Gombóc Artúr szobor Tihanyban- Te tudtad, hogy ezért hagy mindenki Balaton szeletet a tihanyi Pisky sétányon?

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Te tudtad, hogy ezért hagy mindenki Balaton szeletet a tihanyi Pisky sétányon?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Te tudtad, hogy ezért hagy mindenki Balaton szeletet a tihanyi Pisky sétányon?


2021/09/06
VN

Sétálunk a legendás tihanyi Pisky sétányon, csodáljuk az innen elénk táruló pazar panorámát, és egyszer csak arra leszünk figyelmesek, hogy a kiépített korláton egy Balaton szelet papírja csillan meg, valaki pedig éppen azt fotózza. Gondoltuk milyen szellemes, egy falat Balaton a nagy Balatonnal, igazán kíváncsiak akkor lettünk, amikor azt láttuk, hogy a csokit nem viszi el. Vajon miért hagy valaki egy Balaton szeletet a sétányon csak úgy?

Gombóc Artúr miniatűr szobra Tihanyban

Rejtélyes Balaton szeletek a Pisky sétányon

A fenti kérdésre a válasz nagyon egyszerű. A Balaton szeleteket az éppen erre járó turisták nem csakúgy hagyják a Tihanyi sétáló utcán, hanem Gombóc Artúrnak hagyják ott, hiszen ő imádja az efféle csokoládét, vagyis egészen pontosan „a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon.” De hogy jön a Tihanyi Apátsághoz Gombóc Artúr? Ugorjuk vissza a történet elejére!

 

Kolodko Mihály miniatűr szobor remekei

A Budapestiek számára biztosan nem ismeretlen Kolodko Mihály neve, illetve itt-ott felbukkanó miniatűr műalkotásai. A kockásfülű nyúltól kezdve a Noé-bárkáján, Mekk Eleken, a Főkukacon, a Rubik kockán, Lisa Simpsonon, Herzl Tivadaron, a 14 karátos autón át, egészen olyan szellemes alkotásokig, mint az öngyilkos mókus, és még sorolhatnánk rengeteg mini szoborral találkozhatnak Budapesten a szemfüles kalandorok. Minden egyes szobor valódi műalkotás és minden egyes szobornak saját története van, nem véletlen, hogy rajongásig oda vannak értük nemcsak az itt lakók, hanem a külföldi turisták is. Még szervezett túrákat is szoktak tartani, melynek keretében felfedezik a fővárosi eldugott szobrokat a résztvevők. 

 

Ki az a Kolodko Mihály egyáltalán?

Neked nem mond semmit a fent említett név? Ne érezd rosszul magad! Mihail Kolodko, más néven Mihajlo Kolodko, vagy ahogyan mi ismerjük, Kolodko Mihály egy kárpátaljai szobrászművész, aki többek között Budapest lakosságának szürke mindennapjait dobja fel vidám, és apró műalkotásaival, de első műveit még Ungvár utcáin állított ki.  Egyébként Kolodko eleinte köztéri szobrokat készített, mivel tanulmányait a plan air művészet terén gyakorolta, ezt fejlesztette tovább, és hozott létre egy igen sajátos ágat, és vált ismertté elég széles körben.

 

De hogy jön a Balatonszelethez Kolodko Mihály, és a műalkotásai? Lapozz a következő oldalra és kiderül! 


Balaton érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sekli

Saválló fémből készült csavaros alkatrész, mellyel mozgó, különálló...

Yacht v. Jacht

Yacht v. Jacht: nagyobb méretû (luxus) túrahajó

Banque Populaire V

Banque Populaire V vitorlás hajó,trimarán A Banque Populaire V jelenleg a legnagyobb...

Melges 32

Melges 32 vitorlás hajó leírás A Melges 32, kistestvéréhez, a Melges 24-hez hasonlóan...

Budapesti étterem

A legjobb budapesti étterem, ahol egy gyönyörű környezetben, igazi gasztronómiai...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.