notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Magyarország gyógyító helyei

hirdetes

Magyarország gyógyító helyei!

SKHeni
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Magyarországon nagyon sok gyógyító hely található, ahol nagyobb a Föld rezgésszintje. Ezen kívül még számos kegyhely is létezik hazánkban, amely kedvelt zarándokhely. Ezek közül választottam ki most Nektek néhányat!

 

Magyarország gyógyító helyei

 

Bükkszentkereszt bemutatása

 

A Bükkszentkereszten található Boldogasszony köve egy dombon foglal helyet, ahol gyógyító köveken, vagy kövek között padokon pihenhetünk meg. Miskolctól néhány kilométerre található. A kő nevét Szűz Máriáról kapta, a legenda szerint ugyanis az erdő mellett haladt el, leült egy kőre, innen ered a kövek elnevezése. Emberek ezrei látogatják évente ezt a helyet, melynek gyógyító, feltöltő hatását természetgyógyászok is igazolják. A kövek hatását az is alátámasztja, hogy a Bükkszentkereszt tiszta, hegyi levegőjén élő emberek átlagéletkora nagyobb, mint a Magyarország más régióiban élő lakosoké. A magasabb rezgés igazolásául szolgál még az a tény is, hogy az idelátogatók közül a Föld energiáira érzékenyebben reagálók tenyerük zsibbadását, bizsergését érzik. A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

 

Magyarország gyógyító helyei

 

Dobogókő – Pilisszentkereszt

 

Dobogókő 25 méterre fekszik Budapesttől Pest és Komárom megye határán. Nevét a Visegrádi-hegység legmagasabb pontján (700 méter) fekvő kőről kapta, valamint arról, hogy Pilisben található Földünk szívcsakrája, azaz „dobogó szíve.” Dobogókő minden évben turisták és kirándulók kedvelt célpontja, mert amellett hogy teleszívhatjuk a tüdőnket tiszta, hegyi levegővel, közben a hegytetőről meseszép kilátást csodálhatunk meg, és a „megszállott” túrakedvelőknek is kedvez a hely sok látnivalójával (Ferenczy-szikla, Rám-szakadék, Zsivány-sziklák, stb.) és túraútvonalaival. A cikk folytatását a következő oldalon találod!

hirdetes

 

Magyarország gyógyító helyei

 

Máriabesnyői-, és Máriapócsi kegyhely

 

Máriabesnyő Gödöllő városához tartozik. Búcsújáró templom, amely a második leglátogatottabb zarándokhely Magyarországon. A római katolikus plébánia templomot Nagyboldogasszony Bazilikának is nevezik. A Grassalkovich Antal és felesége által alapított templom kétszintes, felső szintjében helyezték el a Loretoi Mária-szobor másolatát, mely Máriabesnyőt híres búcsújáró hellyé tette. Az alsó-templomba belépve különleges csend fogad bennünket, körülkerített szoborral, virágokkal és sok-sok „hála” és „köszönöm” táblával. Sok beteg hozzátartozója látogatja meg ezt a helyet, és csodás gyógyulásokat tapasztalnak.      

 

Máriapócs Nyíregyházától 30 km-re fekszik, az észak-kelet magyarországi régióban.  A Szent-Mihály templomnak, azaz Mária Kegyhelynek nevezett templomnak ez a 2000 lakost számláló korábban falu, ma már város ad otthont. Híres búcsújáró hely. 1696-ban könnyező Mária szent képe tette zarándokhelyé. A cikk folytatását a következő oldalon találod!

hirdetes
Magyarország gyógyító helyei

 

Csíksomlyó 

 

Csíksomlyó ma nem tartozik Magyarországhoz, de mivel régen részét képezte, így fontos megemlíteni ezt a nagyon híres Mária-kegyhelyet. A Pünkösdkor minden évben több százezres tömeget vonzó zarándokhely Erdélyben foglal helyet nem messze Csíkszeredától. A Pünkösdi megmozduláson kívül éves szinten is szinte számokkal leírhatatlan az idelátogatók száma egyrészt a kegytemplom, másod sorban a látnivalók (Nepomuki Szent János-kolostor, Csíksomlyó borvízforrás, Kissomlyó-hegy) miatt. A templomban elhelyezett Mária szobor hársfából készült, és a szoborral történt csodás történések tették a helyet zarándokhellyé. A templomba látogatók megsimogathatják a szobor lábát és áldást kérhetnek magukra és szeretteikre.

Ha ezen csodás helyek bármelyikét meglátogatjuk, egész életre szóló élményt szerezhetünk. wink

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Nereus Hotel Kikötője

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Nereus Hotel kikötője. A... Tovább

Sátras esküvő

Manapság egyre népszerűbbek a sátras esküvők, hiszen a párok kezdik felismerni a benne rejlő... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 150

Átlagos értékelés: 4.8

érdekességek túra utazás ünnep