Magyarország gyógyító helyei

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Magyarország gyógyító helyei!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Magyarország gyógyító helyei!


2016/05/26

 

Magyarországon nagyon sok gyógyító hely található, ahol nagyobb a Föld rezgésszintje. Ezen kívül még számos kegyhely is létezik hazánkban, amely kedvelt zarándokhely. Ezek közül választottam ki most Nektek néhányat!

 

Magyarország gyógyító helyei

 

Bükkszentkereszt bemutatása

 

A Bükkszentkereszten található Boldogasszony köve egy dombon foglal helyet, ahol gyógyító köveken, vagy kövek között padokon pihenhetünk meg. Miskolctól néhány kilométerre található. A kő nevét Szűz Máriáról kapta, a legenda szerint ugyanis az erdő mellett haladt el, leült egy kőre, innen ered a kövek elnevezése. Emberek ezrei látogatják évente ezt a helyet, melynek gyógyító, feltöltő hatását természetgyógyászok is igazolják. A kövek hatását az is alátámasztja, hogy a Bükkszentkereszt tiszta, hegyi levegőjén élő emberek átlagéletkora nagyobb, mint a Magyarország más régióiban élő lakosoké. A magasabb rezgés igazolásául szolgál még az a tény is, hogy az idelátogatók közül a Föld energiáira érzékenyebben reagálók tenyerük zsibbadását, bizsergését érzik. A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

 

Magyarország gyógyító helyei

 

Dobogókő – Pilisszentkereszt

 

Dobogókő 25 méterre fekszik Budapesttől Pest és Komárom megye határán. Nevét a Visegrádi-hegység legmagasabb pontján (700 méter) fekvő kőről kapta, valamint arról, hogy Pilisben található Földünk szívcsakrája, azaz „dobogó szíve.” Dobogókő minden évben turisták és kirándulók kedvelt célpontja, mert amellett hogy teleszívhatjuk a tüdőnket tiszta, hegyi levegővel, közben a hegytetőről meseszép kilátást csodálhatunk meg, és a „megszállott” túrakedvelőknek is kedvez a hely sok látnivalójával (Ferenczy-szikla, Rám-szakadék, Zsivány-sziklák, stb.) és túraútvonalaival. A cikk folytatását a következő oldalon találod!

 

Magyarország gyógyító helyei

 

Máriabesnyői-, és Máriapócsi kegyhely

 

Máriabesnyő Gödöllő városához tartozik. Búcsújáró templom, amely a második leglátogatottabb zarándokhely Magyarországon. A római katolikus plébánia templomot Nagyboldogasszony Bazilikának is nevezik. A Grassalkovich Antal és felesége által alapított templom kétszintes, felső szintjében helyezték el a Loretoi Mária-szobor másolatát, mely Máriabesnyőt híres búcsújáró hellyé tette. Az alsó-templomba belépve különleges csend fogad bennünket, körülkerített szoborral, virágokkal és sok-sok „hála” és „köszönöm” táblával. Sok beteg hozzátartozója látogatja meg ezt a helyet, és csodás gyógyulásokat tapasztalnak.      

 

Máriapócs Nyíregyházától 30 km-re fekszik, az észak-kelet magyarországi régióban.  A Szent-Mihály templomnak, azaz Mária Kegyhelynek nevezett templomnak ez a 2000 lakost számláló korábban falu, ma már város ad otthont. Híres búcsújáró hely. 1696-ban könnyező Mária szent képe tette zarándokhelyé. A cikk folytatását a következő oldalon találod!

Magyarország gyógyító helyei

 

Csíksomlyó 

 

Csíksomlyó ma nem tartozik Magyarországhoz, de mivel régen részét képezte, így fontos megemlíteni ezt a nagyon híres Mária-kegyhelyet. A Pünkösdkor minden évben több százezres tömeget vonzó zarándokhely Erdélyben foglal helyet nem messze Csíkszeredától. A Pünkösdi megmozduláson kívül éves szinten is szinte számokkal leírhatatlan az idelátogatók száma egyrészt a kegytemplom, másod sorban a látnivalók (Nepomuki Szent János-kolostor, Csíksomlyó borvízforrás, Kissomlyó-hegy) miatt. A templomban elhelyezett Mária szobor hársfából készült, és a szoborral történt csodás történések tették a helyet zarándokhellyé. A templomba látogatók megsimogathatják a szobor lábát és áldást kérhetnek magukra és szeretteikre.

Ha ezen csodás helyek bármelyikét meglátogatjuk, egész életre szóló élményt szerezhetünk. wink

 


érdekességek túra utazás ünnepKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sloop vitorlás

            ...

kemencés ételek

  Kemencés ételek a házias Dunyha Étteremben, valódi melegséggel, ínycsiklandó...

Spinakker

Spinakker - Hátszélvitorla, az orrvitorlák egy speciális fajtája, könnyû/közepes szélre...

420

420 vitorlás hajó története A 420-ast a hetvenes évek elején hozták be...

Amerika Kupa

Amerika Kupa 2010 mondd el te is a véleményed itt!   Az Amerika Kupáról Az...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.