A Habsburg család egykori rezidenciája a Schönbrunni kastély

hirdetes

A Habsburg család egykori rezidenciája a Schönbrunni kastély

VZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Bécs egyik leghíresebb és legismertebb turisztikai látványossága a Schönbrunni kastély. A barokk jegyekkel tarkított műemléket évente több millióan keresik fel. A kastély parkjában minden évben megrendezett, Ausztria legstílusosabb adventi vásárjára pedig több tízezren látogatnak el.
 

A Habsburg család egykori rezidenciája a Schönbrunni kastély

Már neve is egy különlegesség, hiszen a Schönbrunn elnevezés 1612-ből származik, mikor Mátyás császár (II. Mátyás néven magyar király) egy vadászat során rátalált a Szép Kútra (azaz a Schöne Brunére).
Másik érdekessége a kastélynak, hogy Ferenc József itt született, majd 1916-ban ennek az épületnek a falai közt ragadta el őt a halál.
 

A kastély Európa egyik legszebb barokk épület együtteseként van számon tartva. A Habsburg család egykori nyári rezidenciája 1441 helyiségből áll, ebből 45 látogatható. A rokokó stílusú szobák és termek látogatásával megelevenedik előttünk történelmünk. A Keleti szárnyban Mária Terézia uralkodását idézhetjük fel, még a Kastély nyugati szárnyát járva Ferenc József és Sisi lakosztályaiba nyerhetünk betekintést.

hirdetes

 

Amennyiben szeretnéd élőben megtekinteni Ausztria legszebb kastélyát és élvezni a legstílusosabb adventi vásár hangulatát, akkor kattints ide és foglalj helyet nálunk!

 

 


 

A Habsburg család egykori rezidenciája a Schönbrunni kastély

A kastély termei

 

Többek között bepillantást lehet nyerni a Tükörterembe, ami arról híres, hogy egykor a 6 éves Mozart is itt zenélt Mária Teréziának. Emellett természetesen Ferenc József császár egykori dolgozó és lakó szobáját is szemügyre lehet venni, illetve azt a termet is, amelyben Mária Terézia és a kancellárja rendszeresen titkos megbeszéléseket tartott, azaz a Kínai-kabinet szobát.
Még a Vieux-laque-szoba is tárt ajtókkal várja a látogatókat, ami arról nevezetes, hogy egykoron Napóleon is megfordult benne.

hirdetes
 

A Habsburg család egykori rezidenciája a Schönbrunni kastély

Advent SchönbrunnbanA kastély előtti parkban minden évben hatalmas adventi vásárt tartanak, a Schönbrunni kastély díszudvarában, császári kulisszák között rendezett karácsonyi vásár rendkívüli romantikával kecsegteti az idelátogatókat. Nincs is meghittebb annál, hogy úgy készülődünk az ünnepekre és úgy vásárolunk be, hogy közben  Európa egyik legszebb barokk épületének pompás kivilágítását élvezhetjük. A hangulatos piacon hagyományos kézműves termékeket és kézi készítésű díszeket, dekorációkat találhatunk. A karácsonyi műhelyben pedig remek foglalkozások várják a gyermekeket.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Hotel Balatonfenyves

Hotel Balatonfenyves – Kényeztető nyugalom egy meghitt, csöndes helyen, a... Tovább

Hepatítisz védőoltás

Hepatitis A elleni védőoltás Kinek lehet beadni a hepatitis A elleni védőoltást? Mikor... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 134

Átlagos értékelés: 4.7