notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kevésbé ismert strandok Magyaroszágon

hirdetes

Ismert, mégis ismeretlen fürdők Magyarországon

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vannak az országban olyan fürdők, melyek nem annyira ismertek, mégis akik odajárnak, azok esküdnek rá. Megmutatjuk most őket, bár lehet, hogy ezért sokan fognak megharagudni, hogy eláruljuk a titkot. 

 

Ezek az ország eldugott strandjai

 

Legyen szó külföldi látogatókról, vagy itthon élő magyarokról, Magyarország fürdőit mindenki előszeretettel látogatja. Országunk számos termálforrásának és a víz kiváló minőségének köszönhetően hazánk szinte minden pontjában találhatunk egy gyógyfürdőt. A nagy neveket senkinek nem kell bemutatni, de számos olyan kevésbé ismert fürdő is található itthon, amelyek sokkal több figyelmet érdemelnek. Lássuk most ezeket!

 

Bihar Termálliget

A Bihar Termálliget néhány évvel ezelőtt került felújításra, így ma már még modernebb és kényelmesebb élményt garantál a látogatóknak. A fürdő számos sport és szórakozási lehetőséget kínál medencéiben, gyógyfürdőjében és szaunájában. Legnépszerűbb része, a „leventemedence”, amely nemrégiben került bővítésre, így több új medence került kialakításra, illetve újabb szolgáltatások is elérhetők ezek környékén.

 

A Bihar Termálliget vizét 1997-ben nyilvánították termál minőségűnek. A fürdő vízforrását egy közeli kútból nyeri, ahol 63°C-os víz tör a felszínre. A nátriumot, hidrogén-karbonátot és kovasavat tartalmazó víz a mozgásrendszer betegségeinek kezelésére alkalmas.

Ezek az ország eldugott strandjai

Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő

 

A Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő egy másik rejtett kincs, amely egész évben várja a vendégeit. A fürdő több különböző medencével és wellness szolgáltatással várja vendégeit. Ezek a medencék különböző hőmérsékletűek – a fürdőkomplexumban termálmedencét (36°C), gyógymedencét (36-40°C), úszómedencét (28°C), tanmedencét (30°C) és pezsgőfürdőt (32°C) is találunk. Wellness, és alternatív gyógyászati szolgáltatások szintén igénybe vehetőek a fürdőben.

hirdetes

 

Bükkszékfürdő - Gyógy- és Strandfürdő

 

A Bükkszékfürdő - Gyógy- és Strandfürdő szintén jóval több figyelmet érdemel. Többféle medence és termálfürdő várja az idelátogatókat – külön érdemes kiemelni ezek közül a 136 méter hosszú csúszdát. Ez a hely tökéletesen alkalmas pihenésre és gyógyulásra egyaránt. A Strandfürdőben Gyógyvizes medencék, egy úszómedence, egy élménymedence és egy gyerekmedence is találhatók.

Ezek az ország eldugott strandjai

 

Lipóti Termál- és Élményfürdő

 

hirdetes

A szlovák határ közelében található a Lipóti fürdő, amely számos úszó- és termálmedencéjével, csúszdájával és különböző sportlehetőségeivel várja vendégeit. A fürdőt 2002-ben újították fel, azóta pedig Magyarország egyik legmodernebb létesítményének számít. Két termálmedence, egy négy csúszdával ellátott strandmedence, egy gyerekemedence, egy élménymedence és egy gyógymedence található a fürdő kínálatában. A fürdő hangulatához hozzájárul még a patak, a vízimalom és egy kis szigetecske is. A látogatók kipróbálhatják a mini golfot, a strandröplabdát, a strandfocit és számos egyéb szolgáltatást is. A gyógyvíz kiválóan alkalmas a mozgásrendszeri, reumás és gyulladásos problémák kezelésére.

 

Kristályfürdő

 

Az egész évben látogatható ajkai Kristályfürdő egy hatalmas, 1700 négyzetméteres vízfelületet kínál, amely összesen 6 élménymedence között oszlik el. A fürdőt 2006-ban újították fel, azóta pedig számos kalanddal szolgál az egész család számára. Rengeteg program, wellness kezelések és különböző sporttevékenységek élvezhetők a park területén.

 

Ezek az ország eldugott strandjai

 

Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark

 

A Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark összesen hét beltéri medencével rendelkezik. A létesítmény belsejében szaunák és gőzszobák várják a pihenni vágyókat, a felső szinten pedig a szépségfarm és masszázsszolgáltatások vehetők igénybe. A szabadtéri rész öt további medencét és egy 74 méter hosszú medencét tartalmaz. A fürdő legnagyobb medencéje 1340 négyzetméteren terül el. A világhíres helyi termálvíz enyhíti a mozgásrendszeri betegségek, az ízületgyulladás, illetve a gerinc- és hátproblémák tüneteit is.

 

Marcali Városi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

 

A Balatontól nem messze, egy hatalmas parkban találjuk a Marcali Városi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontot. A látogatók egy úszómedencét, egy gyerekmedencét, termálmedencéket és gyógymedencéket vehetnek igénybe egy összesen 50 000 négyzetméteres területen. A felfrissülésről szaunák, gőzszobák, hideg vizes medencék és jacuzzi gondoskodnak. Az aktív kikapcsolódás híveinek sem kell tartaniuk az unalomtól: négy teniszpálya, két strandi kézi- és röplabdapálya, és egy kosárpálya találhatók a fürdő területén. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Freibord

A freibord a szabad oldalmagasság a vízvonaltól. Tovább

Pozitív csapás

 Cirkálásnál, azaz kreuzban, az a szakasz, amely közelebb visz minket célunkhoz. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 110

Átlagos értékelés: 4.7

utazás