notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezek az épületek tényleg kilógnak a sorból

hirdetes

4 furcsa épület

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vannak furcsa dolgok a világban és van, amikor az emberek nem érzik magukat jól, vagy otthonosan egy szürke és hétköznapi, más szóval élve szokványos környezetben. Most ezeknek a különc embereknek az otthonait mutatjuk meg nektek, ahol néha szó szerint a feje tetején áll minden.

Épület

Ezek a kockaházak Hollandiában találhatóak Rotterdamban. Na de nem szokványos kockaházakról van szó, hanem olyanokról, amikbe ha először belép az ember, szó szerint azt se tudja, hogy hol van. Ezeket a kockaházakat egy Piet Blom nevű építész tervezte. Kívülről csak első látásra tűnik bonyolultnak ez az épület, azonban egy idő után rájövünk, hogy negyven csúcsára állított kockát látunk egymás mellett, amik egy hatszögű alapzaton állnak. Itt néha vigyáznia kell az embernek, nehogy véletlenül rálépjen egy ablakra.

 

Kockaház

Épület

Ezek a házak már jóval biztonságosabbnak látszanak, mint az előzőleg bemutatott kockaházak, de azért ezeket se lehet éppen szokványosnak nevezni. Első ránézésre olyan érzése van az embernek, hogyha egyszer belép ide, soha többé nem jut ki innen, mert nem talál ki. De a látszat sokszor megtéveszt minket. Ez az épület Kanadában, Montreal városában helyezkedik el és kinézetét tekintve eléggé megosztja az embereket. Néhányan egy építészeti mérföldkőnek tartják ezt a komplexumot, mások azonban a világ legrondább épületének nevezik.

Épület

Ez a kagyló formájú épület Mexikóban, azon belül is a fővárosban található és 2006-ban épült meg Javier Senosiainnak köszönhetően. Az építész célja az volt, hogy a ház formáival és színeivel együtt harmóniában legyen a természettel. Nos, ez sikerült is neki, mert a ház valóban nagyon különleges és ha a belsejét nézzük, tényleg olyan, mintha összeolvadna a természettel. Bár azt nem lehet mondani, hogy bele is olvad, ahhoz túlságosan is feltűnő.

 

Kagylóház

Épület

Ez a bevásárlóközpont egy német remekmű és Darmstadt városában épült meg a kilencvenes években. A bevásárlóközpont nevének jelentése erdőspirál, amit a spirálban megépült bevásárlóközpont tetején kanyargó erdőről neveztek el. A pláza valóban nagyon szép, kívül-belül zöld környezetbe épült – innen is látszik, hogy nagy hangsúlyt fektettek a környezettudatosságra. De a plázában nemcsak az erdő a különleges, hanem az egész megjelenése, amiben nincs az a kimért szabályosság, mint ami általában a modern épületekre jellemző, de éppen ez benne a jó.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Jobbcsapás

Egy vitorláshajó jobb csapáson halad, amikor a szelet jobb oldala felől kapva baumjával a bal... Tovább

Céges évzáró rendezvény

A céges évzáró rendezvény esetén kifejezetten fontos a tökéletes helyszín megtalálása,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 173

Átlagos értékelés: 4.9

kreatív