notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hajóvásárlás 1 millió forint alatt

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Hajóvásárlás 1 millió forint alatt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hajóvásárlás 1 millió forint alatt


2012/02/03
Tuss Miklós

Sorozatunk következő cikkében arról írok, milyen hajót vegyünk, ha van erre a célra 1 milliónk.

Hajóvásárlás

Ha az Interneten nem találtok olyan hajót, amilyet szeretnétek érdemes körülnézni a hazai kikötőkben tavainkon. Találhatunk a „neten” nem fellelhető, évek óta a parton hánykolódó hajót- melyek tulajdonosai vagy elhunytak, társukkal összevesztek, megrokkantak, vagy csak nem fordítanak időt a hajó eladásra, mondván úgyse menne.  Ilyen esetekben kell diplomáciai érzék a rábeszélésre, békítésre vagy az alkura.

Indokaink lehetnek: öreg hajó, elhagyott, a nap, a hó a fagy mindent megevett, szinte száz százalékos felújítás kell, ami már egy újépítésű hajó árával vetekszik és így tovább… Megengedhetjük, hogy minden nyáron, egy hétvégén használhatja a hajót, amennyiben megegyezünk. Én már láttam ilyen hajót: teakfa deckes dragont, igaz fahajó, 24-26 lábas nyugatról hozott túrahajók, de vagy sportosabb, de túrázásra használható Asso, Soling, Dragon, Sudár, Lopakodó Stb.


Jó tanács: ne felejtsük el, a vizsgáztatásnál igazolni kell a tulajdonjogot, csak olyan személytől vegyünk hajót, aki  a hajólevélben az éppen aktuális tulajdonos vagy annak örököse, ha elhunyt.


1 millió forintért már reménykedhetünk –egy parton lévő – már rég nem használt B25-ös vagy Rebell megszerzésében is. Esetleg egy Alu 25-öst is találunk, de ezzel vigyázzunk, az alumínium lemez korróziós állapotát vizsgáljuk meg vagy tartsuk vissza az összeget később előkerülő hibák javítására. Vegyük számításba, hogy hosszú vízvonala miatt rosszul fordul, nehezen manőverezhető.


Ha déli partra alkalmas hajót keresünk, akkor 1 millióért jó állapotú 15-ös jollét vagy kissé elhanyagoltabb-öregebb 25-ös jollét is kereshetünk.


A fahajók átvizsgálását lásd az előző cikkben.


A műanyag hajók matt felületének eredeti fényeit visszaadhatjuk polír pasztával és polírozó géppel, ami lehet fúróba befogott polírtárcsa is.

A keresést kitartóan végezzük, amíg megtaláljuk az igazit, ekkor lesz benne sok örömünk.
Jó szelet és sok szerencsét az új kapitányoknak.       


Tuss Miklós
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Csomó, Knots

A csomó, vagy knots a sebesség mértékegysége, 1 tengeri mérföld/óra, azaz 1,85 km/óra.

Peilung

 Peilungnak hívjuk a vitorlás versenyeken, a kreuz bójához kirakott terelő bóját.

Gleitolás

A gleitolás a siklás; erős szélben a könnyű hajók a vízből szinte kiemelkedve siklanak.

Barográf

Barográf: A légnyomás értékeit, változásait folyamatosan feljegyző barométer.

Saját testsúlyos edzés

 Saját testsúlyos edzés
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!