Magyarország gyógyító helyei

hirdetes

Magyarország gyógyító helyei!

SKHeni
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Magyarországon nagyon sok gyógyító hely található, ahol nagyobb a Föld rezgésszintje. Ezen kívül még számos kegyhely is létezik hazánkban, amely kedvelt zarándokhely. Ezek közül választottam ki most Nektek néhányat!

 

Magyarország gyógyító helyei

 

Bükkszentkereszt bemutatása

 

A Bükkszentkereszten található Boldogasszony köve egy dombon foglal helyet, ahol gyógyító köveken, vagy kövek között padokon pihenhetünk meg. Miskolctól néhány kilométerre található. A kő nevét Szűz Máriáról kapta, a legenda szerint ugyanis az erdő mellett haladt el, leült egy kőre, innen ered a kövek elnevezése. Emberek ezrei látogatják évente ezt a helyet, melynek gyógyító, feltöltő hatását természetgyógyászok is igazolják. A kövek hatását az is alátámasztja, hogy a Bükkszentkereszt tiszta, hegyi levegőjén élő emberek átlagéletkora nagyobb, mint a Magyarország más régióiban élő lakosoké. A magasabb rezgés igazolásául szolgál még az a tény is, hogy az idelátogatók közül a Föld energiáira érzékenyebben reagálók tenyerük zsibbadását, bizsergését érzik. A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

 

Magyarország gyógyító helyei

 

Dobogókő – Pilisszentkereszt

 

Dobogókő 25 méterre fekszik Budapesttől Pest és Komárom megye határán. Nevét a Visegrádi-hegység legmagasabb pontján (700 méter) fekvő kőről kapta, valamint arról, hogy Pilisben található Földünk szívcsakrája, azaz „dobogó szíve.” Dobogókő minden évben turisták és kirándulók kedvelt célpontja, mert amellett hogy teleszívhatjuk a tüdőnket tiszta, hegyi levegővel, közben a hegytetőről meseszép kilátást csodálhatunk meg, és a „megszállott” túrakedvelőknek is kedvez a hely sok látnivalójával (Ferenczy-szikla, Rám-szakadék, Zsivány-sziklák, stb.) és túraútvonalaival. A cikk folytatását a következő oldalon találod!

hirdetes

 

Magyarország gyógyító helyei

 

Máriabesnyői-, és Máriapócsi kegyhely

 

Máriabesnyő Gödöllő városához tartozik. Búcsújáró templom, amely a második leglátogatottabb zarándokhely Magyarországon. A római katolikus plébánia templomot Nagyboldogasszony Bazilikának is nevezik. A Grassalkovich Antal és felesége által alapított templom kétszintes, felső szintjében helyezték el a Loretoi Mária-szobor másolatát, mely Máriabesnyőt híres búcsújáró hellyé tette. Az alsó-templomba belépve különleges csend fogad bennünket, körülkerített szoborral, virágokkal és sok-sok „hála” és „köszönöm” táblával. Sok beteg hozzátartozója látogatja meg ezt a helyet, és csodás gyógyulásokat tapasztalnak.      

 

Máriapócs Nyíregyházától 30 km-re fekszik, az észak-kelet magyarországi régióban.  A Szent-Mihály templomnak, azaz Mária Kegyhelynek nevezett templomnak ez a 2000 lakost számláló korábban falu, ma már város ad otthont. Híres búcsújáró hely. 1696-ban könnyező Mária szent képe tette zarándokhelyé. A cikk folytatását a következő oldalon találod!

hirdetes
Magyarország gyógyító helyei

 

Csíksomlyó 

 

Csíksomlyó ma nem tartozik Magyarországhoz, de mivel régen részét képezte, így fontos megemlíteni ezt a nagyon híres Mária-kegyhelyet. A Pünkösdkor minden évben több százezres tömeget vonzó zarándokhely Erdélyben foglal helyet nem messze Csíkszeredától. A Pünkösdi megmozduláson kívül éves szinten is szinte számokkal leírhatatlan az idelátogatók száma egyrészt a kegytemplom, másod sorban a látnivalók (Nepomuki Szent János-kolostor, Csíksomlyó borvízforrás, Kissomlyó-hegy) miatt. A templomban elhelyezett Mária szobor hársfából készült, és a szoborral történt csodás történések tették a helyet zarándokhellyé. A templomba látogatók megsimogathatják a szobor lábát és áldást kérhetnek magukra és szeretteikre.

Ha ezen csodás helyek bármelyikét meglátogatjuk, egész életre szóló élményt szerezhetünk. wink

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

érdekességek túra utazás ünnep

Szótár

Kereked Vitorlás Klub, Csopak

A Balaton keleti medencéjének északi partján Csopaknál található a Kereked Vitorlás Klub... Tovább

Alba

A nagyvitorlarudat lefeszítő szerkezet, mellyel egyrészt a nagyvitorla alakja,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes