Gyereknevelés - Az elképzelés és a valóság

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Gyereknevelés - Elképzelés és végül a valóság 10 pontban!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Gyereknevelés - Elképzelés és végül a valóság 10 pontban!


2014/02/27
Szélesi Ferenc

Akinek van gyereke, biztosan tudja, hogy az elképzelések többsége nagyon messze van a valóságtól. Persze a cikkük nem elrettentés céljából készült, hanem inkább szórakoztatásból.

Gyerek

A gyerekek születése és nevelése a világ legjobb dolgai közé tartozik, minden embernek meg kell tapasztalnia csodálatosságát. Mielőtt megszületik a gyermek, minden szülő gondolkozik, hogy mit hogyan fog csinálni, miképpen neveli fel a csöppséget, hogyan rendezi be a szobáját. Azonban vannak hátulütői is a dolognak, amiket most bemutatunk nektek, a cél az, hogy megismerjétek kicsit viccesen az elképzelés és a valóság közötti elég nagy különbségeket. Persze sokan mondhatják, hogy ezek a dolgok emberfüggők, gyerekfüggők, és nyilván nevelés kérdése, de szerintem a felsoroltak közül valamelyik megjelent már minden szülőnél.

 

Lapozz a további részletekért!

Gyerek

Elképzelés

Minden szülőnek az az álma hogy gyermeke képes szépen, ügyesen alkotni, festeni például. És ezt úgy teszi hogy semmi bonyodalom nem alakul ki.

Nézd meg a következő képet, és megtudod mi is a valóság ---- >

Gyerek

Valóság

Hát igen, a valóság már nem olyan szép, mint amilyen az elképzelés volt. A gyerekek többsége teret angad saját elképzeléseinek, és inkább falra fest, mint hogy papírra vesse művét, a szülők nagy örömére.

Gyerek

Elképzelés

Mindenki tisztában van azzal, hogy nap végére elfárad, azzal viszont nem igazán, hogy mennyire. Az elképzelés szép s jó, ugyanis sokan úgy vannak vele, hogy azért még este is képes lesz egy-két dologra.

A valóság azonban más, nézd meg a következő képen ---->

Gyerek

Valóság

A napok többségében alig fogod várni, hogy végre lefeküdhess, néha már nem is fog kelleni az ágy, eldőlsz a padlón, mert ott is tökéletes lesz :D

Gyerek

Elképzelés

Az anyák azért főznek, hogy a gyerekek jól lakhassanak, fejlődjenek, de azért nem árt, ha a gyerekek elismerik azt, hogy az étel finom. Ez minden anyuka álma, sok gyereknék azonban mások a reakciók.

Nézd meg a valóságot a következő képen ---->

Gyerek

Valóság

Sok esetben a gyerekek annyira válogatósak, hogy nem hajlandóak megenni nagyjából semmit és csak fintorognak. 

 

Gyerek

Elképzelés

Fittek leszünk, nem fogunk elhízni, egészségese leszünk, jut idő mindenre és boldogok leszünk egymás mellett.

Szép szavak ugye? 

Nézd meg a valóságot ----->

Gyerek

Valóság

A valóságnak semmi köze az imént említett szép szavakhoz. Ahogy jönnek a gyerekek, a férfiak egyre többet dolgoznak, a nőknek sem lesz sok idejük a nevelés miatt. Minden nap alig várjuk majd a vacsorát, és a lefekvést, stresszelni fogunk és még talán el is hízunk.

Hozzá teszem, azért ez valamelyest emberfüggő.

Gyerek

Elképzelés

Mindenki szeretne sokat segíteni gyermekének, mindent megadni neki, mindenre megtanítani, minden dolgot átadni.

A valóságban azonban néha másképpen működnek a dolgok, katt a következő képre ----->

Gyerek

Valóság

A valóságban már nem leszel ennyire jófej, mert nem lesz időd, sem energiád mindenre, azért törekedj arra, hogy legyen :)

Gyerek

Elképzelés

Minden szülő álma, hogy a gyermeke tágra nyilt szemekkel várja a tanácsait és meg is fogadja azokat. 

A valóságban ez másképp néz ki.

Katt a következő képre ----->

Gyerek

Valóság

A gyerekek vagy megfogadják a tanácsokat vagy nem. A legtöbb esetben az utóbb érvényesül és még csak meg sem hallgatják a szülők véleményét. Tisztelet a kivételnek :)

Gyerek

Elképzelés

A gyerekszoba tökéletes lesz, szép, rendezett, mindig tisztaság lesz benne.

Na persze, nézd meg a valóságot ---->

Gyerek

Valóság

Készüljünk fel inkább arra, hogy a tisztaság és a rend nagyjából 1-2 napig fog tartani, jobb esetben. Ruhák lesznek mindenhol, a szülők pedig takaríthatnak minden nap :)

Gyerek

Elképzelés

Szeretni, imádni fogják egymást mindig. Mindenbe támogatni, segíteni fogják testvérüket, mindent együtt fognak csinálni.

Ez mind szép és jó, nézzük a valóságot ----->

Gyerek

Valóság

Na igen, ilyen a testvéri szeretet :) Amellett, hogy szeretik egymást, azért nem felejtik el egymás haját húzni, verekedni például :)

Gyerek

Elképzelés

Az anyukák imádnak sütni, általában újságok receptjeiből merítik az ötletet, csak ami a képeken szép és tökéletes, nem biztos, hogy a valóságban is az, katt a követkző képre---->

Gyerek

Valóság

A valóságban az új recepttel készült sütemények valahogy így néznek ki, jó persze, nem mindig :)

Gyerek

Elképzelés

A gyermekünk mindig aranyos, türelmes lesz, sose fog hisztizni, sírni, toporzékolni. 

Pár gyerek tényleg ilyen, de nézzük az átlagot ---->

Gyerek

Valóság

Igen, a valóságban mindennek az ellenkezője fog történni, mint amit az imént leírtunk :)


érdekességekKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Koloska Marina Balatonfüred

Koloska Marina Balatonfüred A Koloska Marina kikötőt a Paksi Atomerőmű RT....

Hajólevél

A hajólevél a hajó forgalmi okmánya.

Karimatömítés

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos...

Catamaran

            ...

Balatongyörök Horgász Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Horgász Egyesület...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.