notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismét magyar cadetok a dobogón!

hirdetes

Ismét magyar cadetok a dobogón!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 A Közép-európai Cadet Kupa 2. fordulójára Németországban, a Dresdatól kb 100 km-re található Geierswalder See-n került sor.

Ismét magyar cadetok a dobogón!

 Közép-európai Cadet Kupa 2. forduló, Geierswalder See, Németország - Cél a spanyolországi EB

Az eddigi gyakorlattól eltérően erre a versenyre azok az egységek utaztak ki, akik a legjobb eséllyel pályáznak még a spanyolországi EB-re való kijutásra. Ezek alapján a Magyarországot Bors Máté – Kanyicska Márk, Bagyó Áron – Polgár Lukács, Munka Márton – Kratzl Anna és Weidinger György – Horváth Balázs párosok képviselték, mindannyian a Tihanyi Hajós Egyletből.

 Közép-európai Cadet Kupa 2. forduló, Geierswalder See, Németország - "Északi Agárd"

Az utazás gyorsan és gördülékenyen ment, de ahogy haladtunk Észak felé, úgy csökkent a hőmérséklet és nőtt a helyi zivatarok száma. Nem volt meleg mire megérkeztünk (13 fok), de a szél annál inkább fújt.
A helyre jellemző, hogy vízfelülete akkora, mint az agárdi nagytisztás, mesterségesen épített tórendszer egyik tava és a vitorlásokon kívül minden más vízi sporteszközt (motorcsónak, jetski, kite) használnak rajta.

 Közép-európai Cadet Kupa 2. forduló, Geierswalder See, Németország - Első versenynap

A verseny első napján markánsan nem változtak a körülmények, leszámítva, hogy kisütött a nap. 22-25 csomós alapszél fújt, amire bizony 30 csomó feletti lökések is érkeztek. Igazi, gyönyörű vitorlázó idő várta a 4 ország 43 hajóját. Számunkra jól indult a nap, az első futam elején a magyar hajók jöttek elől, de mögöttünk szorosan a csehek és a lengyelek és még egy német hajó is jelezte, hogy ezek között a körülmények között ő is szót kérne a helyezések elosztásánál. Sajnos a hajóinkon látszott, hogy teljesítményük nem olyan, mint megszokhattuk, ezek között a körülmények között fizikai lehetőségeink határára értünk és a nagyobb testalkatú külföldiekkel csak nehezen, kockázatvállalások közepette lehetett csak tartani a lépést. A kockáztatásnak pedig egyenes következménye lett a hibázás. A nehézségek ellenére a srácok mindent kiadtak magukból és számos dobogós helyet gyűjtöttek a három futam során. Igaz a cseh hajót nem tudták megszorítani, aki hiba nélkül teljesítette a napot. Az abszolút eredmények, viszont nem mutattak olyan szépen. Áronék 2. helyen álltak, Marciék voltak az 5-ek, Mátéék a 12-ek, Gyuriék a 17-ek.

hirdetes

A délutáni parti rendezvényekre a nyújtó gyakorlatok után regenerálódva érkeztünk meg, amire szükség is volt, mivel a német rendezők mindenben igyekeztek a gyerekek kedvében járni. Volt alkoholmentes koktélbár, lufi-szobrász, süti és természetesen vacsora.

 Közép-európai Cadet Kupa 2. forduló, Geierswalder See, Németország - Második versenynap

Másnapra maradt a jó idő, de a szél ereje kissé alábbhagyott. Ez a változás jót tett a magyar hajóknak. Minden futam során nagyon elől vitorláztak, elszakadva a mezőnytől. Ez azért megbosszulta magát, mivel minden befutó kreuzot hatalmas előnnyel kezdte a 4 magyar hajó és annyira az egymásközti harc foglalta le őket, hogy a változó irányú szélben a pálya másik oldaláról érkező ellenfelek be tudtak férkőzni közéjük. Ettől függetlenül nagyon nagy magyar fölény jellemezte ezt a napot, amit az elért futameredmények (1,2,4,6 illetve 2,3,5,6) is tükröznek. Ezzel nagyot javítottak a srácok az előző napi részeredményeken és elégedetten várhattuk a díjkiosztót.

hirdetes

 Közép-európai Cadet Kupa 2. forduló, Geierswalder See, Németország - Elsöprő magyar fölény

A legjobb helyen Áron és Lukács végeztek, nagyon egyenletes futameredményekkel és a serdülő kategória győztesei lettek.
Marci és Anna kisebb hibáikat futamgyőzelemmel javították és egyre összeszokottabban harcoltak a dobogóért. Serdülő 2. helyük mindenképpen pozitív meglepetésnek számít.
Máté és Matyi (Márk) nem életük formáját hozták a második napon. Sajnos első napi borulásuk és korai rajtjuk sem segítette őket. Ennek ellenére küzdve, harcolva behozták a hajót az 5. helyre, ami serdülők között a 3. helyet jelentette.
Gyurinak és Balázsnak az első nap nem sikerült úgy, ahogy tervezték. A második nap viszont ellenállhatatlanul vitorláztak és még szerencséjük sem volt. A két 2. hellyel sikerült feljönniük az abszolút 6. helyre, ami a serdülők között a 4. helyre volt elég.

Remek hangulatú díjátadó ünnepségen vettek részt a srácok, ahol mindenki kapott egy saját fényképével illusztrált oklevelet és mindemellett gyönyörű kupákat és ajándékokat.

Remek verseny volt, sok tanulsággal és tapasztalattal versenyzőknek, edzőnek egyaránt. Sok pihenésre nincs idő, hiszen itt a harmadik forduló, Balatonfüreden a BYC kupa, ami a válogató lezárása is lesz egyben.

Anna, Áron, Balázs, Gyuri, Lukács, Marci, Matyi, Máté GRATULÁLUNK!

Gerencsér Gergő

Ismét magyar cadetok a dobogón!Ismét magyar cadetok a dobogón!

További képek

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Kávézó Budán

A PRE-GO egy különleges kávézó Budán, ahova érdemes ellátogatnod, ha a minőségi kávézás... Tovább

Sikló

Sikló avagy a magyar Laser Kisebb, olcsóbb, de a miénk! A Sikló nem más, mint a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 194

Átlagos értékelés: 5.0