A Habsburg család egykori rezidenciája a Schönbrunni kastély

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A Habsburg család egykori rezidenciája a Schönbrunni kastély

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Habsburg család egykori rezidenciája a Schönbrunni kastély


2014/12/04
VZs

Bécs egyik leghíresebb és legismertebb turisztikai látványossága a Schönbrunni kastély. A barokk jegyekkel tarkított műemléket évente több millióan keresik fel. A kastély parkjában minden évben megrendezett, Ausztria legstílusosabb adventi vásárjára pedig több tízezren látogatnak el.
 

A Habsburg család egykori rezidenciája a Schönbrunni kastély

Már neve is egy különlegesség, hiszen a Schönbrunn elnevezés 1612-ből származik, mikor Mátyás császár (II. Mátyás néven magyar király) egy vadászat során rátalált a Szép Kútra (azaz a Schöne Brunére).
Másik érdekessége a kastélynak, hogy Ferenc József itt született, majd 1916-ban ennek az épületnek a falai közt ragadta el őt a halál.
 

A kastély Európa egyik legszebb barokk épület együtteseként van számon tartva. A Habsburg család egykori nyári rezidenciája 1441 helyiségből áll, ebből 45 látogatható. A rokokó stílusú szobák és termek látogatásával megelevenedik előttünk történelmünk. A Keleti szárnyban Mária Terézia uralkodását idézhetjük fel, még a Kastély nyugati szárnyát járva Ferenc József és Sisi lakosztályaiba nyerhetünk betekintést.

 

Amennyiben szeretnéd élőben megtekinteni Ausztria legszebb kastélyát és élvezni a legstílusosabb adventi vásár hangulatát, akkor kattints ide és foglalj helyet nálunk!

 

 


 

A Habsburg család egykori rezidenciája a Schönbrunni kastély

A kastély termei

 

Többek között bepillantást lehet nyerni a Tükörterembe, ami arról híres, hogy egykor a 6 éves Mozart is itt zenélt Mária Teréziának. Emellett természetesen Ferenc József császár egykori dolgozó és lakó szobáját is szemügyre lehet venni, illetve azt a termet is, amelyben Mária Terézia és a kancellárja rendszeresen titkos megbeszéléseket tartott, azaz a Kínai-kabinet szobát.
Még a Vieux-laque-szoba is tárt ajtókkal várja a látogatókat, ami arról nevezetes, hogy egykoron Napóleon is megfordult benne.
 

A Habsburg család egykori rezidenciája a Schönbrunni kastély

Advent SchönbrunnbanA kastély előtti parkban minden évben hatalmas adventi vásárt tartanak, a Schönbrunni kastély díszudvarában, császári kulisszák között rendezett karácsonyi vásár rendkívüli romantikával kecsegteti az idelátogatókat. Nincs is meghittebb annál, hogy úgy készülődünk az ünnepekre és úgy vásárolunk be, hogy közben  Európa egyik legszebb barokk épületének pompás kivilágítását élvezhetjük. A hangulatos piacon hagyományos kézműves termékeket és kézi készítésű díszeket, dekorációkat találhatunk. A karácsonyi műhelyben pedig remek foglalkozások várják a gyermekeket.

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hétvége Bécsben

Hétvége Bécsben

Bika

A bika fedélzeti, vagy parti kötélrögzítő eszköz.

Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája nevezetű kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa...

Spartacus Vitorlás Egylet

Spartacus Vitorlás Egylet   Spartacus VE története A Spartacus Vitorlás...

Palstek

  Csathurok, az egyik leggyakoribb vitorláscsómó (névadója: Stekk Pál legendája).
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.