Ismét magyar cadetok a dobogón!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ismét magyar cadetok a dobogón!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ismét magyar cadetok a dobogón!


2009/06/18

 A Közép-európai Cadet Kupa 2. fordulójára Németországban, a Dresdatól kb 100 km-re található Geierswalder See-n került sor.

Ismét magyar cadetok a dobogón!

 Közép-európai Cadet Kupa 2. forduló, Geierswalder See, Németország - Cél a spanyolországi EB

Az eddigi gyakorlattól eltérően erre a versenyre azok az egységek utaztak ki, akik a legjobb eséllyel pályáznak még a spanyolországi EB-re való kijutásra. Ezek alapján a Magyarországot Bors Máté – Kanyicska Márk, Bagyó Áron – Polgár Lukács, Munka Márton – Kratzl Anna és Weidinger György – Horváth Balázs párosok képviselték, mindannyian a Tihanyi Hajós Egyletből.

 Közép-európai Cadet Kupa 2. forduló, Geierswalder See, Németország - "Északi Agárd"

Az utazás gyorsan és gördülékenyen ment, de ahogy haladtunk Észak felé, úgy csökkent a hőmérséklet és nőtt a helyi zivatarok száma. Nem volt meleg mire megérkeztünk (13 fok), de a szél annál inkább fújt.
A helyre jellemző, hogy vízfelülete akkora, mint az agárdi nagytisztás, mesterségesen épített tórendszer egyik tava és a vitorlásokon kívül minden más vízi sporteszközt (motorcsónak, jetski, kite) használnak rajta.

 Közép-európai Cadet Kupa 2. forduló, Geierswalder See, Németország - Első versenynap

A verseny első napján markánsan nem változtak a körülmények, leszámítva, hogy kisütött a nap. 22-25 csomós alapszél fújt, amire bizony 30 csomó feletti lökések is érkeztek. Igazi, gyönyörű vitorlázó idő várta a 4 ország 43 hajóját. Számunkra jól indult a nap, az első futam elején a magyar hajók jöttek elől, de mögöttünk szorosan a csehek és a lengyelek és még egy német hajó is jelezte, hogy ezek között a körülmények között ő is szót kérne a helyezések elosztásánál. Sajnos a hajóinkon látszott, hogy teljesítményük nem olyan, mint megszokhattuk, ezek között a körülmények között fizikai lehetőségeink határára értünk és a nagyobb testalkatú külföldiekkel csak nehezen, kockázatvállalások közepette lehetett csak tartani a lépést. A kockáztatásnak pedig egyenes következménye lett a hibázás. A nehézségek ellenére a srácok mindent kiadtak magukból és számos dobogós helyet gyűjtöttek a három futam során. Igaz a cseh hajót nem tudták megszorítani, aki hiba nélkül teljesítette a napot. Az abszolút eredmények, viszont nem mutattak olyan szépen. Áronék 2. helyen álltak, Marciék voltak az 5-ek, Mátéék a 12-ek, Gyuriék a 17-ek.

A délutáni parti rendezvényekre a nyújtó gyakorlatok után regenerálódva érkeztünk meg, amire szükség is volt, mivel a német rendezők mindenben igyekeztek a gyerekek kedvében járni. Volt alkoholmentes koktélbár, lufi-szobrász, süti és természetesen vacsora.

 Közép-európai Cadet Kupa 2. forduló, Geierswalder See, Németország - Második versenynap

Másnapra maradt a jó idő, de a szél ereje kissé alábbhagyott. Ez a változás jót tett a magyar hajóknak. Minden futam során nagyon elől vitorláztak, elszakadva a mezőnytől. Ez azért megbosszulta magát, mivel minden befutó kreuzot hatalmas előnnyel kezdte a 4 magyar hajó és annyira az egymásközti harc foglalta le őket, hogy a változó irányú szélben a pálya másik oldaláról érkező ellenfelek be tudtak férkőzni közéjük. Ettől függetlenül nagyon nagy magyar fölény jellemezte ezt a napot, amit az elért futameredmények (1,2,4,6 illetve 2,3,5,6) is tükröznek. Ezzel nagyot javítottak a srácok az előző napi részeredményeken és elégedetten várhattuk a díjkiosztót.

 Közép-európai Cadet Kupa 2. forduló, Geierswalder See, Németország - Elsöprő magyar fölény

A legjobb helyen Áron és Lukács végeztek, nagyon egyenletes futameredményekkel és a serdülő kategória győztesei lettek.
Marci és Anna kisebb hibáikat futamgyőzelemmel javították és egyre összeszokottabban harcoltak a dobogóért. Serdülő 2. helyük mindenképpen pozitív meglepetésnek számít.
Máté és Matyi (Márk) nem életük formáját hozták a második napon. Sajnos első napi borulásuk és korai rajtjuk sem segítette őket. Ennek ellenére küzdve, harcolva behozták a hajót az 5. helyre, ami serdülők között a 3. helyet jelentette.
Gyurinak és Balázsnak az első nap nem sikerült úgy, ahogy tervezték. A második nap viszont ellenállhatatlanul vitorláztak és még szerencséjük sem volt. A két 2. hellyel sikerült feljönniük az abszolút 6. helyre, ami a serdülők között a 4. helyre volt elég.

Remek hangulatú díjátadó ünnepségen vettek részt a srácok, ahol mindenki kapott egy saját fényképével illusztrált oklevelet és mindemellett gyönyörű kupákat és ajándékokat.

Remek verseny volt, sok tanulsággal és tapasztalattal versenyzőknek, edzőnek egyaránt. Sok pihenésre nincs idő, hiszen itt a harmadik forduló, Balatonfüreden a BYC kupa, ami a válogató lezárása is lesz egyben.

Anna, Áron, Balázs, Gyuri, Lukács, Marci, Matyi, Máté GRATULÁLUNK!

Gerencsér Gergő

Ismét magyar cadetok a dobogón!Ismét magyar cadetok a dobogón!Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Barográf

Barográf: A légnyomás értékeit, változásait folyamatosan feljegyző barométer.

Randihely

Egy tökéletes randihely kiválasztása nem könnyű feladat, hiszen több dologra is oda kell...

Luvgierig

Luvgierig - a szél felé forduló hajót hívjuk így

Révfülöp Üdülőszálló Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található az Üdülőszálló...

Anticiklon

Az anticiklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában magas nyomás uralkodik, és...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.