notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Neked is látnod kell ezt a 10 csodálatos szigetet!

hirdetes

10 gyönyörű sziget, amikről nem találnád ki, hogy melyik országhoz tartoznak

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha méretek tekintetében nem szabunk alsó határt, akkor több tízezer, százezer, vagy talán milliónyi sziget létezik elszórva a világ vizeiben néhány holdas apró földdarabkáktól kezdve a több ezer kilométernyi hatalmas szigetekig. Csak Görögországban 6 000-re becsülik a szigetek számát.

Neked is látnod kell ezt a 10 csodálatos szigetet!

Bizonyos szigetek egész országok otthonai, ilyen például Madagaszkár, Kuba vagy Izland is – ezek a látványos szigetek egyben országok is.

 

Tarts velünk egy lélegzetelállító tengeri túrára, amely során felfedezünk néhány szigetet, és kiderítjük, hogy kihez is tartoznak valójában. Mindenki tudja, hogy Hawaii az Egyesült Államok része, Ibiza pedig Spanyolországé, de mi a helyzet Grönlanddal vagy a Kanári-szigetekkel? Most kiderül!

 

1. Grönland

Az összesen 2 130 800 négyzetkilométeres területet elfoglaló Grönland a világ leghatalmasabb szigete. Óriási mérete miatt ez a földdarab akár saját országa is lehetne, azonban valójában dán fennhatóság alatt áll.

 

 

2. Pitcairn-szigetek

A Csendes-óceán déli részén elhelyezkedő Pitcairn-szigetek egy négy szigetből álló vulkanikus eredetű tengercsoportot alkotnak. A szigeteknek összesen nagyjából 56 lakója van, akik mind a helyi „fővárosban,” Adamstownban élnek. A szigetek az Egyesült Királyság brit tengerentúli területeihez tartoznak.

 

 

3. Karácsony-sziget

A Karácsony-szigetet 1643 karácsonyának napján fedezték fel (innen származik neve is) az Indiai-óceánon. A sziget rendkívül gazdag és változatos élővilágáról híres, és Ausztrália fennhatósága alatt áll.

hirdetes

 

Neked is látnod kell ezt a 10 csodálatos szigetet!

4. Szahalin

A Csendes-óceán északi részén találjuk ezt a szigetet, amely történetesen egész Oroszország legnagyobb szigete. A 19. és 20. században a szigetet Japán és Oroszország is sajátjának nyilvánította, a nézeteltérés pedig katonai konfliktussá is fajult. A második világháború vége óta hivatalosan is Oroszország szigete.

 

 

5. Curaçao

Curaçao egy népszerű turistacélpont a Karib-tenger déli részén, megközelítőleg 65 kilométerre a venezuelai parttól. A sziget 150 ezer fő otthona, és a Holland Királyság részét képezi.

 

hirdetes

 

6. Kanári-szigetek

A Kanári-szigetek nevét biztosan mindenki hallotta már. Az észak-afrikai Marokkó partjaitól csupán 100 kilométerre található szigetek azonban nem egy afrikai ország fennhatósága alatt állnak, hanem Spanyolországhoz tartoznak. A világhírű turistaparadicsomban évente 12 millió utazó fordul meg.

 

 

7. Réunion

Az Indiai-óceánban, Madagaszkártól nem messze fekszik Réunion szigete, ami valójában Franciaország részét képezi. Ez a sziget jelenleg az Európai Unió legtávolabbra eső része. Réunion 1946 óta francia megye.

 

Neked is látnod kell ezt a 10 csodálatos szigetet!

8. Bermuda

A Bermuda szigetéhez legközelebbre eső szárazföld az amerikai Észak-Karolina állam, azonban a sziget nem része az USA-nak. Ez a darab föld szintén a brit tengerentúli területeinek részét képezi. A legendás Bermuda-háromszög erről a szigetről kapta nevét.

 

 

9. Hainan

9 milliós lélekszámával Hainan Kína legnagyobb szigete. A kínai szárazföldhöz képest Hainan levegője lényegesen tisztább, ezért népszerű turistacélpont számos kínai és külföldi utazó számára.

 

 

10. Húsvét-sziget

A világ egyik (mindentől) legtávolabbra eső lakott szigete, a Húsvét-sziget Chile részét képezi. A sziget a chilei szárazföldtől 3 500 kilométerre esik. Az itt található „moai” néven ismert titokzatos szobrok biztosan sokak számára ismerősek.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Transat Jaques Vabre

Transat Jaques Vabre vitorlás verseny történet A Transat Jaques Vabre egy olyan vitorlás... Tovább

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 124

Átlagos értékelés: 4.8

utazás