8 gyönyörű görög sziget, ahová elmenekülhetsz a világ elől- 8 legszebb görög sziget

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Homokos part, türkizkék víz, mediterrán hangulat: 8 görög sziget, ahová elmenekülhetsz a világ elől

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Homokos part, türkizkék víz, mediterrán hangulat: 8 görög sziget, ahová elmenekülhetsz a világ elől


2022/06/29
VN
Homokos part, türkizkék víz, mediterrán hangulat: 8 görög sziget, ahová elmenekülhetsz a világ elől
8 legszebb görög sziget

Ikaria az egyik legszebb görög sziget

Ikaria az Égei-tenger egyik gyöngyszeme. Nevét Ikarosz görög istenről kapta, aki a legenda szerint a sziget közelében zuhant a tengerbe, amikor Krétáról próbált elmenekülni.
Legenda ide vagy oda, Ikaria szépségét vad földrajza adja, aminek köszönhetően meglehetősen nehezen is navigálható. Éppen ezért számos érintetlen területet kínál azoknak, akik nyugodtan körülmények között szeretnék eltölteni görög vakációjukat. A sziget továbbá termálforrásokat is kínál, míg épületei az ókori kultúra elemeit őrzik.
Az Iero, az Agios Georgios, a Therma, a Prioni és az Kilosirtis mind ideálisak, ha úszni szeretnél egy kicsit a görög vizekben.

 

Szkírosz az egyik legszebb görög sziget

Szkíroszt az Égei-tenger nyugati részén, a Szporádok-szigetcsoport tagjai között lelheted meg. Ez a csoport legnagyobb és egyben egyik legbékésebb tagja is.
Az éjszaki élet lényegében nem létezik a szigeten, és a közlekedést legegyszerűbben egy bérelt kerékpárral vagy robogóval oldhatod meg (vagy persze sétálhatsz is egy nagyot, ha az esik jól). Szkírosz északi felét zöld növényzet fedi, és itt tornyosul az egekbe az ország legmagasabb hegysége, a legendás Olümposz is. A sziget déli része ezzel szemben száraz és kopár, tehát minden hangulatot kielégít.

Érdemes ellátogatni a Gyrismata, az Atitsa, a Palamari és az Ahrounes partokra.

 

Gávdosz az egyik legszebb görög sziget

Gávdosz Európa legdélebbre eső szigete, ahol a mai napig sikerült megőrizni nem csupán a természeti adottságokat, hanem a helyi hagyományokat is.
Gávdoszon nincs túl sok turistaszállás, de ha teheted, tölts el inkább néhány éjszakát az egyik tengerpart csillagos égboltja alatt. Európai viszonylatban nem igazán találsz máshol ehhez fogható vakációs élményeket.
A szigetnek mindössze durván 50 állandó lakója van, akik javarészt máshonnan ide költözött művészek. Itt nem nézegeti mindenki percenként a mobiltelefonját, és az idő múlása is olyasmi, amit az emberek csak a nap és az éjszaka változása miatt vesznek észre.
Az Agios az Ioannis és a Potamos mind remek tengerpartok, de készülj fel rá, hogy a sziget kínálatának túlnyomó többsége nudista strandként üzemel!

 

Mílosz az egyik legszebb görög sziget

A történelem rajongói nem hagyhatják ki Mílosz szigetét, itt fedezték fel ugyanis Méloszi Aphrodité szobrát (közismertebb nevén a Milói Vénuszt). Természeti adottságait tekintve nem csoda, hogy a sziget számos ókori görög művészt megihletett.
Mílosz a Kükládok dél-nyugati részén található és sziklás, homokos, a Hold felszínéhez hasonló tájak jellemzik. A sziget fő vonzereje tengerpartjaiban rejlik, amiből összesen 70-et tartanak számon. Ezek többsége rejtett, tehát csendesebb, békésebb kikapcsolódást is kínálnak az ide érkezők számára. Mindezek ellenére Mílosz érdekesmód viszonylag elhagyatott a nyári hónapok során, legalább is, ami a turistákat illeti.
A Papafragas, a Sarakiniko, a Pollonia és a Papikinou tengerpartok mind megérnek egy-egy látogatást!
 


érdekesség hír tenger, óceán utazás vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonalmádi - Hajóállomás BH Zrt.

Balatonalmádi - Hajóállomás BH Zrt. tudnivalók: A BH ZRt. kikötője közforgalmú, a...

Balatonföldvár - Hajóállomás BH Zrt.

A Balatonföldvári Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő tudnivalók: A Balaton nyugati...

Freibord

A freibord a szabad oldalmagasság a vízvonaltól.

Árboccsúcs

Az árboccsúcs az árboc felső vége, mely speciális fémveret segítségével lehetővé...

Bavaria 31 cruiser

Bavaria 31 cruiser, technikai adatok Nettó ár: 55 000 EUR Hossza: 9,76...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.