Hajóvásárlás 1 millió forint alatt

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Hajóvásárlás 1 millió forint alatt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hajóvásárlás 1 millió forint alatt


2012/02/03

Sorozatunk következő cikkében arról írok, milyen hajót vegyünk, ha van erre a célra 1 milliónk.

Hajóvásárlás

Ha az Interneten nem találtok olyan hajót, amilyet szeretnétek érdemes körülnézni a hazai kikötőkben tavainkon. Találhatunk a „neten” nem fellelhető, évek óta a parton hánykolódó hajót- melyek tulajdonosai vagy elhunytak, társukkal összevesztek, megrokkantak, vagy csak nem fordítanak időt a hajó eladásra, mondván úgyse menne.  Ilyen esetekben kell diplomáciai érzék a rábeszélésre, békítésre vagy az alkura.

Indokaink lehetnek: öreg hajó, elhagyott, a nap, a hó a fagy mindent megevett, szinte száz százalékos felújítás kell, ami már egy újépítésű hajó árával vetekszik és így tovább… Megengedhetjük, hogy minden nyáron, egy hétvégén használhatja a hajót, amennyiben megegyezünk. Én már láttam ilyen hajót: teakfa deckes dragont, igaz fahajó, 24-26 lábas nyugatról hozott túrahajók, de vagy sportosabb, de túrázásra használható Asso, Soling, Dragon, Sudár, Lopakodó Stb.


Jó tanács: ne felejtsük el, a vizsgáztatásnál igazolni kell a tulajdonjogot, csak olyan személytől vegyünk hajót, aki  a hajólevélben az éppen aktuális tulajdonos vagy annak örököse, ha elhunyt.


1 millió forintért már reménykedhetünk –egy parton lévő – már rég nem használt B25-ös vagy Rebell megszerzésében is. Esetleg egy Alu 25-öst is találunk, de ezzel vigyázzunk, az alumínium lemez korróziós állapotát vizsgáljuk meg vagy tartsuk vissza az összeget később előkerülő hibák javítására. Vegyük számításba, hogy hosszú vízvonala miatt rosszul fordul, nehezen manőverezhető.


Ha déli partra alkalmas hajót keresünk, akkor 1 millióért jó állapotú 15-ös jollét vagy kissé elhanyagoltabb-öregebb 25-ös jollét is kereshetünk.


A fahajók átvizsgálását lásd az előző cikkben.


A műanyag hajók matt felületének eredeti fényeit visszaadhatjuk polír pasztával és polírozó géppel, ami lehet fúróba befogott polírtárcsa is.

A keresést kitartóan végezzük, amíg megtaláljuk az igazit, ekkor lesz benne sok örömünk.
Jó szelet és sok szerencsét az új kapitányoknak.       


Tuss Miklós
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Különleges vacsorahelyszín Budapest

Különleges vacsorahelyszínt keres Budapesten? A Salon Étterem a legjobb választás! Minőségi...

Kieler

A kielerek a tőkesúlyos hajók. Nem uszonyt(svert) használnak, hanem tőkesúlyt.

Jolle

A jolle uszonyos(svert), kabin nélküli sportvitorlás. Például: 420,470, Finn Dinghi, Cadet.

Hétvégi gyerekprogram Symbol Budapest

Hétvégi gyerekprogram a Symbol Budapestben: Szeptember 13-tól május végéig tárt karokkal...

Bavaria 31 cruiser

Bavaria 31 cruiser, technikai adatok Nettó ár: 55 000 EUR Hossza: 9,76...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.