notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Napelemes úthálózat milliók energiaellátásáért

hirdetes

Akár 5 millió franciaországi lakost is elláthat energiával a napelemes úthálózat!

D. Ági
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Lenyűgöző tervezetet hozott nyilvánosságra Franciaország ökológiai és energetikai minisztere Ségolène Royal, melyben napelemekkel burkolt úthálózat létrehozását kívánják megvalósítani A következő 5 évben. A részletek nagyon bíztatóak!

 

 

Az utakra szánt napelemek szupertartósak és mindössze 7 milliméter vastagok

 

Hollandia napelemből készült zajvédő falaitól kezdve Japán víztározók felszínen úszó napenergiát gyűjtő erőművéig egyre több példát látunk a tudósok és mérnökök áldozatos munkájára, melyekkel a megújuló energiaforrások felhasználhatóságának határait feszegetik. A legújabb nemzet, aki csatlakozni kíván az ambiciózus alternatív energiakísérletek sorához Franciaország, ahol zseniális terveket mutattak be a közelmúltban.

 

 

Az ökológiai és energetikai miniszter Ségolène Royal bejelentésében közölte, hogy terveik szerint 621 mérföldnyi napelemes utat kívánnak létrehozni Franciaország szerte. Ez megközelítőleg 1000 kilométernyi útszakasz. A Wattway projekt nevet viselő tervezetet nagy figyelem övezi, részben meglepő egyszerűsége miatt is, hiszen telepítése során csupán napelem „csíkokat” helyeznek el, már meglévő útszakaszokra, úgyszólván burkolva azokat.

hirdetes

 

 

Royal tervezetében úgy kívánja finanszírozni a projektet, hogy emeli az adó mértékét az olajon, mely számítások szerint 220-440 millió dollár bevételt eredményezhet, átszámítva 60 és 120 milliárd forint közötti összeg. Míg környezetvédelmi hatékonyságáért az egekig magasztalt a tervezet, melynek kivitelezése körülbelül 5 évet vesz majd igénybe, sokan már most kételkednek hatékonyságát tekintve.

 

hirdetes

 

A következő oldalon az ellenzők álláspontját láthatod.

Az utakra szánt napelemek szupertartósak és mindössze 7 milliméter vastagok

Az ellenzők csoportja megkérdőjelezte már a technológia tartósságát, illetve ellenálló képességét, hiszen az elemek folyamatos járműforgalomnak illetve az időjárás viszontagságainak is állandóan ki lesznek téve.

 

A kormány illetékeseinek reakciói mindazonáltal bíztatóak, nyilatkozataikban kijelentették, hogy az elemek kitűnően vizsgáztak hosszas tesztelési folyamatokon, melyek alapján ellenállónak bizonyultak mind az eső, mint a hó hatásaival szemben, valamint csúszásmentesek is, épp oly mértékben, mint az aszfalt, mely ezen tulajdonságának köszönheti leginkább népszerűségét.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Pöff

Pöffnek hívjuk a hirtelen szélerősödést, széllökéseket. A balatoni szelek nagyon pöffösek. Tovább

Cirrus

A cirrus egy 8-12 km magasan úszó apró fehér pamacsos felhőfajta. Ha kis számban... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 147

Átlagos értékelés: 4.7