notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

3 gyümölcsös finomság a nagy melegekre - Recept

hirdetes

Gyümölcsös finomságok a nagy melegekre

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ezen a héten is jó meleg lesz, úgyhogy senkinek nem lesz farkasétvágya, különösen a nehéz ételekhez. Most 3 gyümölcsös finomságot mutatunk, amikkel sokkal elviselhetőbb a nyár.

Gyümölcs

Körtés-pisztáciás rizspuding recept

 

Hozzávalók (6 adag)

 

    1 bögre rizs (arborio a legjobb)
    1 csipet só
    1 l tej (3,5 %-os)
    6 ek cukor
    4 csepp narancsvirágvíz (mandula aroma is jó)
    1 nagy db körte
    5 dkg pisztácia (hámozott, sótlan, durvára törve)
    4 ek méz

 

Elkészítés

 

    Egy közepes szószos edényben forraljuk össze a rizst fél csésze vízzel és egy csipet sóval.
    Vegyük alacsonyabbra a lángot, félig takarjuk le az edényt, és pároljuk addig a rizst, ameddig a víz szinte eltűnik róla.
    Adagolva (mintha rizottót készítenénk) adjuk hozzá a tejet, és gyakori keverés mellett pároljuk tovább, míg a rizs megpuhul, a tej pedig úgy besűrűsödik rajta, hogy kissé ragacsossá válik, ez kb. 30 perc.
    Keverjük hozzá a cukrot és a narancsvirág-vizet (pár csepp mandula aroma is nagyon jó helyette), és egy percig forraljuk össze vele, majd a tűzről lehúzva hagyjuk kissé kihűlni.
    Tálaljuk kisebb tálkákba a rizspudingot. Díszítsük szeletelt körtével, durván zúzott friss pisztáciával, és csorgassunk rá egy kevés mézet. Jó étvágyat hozzá!

Gyümölcs

Hozzávalók (6 adag)

 

    50 dkg eper
    1 ek cukor
    1 citromból nyert citromlé
    200 g babapiskóta
    50 dkg mascarpone
    1 db vanília
    2 ek porcukor
    15 dkg sótlan pisztácia

 

Elkészítés

 

    Az epret megmossuk, megtisztítjuk és apóra feldaraboljuk. Hozzáadunk egy-két evőkanál cukrot, a citrom levét, és állni hagyjuk legalább egy órát, hogy levet eresszen. Az epret leszűrjük, és a gyümölcshúst félretesszük.
    A pisztáciát robotgéppel vagy kávédarálóval ledaráljuk.
    A mascarponét összekeverjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapargatott magjaival.
    Kezdődhet az összeállítás: a babapiskótát az eperlébe belemártogatjuk, majd lerakunk belőle egy réteget. Erre jön egy adag eper, egy adag mascarpone, majd a pisztácia. Addig folytatjuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
    Legalább 4-5 órára tegyük hőbe, mielőtt nekiesnénk.

 

Gyümölcs

Hozzávalók (4 adag)

 

    300 ml víz
    220 g cukor
    500 ml narancslé (frissen préselt)

 

Elkészítés

 

    A vizet a cukorral felforrósítjuk, míg a cukor elolvad. Hűlni hagyjuk.
    A cukros szirupot elkeverjük a narancslével, egy lapos edénybe öntjük, lefedjük, betesszük a fagyasztóba. 60 percenként egy villával átkavarjuk (kb. 3-4 szer), míg a massza teljesen megfagy.
    A megfagyott masszát egy villával felkaparjuk, hogy egy laza jeget kapjunk, poharakban tálaljuk.

Forrás: nosalty.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatoni eladó lakás

A Balaton nem csupán akkor jó választás, ha kiruccannánk egyet hétvégén, elhelyezkedésének... Tovább

Manőverslukk

Erős szeles kikötés után a kapitány és legénység által közösen fogyasztott... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 133

Átlagos értékelés: 4.7

gasztronómia