Gárdonyi László koncert végre Budapesten is! A Müpában tartja előadását a Jazz magyar képviselője

hirdetes

A Jazz szerelmeseinek - Végre Magyarországon is hallható Gárdonyi László!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Jazz szerelmesei örvendezhetnek, hisz végre Magyarországon is hallhatjuk élőben Gárdonyi Lászlót a Müpában, aki egészen Amerikáig vitte a magyar Jazz képviseletét! 2016-ban végre itthon hallhatjuk világhírű zenéjét!

Sok év után végre újra hallhatjuk itthon is Gárdonyi Lászlót!

Gárdonyi László végre Budapesten koncertezik a Művészetek Palotájában!

Én, személy szerint mindig is nagyon kedveltem a Jazz zenei stílus lágy hangzását és hangulatát. E stílus Amerikából indult, így nem csoda, hogy sok magyar is megfordult már a Jazz hazájában, hogy elsajátíthassa e zenei stílus művészetét. Így történt ez Gárdonyi Lászlóval, aki sok sok éve már, hogy elhagyta Magyarországot, és az Egyesült Államokban próbált szerencsét, honfitársait követve. A legutolsó fellépése itthon 2009-ben volt, a Magyar Jazz Ünnepén, a Budapest Jazz Club-ban és a Márványteremben. Ez hosszú idő, nem csoda, ha alig várja minden magyar, hogy újra hazánkban is színpadra lépjen. Már nem kell sokat várni rá, hisz január 22-én végre élőben is hallhatjuk csodás zenéjét Budapesten, a művészetek fellegvárában, a Müpa épületében.

 

 

Néhány érdekesség Gárdonyi Lászlóról

  • 1987-ben első díjat nyert a Great American Jazz Piano Competition nevezetű versenyen. // Ez a Jacksonville Jazz Festival keretében rendezett verseny.
  • hirdetes
  • Teljes-állású zongora professzor a Berklee-n.
  • Első lemeze Miroslav Vitous-sal és Ian Froman-nel, második Dave Holland-del és Bob Moses-szel jött ki az Antilles/Island lemeztársaságnál 1988-ban és 89-ben.
  • 1993-ban a Sunnyside Records szerződést kötött vele, és ez a kapcsolat a mai napig fennmaradt.
  • 1987 óta kitünő kritikai fogadtatásban részesülnek a lemezei, koncertjei. A New York City Jazz Records kritikusa "musician's musician"-nek nevezte Lászlót – egy olyan valaki, akinek a zenéjét a többi jazz zenész nagy figyelemmel kíséri. A Jazz Times Magazine "egyike a modern jazz egyéni stílus-teremtőjének" és "félelmetes improvizálónak" nevezte.

 

hirdetes

A Laszlo Gardony Quartet a Birdland-ben

 

Gárdonyi, aki már ötéves korában kis darabokat improvizált zongorán, mindig fogékony volt az őt körülvevő zenei stílusokra; a klasszikus zene, a pop, a progresszív rock és a blues is formálta zenei szókincsét, mégis a jazz őt ért hatása mutatkozott a legmélyebbnek. Koncertjének különlegessége, hogy az a John Lockwood és Yoron Israel kíséri, akik „telepatikus képességű” játszótársai immár tizenhárom éve.

 

Vár téged a Müpa étterme egy finom vacsorára az előadás után!

Az előadás után lesz mit megvitatni, valószínűleg sokáig emlékezni fogunk koncertjére, hisz nem sok az esély rá, hogy a közeljövőben újra Magyarországon hallhatnánk zenéjét. Ezért is, az előadás után ne tervezz egyből haza indulni, előtte üljetek be a társasággal, barátokkal, családtagokkal vagy a pároddal egy finom vacsora erejéig egy igazi fine dining étterembe, melyről kevesen tudják, hogy egy épületben található a Ludwig Múzeummal és a Müpával. Foglalj asztalt időben, ugyanis az előadások után sokszor előfordult már, hogy teltházzal találhatták szembe magukat a vendégek. Ezt ide kattintva akár már most meg is teheted. Jó szórakozást kívánunk az előadáshoz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

J24

J24 vitorlás hajó történet Az amerikai Rod Johnson, sok siker sztorihozhoz hasonlóan, a... Tovább

Dekk

A dekk jelentése fedélzet. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 222

Átlagos értékelés: 4.8

érdekességek