmondása szerint mostanában szinte minden idejét a KJAVSE kikötőjében tölti. „Amennyiben az időjárás engedi június első hetében már vízre rakjuk bár addig még nagyon sok munka lesz vele, már alig várjuk hogy ne a parton hanem a vízen dolgozzunk vele. Nagyon szép munkát végeztek a fiúk, remélem ez a hajó teljesítményén is meglátszik majd.” A hajó építését Tompa Tamás és Csányi Máté vezényletével végzik, akik mögött több hónapos nemzetközi hajóépítő tapasztalat van. A célokról annyit mondtak el a HUNcat csapat tagjai, hogy a lehető legjobb eredményeket szeretnék elérni  az idei évben, beleértve a Kékszalagot is hiszen az idei az első balatoni tókerülő  amikor a többtestű hajók is indulhatnak. Valószínűleg ezt néhányan komolyan is vették. Mint ismeretes a napokban hozta be Litkey Farkas is Formula 41-es típusú többtestűjét valószínűleg nem véletlenül.

 

Formula 40 adatai


A hajó nagyon impozáns méretekkel rendelkezik, hossza 12,5 méter,  a szélessége pedig majdnem 8 méter. Széllel szemben több mint 100 négyzetméter, bőszélben több mint 200 négyzetméter vitorlafelület  áll rendelkezésre hogy mozgassa a hajót.


A HUNcat versenyzői azt szeretnék, hogy júniusban minél több versenyen elindulhassanak és ezeken olyan eredményeket érjenek el  amivel a szponzorokat is maguk mögött tudhassák.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Születésnapi buli helyszín Budapest

Igényes, elegáns, exkluzív születésnapi buli helyszín Budapesten? Megtaláltad! A...

Luvgierig

Luvgierig - a szél felé forduló hajót hívjuk így

Exkluzív rendezvényhelyszín

Exkluzív rendezvényhelyszín olyan hely a különféle rendezvények megtartásakor, ahol...

Nautic 330 Club vitorlás hajó

A Nautic 330-as 2005-ben megjelent, még inkább családközpontú koncepciója. A hajótest 15...

Bandázsolás

A bandázsolás a kötélvég összefonása, másnéven babázás, vagy fuxolás.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.