3 frissítő gyümölcsleves kánikulára - Recept

hirdetes

Frissítő gyümölcslevesek kánikulára

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Erre a hétre is kánikulát mondanak, amit már egyre nehezebben viselünk. De talán egy frissítő gyümölcsleves szebbé teszi ezt az időszakot. Itt van 3 recept, próbáljátok ki ti is!

Gyümölcsleves

Vegyes gyümölcsleves

 

Hozzávalók / 3 adag

 

    1 piros alma
    1 zöld alma
    1 banán
    1 narancs
    10 dkg eper
    1 l tej
    1 cs főzés nélküli pudingpor (csokoládé kizárt)

 

Elkészítés

 

    Az almákat felkockázzuk, a banánt karikákra vágjuk, az epret negyedekbe, a narancsot kockákra vágjuk.
    A pudingport a csomagolásán található utasítás szerint készítjük el, azzal a különbséggel, hogy az ott írt 0,5 l tej helyett 1 l tejet használunk, hogy ne legyen sűrű a leves.
    A pudingos tejet ráöntjük a gyümölcsökre, majd hűtőbe tesszük.
    Lehűtve kínáljuk.

Gyümölcsleves

Hozzávalók / 4 adag

 

    2 db citrom
    1 l víz
    10 dkg cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 db fahéjrúd (kisebb)
    4 db szegfűszeg
    0.5 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
    2 dl habtejszín (nem cukrozott)
    20 dkg ananászkonzerv (a tálaláshoz)

 

Elkészítés

 

    A citromot meghámozzuk - amennyire tudjuk a fehér héjat is levágjuk, hogy ne legyen kesernyés a levesünk -, felkarikázzuk, kimagozzuk.
    A vízbe tesszük a fahéjat, szegfűszeget, 10 dkg cukrot, vaníliás cukrot és a citromokat. Addig főzzük, amíg a citromkarikák megpuhulnak (kb. 15-20 perc).
    Lehúzzuk az edényt a tűzről. A fűszereket kiszedjük a vízből. A vaníliás pudingport simára keverjük pár kanál vízzel, teszünk hozzá pár kanál forró levest is, és besűrítjük vele a levest. (Az eredeti recept nem a forró levest sűríti a pudingporral, hanem a végén a hideg tejszínben keveri el, és ez kerül - főzés nélkül - a hideg levesbe. Nekem ezzel a módszerrel olyan lisztes, nem befejezett érzésem van, de hátha másnak így ízlik majd. :) )
    Merülőmixerrel simára turmixoljuk. Aki fél a kicsapódó forró folyadéktól, hűtse be a levest, és utána turmixolja csak!
    Hűtsük be jól a levest!
    A hűtőből kivéve kóstoljuk, ha nem elég édes, ízlés szerint tehetünk még hozzá cukrot!
    A 2 dl tejszínt tálba öntjük, majd merőkanalanként adjuk hozzá a cittromlevest és kézi habverővel elkeverjük.
    Tányérra szedjük, levesbetétnek ananászt kínálunk hozzá!
    Nagyon hidegen kínáljuk!

Gyümölcsleves

Hozzávalók / 4 adag

 

    450 g szeder
    600 ml joghurt (natúr)
    90 g barna cukor
    150 ml habtejszín
    1 narancsból nyert narancshéj (bio)
    60 ml narancslé (kb.)

 

Elkészítés

 

    A szedret megmossuk, és jól csepegtetjük. Pár darabot félreteszünk a tálaláshoz.
    A joghurthoz hozzáadjuk a szedret, belereszeljük a narancs héját, ebből is hagyjunk pár szálacskát a tálaláshoz, majd belefacsarjuk a levét, továbbá a cukrot, tejszínt. Botmixerrel pürésítjük.
    Egy szitán átöntjük, és nagyon alaposan kipaszírozunk minden cseppet, csak szinte a száraz magok maradjanak a szitában.
    Fogyasztásig hűtőben tartjuk, majd tálkákba szedjük, és a félretett szederrel és narancshéjakkal díszítve, illatosítva tálaljuk.

Forrás: nosalty.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Kuh-forduló

Kuh-forduló vagy Q-forduló, közismertebb nevén szamár- vagy tehénforduló. Erős szélben... Tovább

Bumlift

Bumlift: nagyvitorla pihentetõ kötél (másnéven "dirk") Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 227

Átlagos értékelés: 5.0

gasztronómia