notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Gömbös-csapat 32. helyen zárta a 2009-es Dragon EB-t St. Tropez-ban

hirdetes

A Gömbös-csapat 32. helyen zárta a 2009-es Dragon EB-t St. Tropez-ban

mvsz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nagy érdeklődés a jövő évi magyarországi rendezésű Európa-bajnokság iránt.

St.-Tropez, 2009. október 13. – Felemás eredménnyel zárult magyar szempontból a franciaországi St.-Tropez-ban rendezett Dragon Európa-bajnokság. A Gömbös Lóránd, Detre Szabolcs, Kiss Tamás felállású egység a Jampec nevű hajóval végül a 32. helyen végzett,miután az Arany csoportban a döntő két futamában egy 12. és egy 23. helyezést ért el. A 103 hajós mezőnyben Lukáts Ákos csapata a 70., a Náray Vilmos vezette Fjord a 93. helyen zárta a túlnyomórészt könnyűszeles viadalt.

A Gömbös-csapat 32. helyen zárta a 2009-es Dragon EB-t St. Tropez-ban

Dragon EB 2009 St Tropez - Gömbös Lóránt

Gömbösék a gyenge, termikus szélben nagyon taktikusan vitorláztak, s csupán öt ponttal maradtak el a már egyértelműen az elitet jelző első 25 hajótól. A rendkívül kiegyensúlyozott küzdelemben apróságok döntöttek, s az első tízben szinte csak gyári, profi versenyzőkkel felálló csapatokat találunk. A versenyt végül a kiváló párosverseny-vitorlázó, a német Amerika Kupa csapat taktikusa, Markus Wieser nyerte, aki ukrán színekben indult. Wieser rendszeresen indul dragonregattákon, s korábban már nyert Európa-bajnoki címet is. A második helyen a német Markus Glas, az 1981. évi világbajnoka, a hasonnevű németországi hajóépítő műhely tulajdonosa végzett. A bronzérem a másik ukrán csapatnak jutott, a negyedik a júniusi magyarországi versenyt nyerő német Vincent Hoesch-sel felálló német csapat lett.

hirdetes

Dragon EB 2009 St Tropez - Ezüst csoport

A Lukáts Ákos, Horgos Tamás, Beliczay Márton trió az Ezüst csoportba került a három selejtező futam után. A döntőt nagyon jól kezdték, hiszen futamukban harmadikok lettek. Sajnos az igazán jó szereplést egy szerencsétlen baleset gátolta meg: az ötödik – utolsó – futamban a rajt után a part felé húztak, s egy víz alatti sziklára futottak, ami után kénytelenek voltak feladni a futamot.  A harmadik magyar egység - Náray Vilmos, Náray Richárd, Wonke Péter és Simon András – a döntő futamokra már jobban teljesített, és a korábbi negyvenen kívüli helyezések után egy 36. és egy 30. hellyel zárta az EB-t. Mindez azonban összességében csak a 93. helyre volt elég.

Dragon EB 2010 Balatonkenese

St.-Tropez igazából csak beugróként vállalta el az Európa-bajnokság megrendezését, amelyet eredetileg Szentpéterváron, Oroszországban kellett volna tartani. Mindez a verseny szervezettségére is rányomta a bélyegét, a francia rendezők nem mindig voltak a helyzet magaslatán. Talán ezért is fogadta nagy lelkesedés a magyar csapat prezentációját szombat este, amikor a magyar versenyzők a gálavacsorán minden egyes résztvevő vitorlázónak személyesen adták át a meghívást a jövő évi balatonkenesei Európa-bajnokságra. A személyes megkeresésekből kiderült, hogy a mezőny jelentős része úgy tervezi, hogy részt vesz az Erste Private Banking szponzorációjával megvalósítandó magyarországi kontinensviadalon, amelyre 2010. június 5-11. között Balatonkenesén kerül majd sor.

hirdetes
 

 

Forrás: www.vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Félszél

Félszél – a hajó menetiránya és a látszólagos szélirány kb. 90 fokot zár be Tovább

Hajófenék

A hajófenék a hajótest vízalatti része. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 183

Átlagos értékelés: 5.0