notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Formula 40-es katamarán is versenyezni fog a Balatonon

hirdetes

Hamarosan vízen a Formula 40-es katamarán.

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egyre több helyen lehet hallani, hogy az idei szezonban egy Formula 40-es katamarán is versenyezni fog a Balatonon. A hír igaz, a hajót egy fiatal, lelkes csapat építi újjá Keszthelyen.

Formula 40

Formula 40 katamarán


A hajó története a 90-es évek elejéig nyúlik vissza mikor is megépült Új-Zélandon, onnan került át Dániába majd Svédországba ahol számos versenyen indult és szép eredményeket ért el. A tavalyi évben került haza és már lassan fél éve tart a HUNcat felújítása. A hajó megvételének ötlete Hernádfalvi Mihálynak tudható be, akit bizonyára a vitorlázók között sokan ismernek, hiszen nagyon sok szép eredményt ért el a Carrera kapitányaként. A katamarán felújítását  viszont már azokra a  fiatalokra bízta akikkel együtt versenyzett a Carrerán.


A csapat


A  keszthelyi vitorlázókból álló csapat saját erejéből vágott bele a projektbe,  aminek az irányítását Rajnai István (Pici) vette a kezébe akinek elmondása szerint mostanában szinte minden idejét a KJAVSE kikötőjében tölti. „Amennyiben az időjárás engedi június első hetében már vízre rakjuk bár addig még nagyon sok munka lesz vele, már alig várjuk hogy ne a parton hanem a vízen dolgozzunk vele. Nagyon szép munkát végeztek a fiúk, remélem ez a hajó teljesítményén is meglátszik majd.” A hajó építését Tompa Tamás és Csányi Máté vezényletével végzik, akik mögött több hónapos nemzetközi hajóépítő tapasztalat van. A célokról annyit mondtak el a HUNcat csapat tagjai, hogy a lehető legjobb eredményeket szeretnék elérni  az idei évben, beleértve a Kékszalagot is hiszen az idei az első balatoni tókerülő  amikor a többtestű hajók is indulhatnak. Valószínűleg ezt néhányan komolyan is vették. Mint ismeretes a napokban hozta be Litkey Farkas is Formula 41-es típusú többtestűjét valószínűleg nem véletlenül.

hirdetes

 

hirdetes

Formula 40 adatai


A hajó nagyon impozáns méretekkel rendelkezik, hossza 12,5 méter,  a szélessége pedig majdnem 8 méter. Széllel szemben több mint 100 négyzetméter, bőszélben több mint 200 négyzetméter vitorlafelület  áll rendelkezésre hogy mozgassa a hajót.


A HUNcat versenyzői azt szeretnék, hogy júniusban minél több versenyen elindulhassanak és ezeken olyan eredményeket érjenek el  amivel a szponzorokat is maguk mögött tudhassák.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 168

Átlagos értékelés: 4.8