Gereben Barnabás győzelme a Palamos Trophy Optimist vitorlásversenyen

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Gereben Barnabás győzelme a Palamos Trophy Optimist vitorlásversenyen

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Gereben Barnabás győzelme a Palamos Trophy Optimist vitorlásversenyen


2024/02/20
ZH

Forrás: fotó és információ forrása a verseny hivatalos oldala: https://www.palamosoptimisttrophy.org/

A Palamos Trophy Optimist versenyen a magyar opések lenyűgöző előadást nyújtottak, és Gereben Barnabás kiemelkedő győzelme a korosztályában, az u12 kategóriában különösen figyelemre méltó!

Palamos 2024

Így alakult az idei Palamos Trophy Optimist

 

A Palamos Trophy az Optimist hajóosztály egyik legkiemelkedőbb versenye, ahol a világ legjobbjai mérkőznek meg egymással. 

 

Az idei verseny különösen izgalmasnak ígérkezett, több mint 500 versenyzővel, köztük 18 magyar résztvevővel. A megmérettetés során a Spartacus VE versenyzője, Gereben Barnabás kimagasló teljesítményt nyújtott, megelőzve 139 vetélytársát a saját kategóriájában. Az idei International Vila del Palamos Optimist Trophy versenyen a legmagasabb, 1,4-es faktorral számolt ranglistán 545 versenyző indult, köztük 18 magyar résztvevővel. A több mint félezer versenyző 24 országot képviselt, köztük tengerentúli nemzeteket is, mint az USA, Mexikó, Costa Rica vagy Hong Kong.

 


A magyar opések csodálatos teljesítménye

 

Az első napokban a versenyzőket köd és változékony széljárások fogadták, ám ez nem állította meg a magyar opések remeklését. Siklósi Lóránt, Varga Mihály és Vágó Mátyás kiváló helyezésekkel bizonyították tehetségüket a versenyen.

 

A döntő során a versenyzőknek szembesülniük kellett a kihívásokkal, ám ez sem állította meg a magyar opések előretörését. Az arany, ezüst és bronz csoportokban több magyar versenyző is helytállt, azonban Gereben Barnabás ragyogó teljesítménnyel hódította el az u12 kategória első helyét.

 


Az eredmények összegzése és a magyar versenyzők teljesítménye

 

A magyar opések számos kiemelkedő helyezést értek el a versenyen, ami büszkeséggel tölti el a hazai tengeri sportok rajongóit. Gereben Barnabás győzelme különösen figyelemre méltó, ami az Optimist hajóosztályban való kiemelkedő tehetségét igazolja.

 

 

A végső magyar helyezések:

 • Gereben Barnabás (SVE) - 1. hely (u12 fiú)
 • Siklósi Lóránt (BYC 1912) - 76. hely
 • Török Csanád (BYC) - 80. hely
 • Márton András (BYC) - 90. hely
 • Téglás Donát (BYC 1912) - 103. hely
 • Verebély Nadine (SVE) - 105. hely
 • Dávoti Tamara (BYC) - 144. hely
 • Németh Abigél (BYC 1912) - 195. hely
 • Szegedi Hunor Dávid - 201. hely
 • Zsidai Anasztázia Léna (THE-YKA) - 225. hely
 • Varga Mihály (SVE) - 233. hely
 • Vágó Mátyás (SVE) - 241. hely
 • Szpisják Márk (BYC 1912) - 263. hely
 • Szaplonczay Panna (BYC 1912) - 291. hely
 • Makara Júlia (BYC 1912) - 317. hely
 • Keszler János (BYC) - 341. hely
 • Császár Gábor (BYC) - 367. hely
 • Gereben Ábel (SVE) - 376. hely

 

Az idei Palamos Trophy egyértelműen emlékezetes marad a magyar opések számára, akik megmutatták, hogy a hazai tehetségnek nincsen párja a nemzetközi versenyeken.


A részletes eredményeket ezen a weboldalon lehet megtekinteni: https://www.palamosoptimisttrophy.org/en/default/races/race-resultsall
 


hír luxus sport tenger, óceán verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Johannes Polgar

Született: 1977.augusztus 25. Olpe, Németország Magasság: 183 cm Súly: 75...

Húsvéti nyúl

A Húsvéti nyúl A húsvéti nyúl, vagy húsvéti nyuszi, nyuszi a húsvét ünnephez...

Anticiklon

Az anticiklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában magas nyomás uralkodik, és...

Pay'r Egon

Pay'r Egon Jr. életrajz Pay'r Egon születési hely és idő 1988.10.06.,...

Rendezvényterem

A tökéletes rendezvényterem megválasztása nagyon fontos minden egyes rendezvény esetén....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.