notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Globális lehűlés! Idén brutális hideg lesz

hirdetes

Globális lehűlés! Idén nagyon hideg lesz

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az időjósok úgy látják, hogy az idei téli szezon sokkal hidegebb lesz, mint eddig az elmúlt 100 évben. Erről a globális lehűlés tehet, amiért a Golf-áramlatot és az Arktisz hőmérséklet változását lehet okolni.

Globális lehűlés

Ha visszagondolunk az elmúlt pár évre, a nyarak sokkal melegebbek voltak az eddig megszokottnál, a telek pedig langyosak. Évek óta nem láttunk igazi havat, legfeljebb egy kis fehér maszatolást az udvaron. De mi ez a kis hó ahhoz képest, amikor gyerekkorunkban térdig érő hóban mászkáltunk? Viszont most nagyon úgy néz ki, hogy nem kell örökre búcsút mondanunk a télnek. Eddig kimondottan langyos idő volt, viszont az időjósok szerint a tél újult erővel tér vissza, ami azt jelenti, hogy Európában hidegebb lesz, mint amilyen az elmúlt 100 évben volt. Ennek az az oka, hogy arktiszi légtömegek érkeznek Európába, ennek epdig egy hatalmas lehűlés lesz a következménye.

Globális lehűlés

Dominique Jung német meteorológus szerint a következő téli szezonban nemcsak hogy kíméletlenül hideg telünk lesz, de még el is fog tolódni, ami azt jelenti, hogy még márciusban is havazni fog. Persze volt már rá példa az utóbbi években egyszer, hogy március 15-én a hó megbénította itthon a közlekedést, de az nem tartott olyan sokáig. Most viszont a tudósok úgy vélekednek, hogy egy globális lehűlés várható, amiről a Golf-áramlat lehűlése tehet és az, hogy az Arktiszon növekszik a középhőmérséklet.

 

Roman Vilfand, Oroszország fő meteorológusa szerint Oroszországban kimondottan kellemes idő várható és nem kell tartaniuk a kemény téltől. Véleménye szerint ez a jelenség elsősorban Európát fogja érinteni.

Globális lehűlés

Hogy mikor fog ez bekövetkezni, vagy hogy be fog-e egyáltalán, azt szerintem konkrétan senki nem tudja megjósolni, mert az időjárás kiszámíthatatlan és sokszor még a tudósok is vitatkoznak egymással. De most a hírek szerint nem globális felmelegedés van, hanem globális lehűlés, tehát a következő években ez vár bolygónkra. Ha belegondolunk, a meleggel kapcsolatos jóslatok bejöttek, mert az elmúlt évek nyarain hazánkban megdőlt a meleg rekord.

Forrás: Hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Steuerbord

Steuerbord (ejtsd:stajerbord) - a hajó menetirány szerinti jobb oldala, kormányféloldal Tovább

Wellness

A wellness egyfajta testi-lelki fejlődést jelent, melynek eléréséhez a különböző wellness... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 200

Átlagos értékelés: 4.9

kreatív