notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egy káprázatos sziget Spanyolországban - Gaztelugatxe

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Gaztelugatxe - Káprázatos sziget Spanyolországban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Gaztelugatxe - Káprázatos sziget Spanyolországban


2014/10/06
Petra

A sziget már önmagában is egy érdekes jelenség természetes szépsége és az ember alkotta híd miatt, viszont a legmagasabb pontján található remetelak még érdekesebbé teszi ezt a helyet, amihez egyébként hosszú és gazdag történelmi múlt kötődik.

Sziget
Gaztelugatxe egy különleges szépséggel megáldott sziget Spanyolországban, Baszkföld északnyugati részén, a Vizcayai-öbölben. Ennek a szigetnek két érdekessége is van. Az egyik az az emberi kéz alkotta kőhíd, ami összeköti a szigetet a szárazfölddel: a keskeny út a tenger fölött lenyűgöző látványt nyújt. A másik pedig egy kolostor, amihez hosszú történelmi múlt kötődik és amit valamikor még a 9-10. században építettek Keresztelő Szent János tiszteletére. Ez a remetelak és maga a sziget is rendkívül látványos a sziklákkal szegélyezett partokkal. Szóval nem kell egészen a Távol-Keletre mennünk ahhoz, hogy különleges templomokat lássunk, amikhez lépcsőfokok százai vezetnek.

Sziget

A kolostornak az a szépséghibája, mint ami általában az ilyen régi épületeknek: már többször is le lett rombolva és újjá lett építve, ezért nem az eredetit láthatjuk, viszont ez mit se változtat a szépségén. A remetelak ugyan legalább ezer éve épült, viszont a kutatók szerint a 12. században lett belőle kolostor. Később ez a remetelak a háborúk során egy fontos védelmi pont volt, ami azt jelenti, hogy jó párszor megsérülhetett. A szigetet és a kolostort rengeteg támadás érte a Kasztília ellen folytatott csatában, majd az 1500-as évek végén pedig Francis Dake seregének és egy kalóztámadásnak is áldozatul esett. Az épület bár nem túl nagy, de fontos része volt a spanyol inkvizíciókban is: annak idején itt üldözték a boszorkányokat és állítólag mielőtt a katolikus egyház teljesen birtokba vette volna a szigetet, még szertartásokat is tartottak ezen a helyen.

Sziget

Már maga az út is igen kalandos, amíg az ember átmászik a hídon, majd föl az összesen 237 lépcsőfokon egészen a templomig, ahol viszont csodálatos kilátásban lehet része. A hullámok folyamatosan ostromolják a sziklákat. Ilyeneket általában csak a filmekben látunk, viszont élőben megtapasztalni egy ilyen látványt felejthetetlen élmény. A sziget maga kúp alakú és a kolostor ennek a legmagasabb pontján helyezkedik el. A templomhoz kötődik egy legenda is, ami szerint ha valaki felér a hegy tetejére a remetelakhoz és megkondítja háromszor a harangot, kívánhat valamit, ami valóra is válik.

Sziget

Maga a templomig vezető út csodás lehet és bár az a 237 lépcsőfok elég soknak tűnhet, de ha az ember végül célba ér és szétnéz ezen a gyönyörű helyen, rájön, hogy nem hiába tette meg ezt a hosszú és fárasztó utat a templomig.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Karé Réka

Karé Réka életrajz   Mikor és hol születtél? 1988. 05. 06.,...

Yacht v. Jacht

Yacht v. Jacht: nagyobb méretû (luxus) túrahajó

Kékszalag

     Kékszalag 2009...

Bavaria 31 cruiser

Bavaria 31 cruiser, technikai adatok Nettó ár: 55 000 EUR Hossza: 9,76...

Felmenetel

A felmenetel a hajó szélirány felé történő irányváltoztatása. A felmenetel szélbeállásig tart.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.