Napelemes úthálózat milliók energiaellátásáért

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Akár 5 millió franciaországi lakost is elláthat energiával a napelemes úthálózat!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Akár 5 millió franciaországi lakost is elláthat energiával a napelemes úthálózat!


2016/02/20

Lenyűgöző tervezetet hozott nyilvánosságra Franciaország ökológiai és energetikai minisztere Ségolène Royal, melyben napelemekkel burkolt úthálózat létrehozását kívánják megvalósítani A következő 5 évben. A részletek nagyon bíztatóak!

 

 

Az utakra szánt napelemek szupertartósak és mindössze 7 milliméter vastagok

 

Hollandia napelemből készült zajvédő falaitól kezdve Japán víztározók felszínen úszó napenergiát gyűjtő erőművéig egyre több példát látunk a tudósok és mérnökök áldozatos munkájára, melyekkel a megújuló energiaforrások felhasználhatóságának határait feszegetik. A legújabb nemzet, aki csatlakozni kíván az ambiciózus alternatív energiakísérletek sorához Franciaország, ahol zseniális terveket mutattak be a közelmúltban.

 

 

Az ökológiai és energetikai miniszter Ségolène Royal bejelentésében közölte, hogy terveik szerint 621 mérföldnyi napelemes utat kívánnak létrehozni Franciaország szerte. Ez megközelítőleg 1000 kilométernyi útszakasz. A Wattway projekt nevet viselő tervezetet nagy figyelem övezi, részben meglepő egyszerűsége miatt is, hiszen telepítése során csupán napelem „csíkokat” helyeznek el, már meglévő útszakaszokra, úgyszólván burkolva azokat.

 

 

Royal tervezetében úgy kívánja finanszírozni a projektet, hogy emeli az adó mértékét az olajon, mely számítások szerint 220-440 millió dollár bevételt eredményezhet, átszámítva 60 és 120 milliárd forint közötti összeg. Míg környezetvédelmi hatékonyságáért az egekig magasztalt a tervezet, melynek kivitelezése körülbelül 5 évet vesz majd igénybe, sokan már most kételkednek hatékonyságát tekintve.

 

 

A következő oldalon az ellenzők álláspontját láthatod.

Az utakra szánt napelemek szupertartósak és mindössze 7 milliméter vastagok

Az ellenzők csoportja megkérdőjelezte már a technológia tartósságát, illetve ellenálló képességét, hiszen az elemek folyamatos járműforgalomnak illetve az időjárás viszontagságainak is állandóan ki lesznek téve.

 

A kormány illetékeseinek reakciói mindazonáltal bíztatóak, nyilatkozataikban kijelentették, hogy az elemek kitűnően vizsgáztak hosszas tesztelési folyamatokon, melyek alapján ellenállónak bizonyultak mind az eső, mint a hó hatásaival szemben, valamint csúszásmentesek is, épp oly mértékben, mint az aszfalt, mely ezen tulajdonságának köszönheti leginkább népszerűségét.

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Navigáció

 Hajózástan, helyzetmegállapítás+hajóvezetés.

Balatonfűzfő - Vitorlázó Sportegyesület

A balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület kikötője közforgalmú, 86 kikötő- és 3...

achterstag

A hátsó szimpla árboc merevítő, anyaga drótkötél az árbocot előredőlés ellen tartja....

Salona 37

Salona 37 vitorlás hajó bemutatás A Salona 37 vitorlás hajó követi az előző modellek...

Elegáns rendezvényhelyszín Budapesten

A Világ Legszebb Kávéházában joggal érezheti úgy az ember, hogy megtalálta rendezvényének...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.