Francia SailGP 2023: Szeptemberben kezdetét veszi a francia SailGP, így Quentin Delapierre francia csapata hazai vizeken méretteti meg magát, ami számukra dupla motivációt jelent!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Saint-Tropez: a francia visszatérés helyszíne a SailGP 4. szezonjában

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Saint-Tropez: a francia visszatérés helyszíne a SailGP 4. szezonjában


2023/08/23
NA

Saint-Tropez ismét a figyelem középpontjába kerül, ahogy a SailGP versenysorozat visszatér a francia partokra a 4. szezonban. Quentin Delapierre francia csapata, mely a 10 fős F50-es flottában versenyez, izgatottan készül a szeptember 9-10. között megrendezésre kerülő France Sail Grand Prix-re. A korábbi szezon ingatag kezdetét követően a csapat arra törekszik, hogy a széllel együtt igazán erős sikereket hozzon a hazai vizeken.

Francia SailGP 2023

Delapierre csapata az idei szezonban gyengén kezdett

 

Az előző szezonban a Saint-Tropez-i eseményen Delapierre csapata már bizonyította tehetségét és sebességét, ahol a 4. helyen zártak és 99,94 km/h sebességrekordot állítottak fel. Azonban az idei szezonban a csapat nem kezdett olyan erős teljesítménnyel, és jelenleg a 8. helyen áll az összesített ranglistán. Azonban a csapat nem hagyja, hogy ez megtörje önbizalmát. A kommentátorok – Todd Harris, Stevie Morrison és Emily Nagel – egyaránt kiemelik, hogy szorosan figyelemmel kísérik Delapierre csapatát és nagy várakozásokkal tekintenek előre a Saint-Tropez-i versenyre.

 

Saint-Tropez időjárása mindig is kérdőjeles volt

 

A szélviszonyok mindig meghatározóak a vitorlázásban, és ez a francia csapat számára különösen igaz. Az enyhe szélviszonyok kihívást jelenthetnek a hajókezelés és a csapatmunka szempontjából. Stevie Morrison hangsúlyozza, hogy az enyhe szél nem teszi könnyűvé a versenyt, különösen a francia csapat számára, akik az erőteljes szélben mutatták be tehetségüket. Ugyanakkor a múltbeli tapasztalatok is azt mutatják, hogy Saint-Tropez-ban soha nem lehet előre megmondani, milyen körülmények között kell majd versenyezni.

 

A hazai pálya nagyon motiválja a francia csapatot

 

A hazai pálya előnyét azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni. A csapat erős teljesítménye a hazai vizeken az előző szezonban, valamint a helyismeretük segíthet abban, hogy a 4. szezonban visszatérjenek a versenypályára. Todd Harris kiemeli, hogy a csapatnak folyamatosan fejlődnie kell, és minden versenyen a legjobbat kell nyújtania. A szél feltámadása lehetőséget adhat nekik, hogy visszanyerjék sebességüket és önbizalmukat.

 

A francia SailGP izgalmas pillanatokat igér 

 

Az elkövetkező France Sail Grand Prix tehát izgalmas pillanatokat ígér Saint-Tropez-ban. A hazai pálya előnye, a csapat tapasztalata és a korábbi győzelmek összessége mind azt sugallják, hogy Delapierre francia csapata erős és készen áll a visszatérésre a SailGP 4. szezonjában. A szél kiszámíthatatlansága pedig további izgalmakat hozhat a versenybe, tesztelve a csapatok képességeit és hozzáértését.
 


verseny



Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sója

Olyan fából vagy betonból épített rámpa, "lejtő" ahol a vitorlás hajókat,...

Raum

A raum másnéven háromnegyed szél. A hátszél és a kreuz között foglal helyet a...

Wellness hotel a Bükkben

Csodás wellness hotel a Bükkben Érdemes útra kelni vidékről is, ha hazánk természeti...

Cockpit

A cockpit (ejtsd: kokpit) jelentése fedélzeti munkaterület.

Dörzsléc

A dörzsléc a hajó szélét védő szegély.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.