notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Formula 40-es katamarán is versenyezni fog a Balatonon

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Hamarosan vízen a Formula 40-es katamarán.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hamarosan vízen a Formula 40-es katamarán.


2010/05/26

Egyre több helyen lehet hallani, hogy az idei szezonban egy Formula 40-es katamarán is versenyezni fog a Balatonon. A hír igaz, a hajót egy fiatal, lelkes csapat építi újjá Keszthelyen.

Formula 40

Formula 40 katamarán


A hajó története a 90-es évek elejéig nyúlik vissza mikor is megépült Új-Zélandon, onnan került át Dániába majd Svédországba ahol számos versenyen indult és szép eredményeket ért el. A tavalyi évben került haza és már lassan fél éve tart a HUNcat felújítása. A hajó megvételének ötlete Hernádfalvi Mihálynak tudható be, akit bizonyára a vitorlázók között sokan ismernek, hiszen nagyon sok szép eredményt ért el a Carrera kapitányaként. A katamarán felújítását  viszont már azokra a  fiatalokra bízta akikkel együtt versenyzett a Carrerán.


A csapat




A  keszthelyi vitorlázókból álló csapat saját erejéből vágott bele a projektbe,  aminek az irányítását Rajnai István (Pici) vette a kezébe akinek elmondása szerint mostanában szinte minden idejét a KJAVSE kikötőjében tölti. „Amennyiben az időjárás engedi június első hetében már vízre rakjuk bár addig még nagyon sok munka lesz vele, már alig várjuk hogy ne a parton hanem a vízen dolgozzunk vele. Nagyon szép munkát végeztek a fiúk, remélem ez a hajó teljesítményén is meglátszik majd.” A hajó építését Tompa Tamás és Csányi Máté vezényletével végzik, akik mögött több hónapos nemzetközi hajóépítő tapasztalat van. A célokról annyit mondtak el a HUNcat csapat tagjai, hogy a lehető legjobb eredményeket szeretnék elérni  az idei évben, beleértve a Kékszalagot is hiszen az idei az első balatoni tókerülő  amikor a többtestű hajók is indulhatnak. Valószínűleg ezt néhányan komolyan is vették. Mint ismeretes a napokban hozta be Litkey Farkas is Formula 41-es típusú többtestűjét valószínűleg nem véletlenül.

 

Formula 40 adatai


A hajó nagyon impozáns méretekkel rendelkezik, hossza 12,5 méter,  a szélessége pedig majdnem 8 méter. Széllel szemben több mint 100 négyzetméter, bőszélben több mint 200 négyzetméter vitorlafelület  áll rendelkezésre hogy mozgassa a hajót.


A HUNcat versenyzői azt szeretnék, hogy júniusban minél több versenyen elindulhassanak és ezeken olyan eredményeket érjenek el  amivel a szponzorokat is maguk mögött tudhassák.







Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Luvgierig

Luvgierig - a szél felé forduló hajót hívjuk így

Jobbcsapás

Egy vitorláshajó jobb csapáson halad, amikor a szelet jobb oldala felől kapva baumjával a bal...

Pádli

  Egytollú, rövid evező.

BYC

A Balatonfüredi Yacht Club   A BYC  Klub története Az angol...

Motorzárak

Ha nincs motorzárad, de szeretnéd biztonságban tudni motorodat, mindenképp szükséged van...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!