Hogyan illik viselkedni egy gálavacsorán?

hirdetes

Hogyan viselkedjünk egy gálavacsorán?

Lukács Kornélia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A társasági rendezvényeken érdemes pár dologra odafigyelned, hiszen az etikett betartása nagyon fontos ahhoz, hogy jó képet fess magadról. Részletesebben a gálavacsorák és díszvacsorák néhány fontosabb szabályával fogunk most foglalkozni, amit érdemes mindenkinek észben tartani!

Gála vacsorák etikettje

Az ilyen gálavacsorákra általában meghívót kapunk…

 

A meghívót a szervezők mindenképp időben fogják elküldeni nekünk. Gyakran kézírással történik a meghívó kiállítása. A legfontosabb, amit észben kell tartani az ilyen társadalmi eseményeknél és vacsoráknál, hogy nem az étkezésen van a hangsúly, hanem az üzleti életben való kapcsolatteremtésen.

Ha azonban nem tudunk részt venni az eseményen, mindenképp egy elfogadható indokot keresve le kell mondani a részvételt. Gyakran a meghívón olvashatunk megjegyzéseket, amik segítségül szolgálnak bizonyos esetekben, például tanácsokkal látják el a meghívottat az öltözködés terén.

 

Egy díszvacsorán nagyon fontos az ápolt, igényes megjelenés!

 

A hajad legyen frissen mosott, szépen vágott, ne legyen túl feltűnő. Hölgyek esetében a sminknél a természetességre kell törekedni, és minden elem harmonizáljon az öltözékkel.

hirdetes

Köszönésnél mindenképp vedd figyelembe a napszakokat, és egy hivatalos rendezvényen a tegeződést a kezdetekben érdemes elfelejteni. Kézfogásnál mindenképp nézz a másik fél szemébe. Bemutatkozáskor, ha nem értetted a partner nevét, mindenképp kérdezz vissza, hiszen nagy illetlenségre utal, ha rossz névvel szólítasz meg valakit.

 

A mobiltelefonokat az egész rendezvény alatt illendő kikapcsolni.

 

Evés közben tilos a dohányzás, és a vacsorakor is! Csak akkor szabad, ha hamutartót helyeztek el az asztaloknál, és mindenki befejezte az étkezést. Nem illik fogpiszkálót használni semmilyen formában sem. Az asztaloktól lehetőleg ne állj fel, mosdóba is csak vacsora előtt, valamint után menj el.

hirdetes

 

A vacsora végét a kávé felszolgálása és elfogyasztása jelzi. Ilyenkor érdemes elindulni, ám ez előtt a házigazdának megköszönni a kellemes estét.

A megmaradt ételeket semmiképp sem csomagoltasd el, hiszen ez nem illő.

 

Akármilyen helyszínre nem szerveznek ilyen vacsorákat, hiszen ahogyan a részvételnek, úgy a helyszín követelményeinek is nagyon fontos protokoll szabályoknak kell megfelelnie. Ha biztosra szeretnél menni díszvacsorádat illetően, válaszd az Akadémia Klub dísztermeit, s garantáltan nem fogsz csalódni! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek

Szótár

Lenzventil

Lenzventil - a hajóban felgyülemlett vizet az áramlástan alapján távolítja el Tovább

Niederholer

Niederholer - a spinnaker bumot lefeszítõ kötél Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.