Füred Kupa – Németh István emlékverseny 2009 - Beszámoló, eredmény

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Füred Kupa – Németh István emlékverseny 2009 - Beszámoló, eredmény

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Füred Kupa – Németh István emlékverseny 2009 - Beszámoló, eredmény


2009/09/07

Forrás: vitorlazas.hu

Az első szeptemberi hétvége parádés vitorlázó idővel lepte meg a Füred Kupa - Németh István emlékverseny népes mezőnyét. A Balatonfüredi Yacht Club szervezésében zajló versenyen, szeptember 5-én és 6-án 7 hajóosztály, 73 egységének, 300 vitorlázója vett részt a két napos regattán.

Füred Kupa – Németh István emlékverseny
a Sail Support Service támogatásával

2009. szeptember 5-6.

 

Füred Kupa – Németh István emlékverseny 2009 - Beszámoló, eredmény

Füred Kupa - Németh István emlékverseny 2009 - a Dragon volt a legnépesebb osztály

A legnépesebb mezőny a Dragon osztályban gyűlt össze, így itt a dobogósok nem csupán kupát és érmet, hanem a szervező klub által felajánlott pénzdíjat is kaptak. 

Füred Kupa - Németh István emlékverseny 2009 - Első magyar Melges 24 flottabajnokság

A Melges 24-es hajóosztály első hivatalos flottabajnoksága is a rendezvény keretein belül zajlott, a kilenc egység már pénteken megkezdte a 9 futam teljesítését. Aznap 4 izgalmas kört teljesítettek a frissen alakuló hajósok.

Füred Kupa - Németh István emlékverseny 2009 - A többi osztály szombaton csatlakozott

Szombat reggel aztán bekapcsolódott a többi hajóosztály is a küzdelmekbe. A 8MOD, Elliott-770, Scholtz-22, Dragon egy külön pályán vívta meg csatáit, míg az Asso 99 és a J-24 csatlakozott a Melges 24-es flottához. Halasztással indult a verseny, mert a meteorológia további erősödést jelzett a rendezőknek. Ők egy darabig vártak, majd 11 órakor mégis elkezdődött a rajteljárás, bár az északi szél ekkor sem mérséklődött jelentősen. A 20-22 csomós szél sokszor próbára is tette a vitorlázókat és a hajókat egyaránt. Jó néhány hajó küzdött kisebb-nagyobb technika problémával a két napos verseny folyamán, volt olyan egység, akiknek az árboca is eltört, akadt aki kormánya elvesztésével megúszta. Szombaton 3 illetve 4 futamot teljesítettek az egységek, akik ezt követően a BYC hagyományoknak megfelelően Pasta Partyval kényeztetve értékelhették a nap eseményeit. Vasárnapra megmaradt az északi szél, és egy kicsit mérséklődött is 15-18 csomósra.

Füred Kupa - Németh István emlékverseny 2009 - 8mOD

A 8 MOD osztályban 9 egység vitorlázott, Varga Lajos az első futamon egy 2. helyet vitorlázott, de sajnos a másodikat már nem tudta befejezni, mert eltört az árboca. (övé lett az egyik tréfás különdíj – egy vitorlás suli dvd) Ebben az osztályban a Fináncy Péter kormányozta Déli szél és a Kutics Krisztián vezette No name egyaránt 10 ponttal fejezte be a versenyt, de Fináncy három első helyett vitorlázott, míg Kutics kettőt, így Fináncy csapatáé lett az arany.

Füred Kupa - Németh István emlékverseny 2009 - Elliott 770 & Scholtz 22

Az Elliott 770 9 egysége közül a Bernát hat futamból ötöt nyert, így Fazekas László csapata verhetetlennek bizonyult. A Scholtz 22-eseknél bár 10 egység nevezett, de a nagy szél miatt 2 egység visszalépett. A győzelmet végül a Czégai Péter irányította Metálka szerezte meg.

Füred Kupa - Németh István emlékverseny 2009 - Dragon

A legnépesebb Dragon osztályban Gömbös Lóránd és Nedbál Noel kormányozta egységek szintén azonos ponttal zárták a hat futamot, de Gömbösék a Jampeccel két futamot is nyertek így ez döntötte el az aranyérem sorsát. Érdekesség, hogy a dobogó harmadik fokára az a Gerő András állhatott, aki idén ült át J24-ből Dragonba. Az első három helyezett széles mosollyal vette át a szervezőktől a jól megérdemelt pénzjutalmat is.

Füred Kupa - Németh István emlékverseny 2009 - Asso99

Az Asso99 osztálynak két hét múlva kezdődik Balatonfüreden az Európa Bajnoksága ennek ellenére csupán 10 egység állt rajthoz. Itt a győzelmet a 2008. évi Asso Európa Bajnok Detre Szabolcs vezette Erste szerezte meg.

Füred Kupa - Németh István emlékverseny 2009 - Melges 24

Az első Melges Flottabajnokságot Kelemen Tamás nyerte meg a Proximoval. Ő is, - ahogy a dobogó második és harmadik helyezettje is - az MVM partner Zrt által felajánlott kupákat is bezsebelhette.

Füred Kupa - Németh István emlékverseny 2009 - J24

A J24-es osztályban pedig a Nord Telekom diadalmaskodott Makai Gáborral kormánynál. Vasárnap bekapcsolódott a versenybe a J24-es EB-re készülő kilencszeres Kékszalag győztes Litkey Farkas is, de ő érdemben már nem tudott beleszólni a dobogós helyek sorsába. Ebben az osztályban az 1990 előtt épült hajók közül a legeredményesebb egységet, a Németh Antal irányította Jukeboxot egy vándorserleggel díjazták.

Füred Kupa - Németh István emlékverseny 2009 - Díjkiosztó

A vasárnapi díjkiosztón a győztesek a Füred Kupa támogatójától SailSupportService.hu képviselőjétől valamint a névadó Németh István lányától vehették át az érmeket és kupákat.

Füred Kupa - Németh István emlékverseny 2009 - Eredmény

 

Füred Kupa – Németh István emlékverseny 2009 - Beszámoló, eredményFüred Kupa – Németh István emlékverseny 2009 - Beszámoló, eredményFüred Kupa – Németh István emlékverseny 2009 - Beszámoló, eredményFüred Kupa – Németh István emlékverseny 2009 - Beszámoló, eredményFüred Kupa – Németh István emlékverseny 2009 - Beszámoló, eredményFüred Kupa – Németh István emlékverseny 2009 - Beszámoló, eredményKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Gleitolás

A gleitolás a siklás; erős szélben a könnyű hajók a vízből szinte kiemelkedve siklanak.

Laser

Laser vitorlás hajó története 1970-ben tervezte Bruce Kirby. A Laser nagyon hamar...

Közbeszerzési referens

A közbeszerzési referens egy olyan szakma, melyre egyre nagyobb az igénye a cégeknek, hisz a...

Luv oldal

 A hajó szél felöli oldala.

Balatonalmádi Volán Zrt. Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balaton Volán Zrt. kikötője. A...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.