Különleges újrahasznosított bútorok a hajózás melléktermékei

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Gyönyörű módja a javíthatatlanná vált hajók újrahasznosításának: Hajófa bútorok (Boatwood)

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Gyönyörű módja a javíthatatlanná vált hajók újrahasznosításának: Hajófa bútorok (Boatwood)


2016/02/22

A hullám Indonéziából indult, mára pedig egy roppant egyedi és különleges bútorstílus alakult ki az ötletből. A régi halászhajók és csónakok tovább élnek a belőlük készült szépséges bútorokban. Mutatjuk:

Színpompás bútorok, melyeket a hajózásnak köszönhetünk

A bútortípus gyökerei Indonéziában erednek, ahol a halászhajók roppant tartós és értékes alapanyagokból, kézzel készültek. Az alapanyaguk általában vasfa, mahagóni és teak, melyek méltán híresek elképesztő tartósságukról, ellenálló képességükről.

 

 

Tehát a halászó családok kézzel épített hajóikat egyedivé tették színes festésekkel és faragásokkal, majd generációkon át használták őket, mígnem a hajók állapota romlani kezdett, és a napi rendszerességű sok évtizedes használat után egyes részeik javítása már túl sok pénzbe és időbe került volna. Ennek következtében számos vízi jármű leselejtezése került. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a még ép részeket nem hagyták az idő martalékául. Kreatív és gyönyörű módját kezdték el alkalmazni az újrahasznosításnak.

 

 

 Az ép faanyagokból elkészült bútorok épp oly időtállóak, mint azelőtt csupán új formát öltnek. A választék mára fantasztikusan kibővült, hiszen a nyugatról érkező turisták és üzletemberek is roppant fantáziadúsnak és stílusosnak találták ezeket a bútordarabokat, évről évre több üzlet és bútorüzem nyílt, mára pedig a világ számos pontján kereskednek ezekkel a szemet gyönyörködtetően egyedi bútorcsodákkal, melyek igazán méltó reinkarnációi elődjeiknek, a színes és fáradhatatlan halászhajóknak.

 

 

Összegyűjtöttünk néhány nagyon szép darabot, a következő oldalon láthatóak:

Színpompás bútorok, melyeket a hajózásnak köszönhetünk

Kicsit sem utolsó szempont, hogy számos cég, mely ezzel a bútorágazattal foglalkozik a fenntarthatóság és az újrahasznosítás jegyében is minőségi munkát végez, nem csupán alapanyagaikat tekintve, de társadalmi felelősségvállalás terén is elől járnak.

 

 

Következzenek a képek, jó nézelődést:

 

 

 

 

 

 

 

 


érdekességek kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonmária Túravitorlás Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Túravitorlás Egyesület...

Bika

A bika fedélzeti, vagy parti kötélrögzítő eszköz.

Johannes Polgar

Született: 1977.augusztus 25. Olpe, Németország Magasság: 183 cm Súly: 75...

Beton

A beton egy kötőanyagból (cement, rigipsz, gipsz..), adalékanyagból (homok, sóder, kavics,...

Felnőttképzés

A közel 15 éves tapasztalattal rendelkező EFEB Felnőttoktatási Központ olyan színvonalas...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.