notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Napelemes úthálózat milliók energiaellátásáért

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Akár 5 millió franciaországi lakost is elláthat energiával a napelemes úthálózat!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Akár 5 millió franciaországi lakost is elláthat energiával a napelemes úthálózat!


2016/02/20
D. Ági

Lenyűgöző tervezetet hozott nyilvánosságra Franciaország ökológiai és energetikai minisztere Ségolène Royal, melyben napelemekkel burkolt úthálózat létrehozását kívánják megvalósítani A következő 5 évben. A részletek nagyon bíztatóak!

 

 

Az utakra szánt napelemek szupertartósak és mindössze 7 milliméter vastagok

 

Hollandia napelemből készült zajvédő falaitól kezdve Japán víztározók felszínen úszó napenergiát gyűjtő erőművéig egyre több példát látunk a tudósok és mérnökök áldozatos munkájára, melyekkel a megújuló energiaforrások felhasználhatóságának határait feszegetik. A legújabb nemzet, aki csatlakozni kíván az ambiciózus alternatív energiakísérletek sorához Franciaország, ahol zseniális terveket mutattak be a közelmúltban.

 

 

Az ökológiai és energetikai miniszter Ségolène Royal bejelentésében közölte, hogy terveik szerint 621 mérföldnyi napelemes utat kívánnak létrehozni Franciaország szerte. Ez megközelítőleg 1000 kilométernyi útszakasz. A Wattway projekt nevet viselő tervezetet nagy figyelem övezi, részben meglepő egyszerűsége miatt is, hiszen telepítése során csupán napelem „csíkokat” helyeznek el, már meglévő útszakaszokra, úgyszólván burkolva azokat.

 

 

Royal tervezetében úgy kívánja finanszírozni a projektet, hogy emeli az adó mértékét az olajon, mely számítások szerint 220-440 millió dollár bevételt eredményezhet, átszámítva 60 és 120 milliárd forint közötti összeg. Míg környezetvédelmi hatékonyságáért az egekig magasztalt a tervezet, melynek kivitelezése körülbelül 5 évet vesz majd igénybe, sokan már most kételkednek hatékonyságát tekintve.

 

 

A következő oldalon az ellenzők álláspontját láthatod.

Az utakra szánt napelemek szupertartósak és mindössze 7 milliméter vastagok

Az ellenzők csoportja megkérdőjelezte már a technológia tartósságát, illetve ellenálló képességét, hiszen az elemek folyamatos járműforgalomnak illetve az időjárás viszontagságainak is állandóan ki lesznek téve.

 

A kormány illetékeseinek reakciói mindazonáltal bíztatóak, nyilatkozataikban kijelentették, hogy az elemek kitűnően vizsgáztak hosszas tesztelési folyamatokon, melyek alapján ellenállónak bizonyultak mind az eső, mint a hó hatásaival szemben, valamint csúszásmentesek is, épp oly mértékben, mint az aszfalt, mely ezen tulajdonságának köszönheti leginkább népszerűségét.

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Futtatás

Futtatásnak nevezzük ha széllel szembeni haladáskor, ha a hajó és a vitorlázat által...

Focksott

A focksott meghatározását lásd az orrvitorla behúzókötél szótárszónál.

Fedélzet

A fedélzet a hajótest felső ívelt borítása. A hajóbelsőt víztől, csapadéktól védi....

Alsóörs - Vitorlás SC

Alsóörs - Vitorlás SC kikötő - tudnivalók: Az alsóörsi Vitorlás SC kikötője a tó...

Cukorbetegség

A cukorbetegség (diabetes mellitus vagy "diabétesz", magyarul...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!