notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hajóvásárlás 1 millió forint alatt

hirdetes

Hajóvásárlás 1 millió forint alatt

Tuss Miklós
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sorozatunk következő cikkében arról írok, milyen hajót vegyünk, ha van erre a célra 1 milliónk.

Hajóvásárlás

Ha az Interneten nem találtok olyan hajót, amilyet szeretnétek érdemes körülnézni a hazai kikötőkben tavainkon. Találhatunk a „neten” nem fellelhető, évek óta a parton hánykolódó hajót- melyek tulajdonosai vagy elhunytak, társukkal összevesztek, megrokkantak, vagy csak nem fordítanak időt a hajó eladásra, mondván úgyse menne.  Ilyen esetekben kell diplomáciai érzék a rábeszélésre, békítésre vagy az alkura.

Indokaink lehetnek: öreg hajó, elhagyott, a nap, a hó a fagy mindent megevett, szinte száz százalékos felújítás kell, ami már egy újépítésű hajó árával vetekszik és így tovább… Megengedhetjük, hogy minden nyáron, egy hétvégén használhatja a hajót, amennyiben megegyezünk. Én már láttam ilyen hajót: teakfa deckes dragont, igaz fahajó, 24-26 lábas nyugatról hozott túrahajók, de vagy sportosabb, de túrázásra használható Asso, Soling, Dragon, Sudár, Lopakodó Stb.

hirdetes


Jó tanács: ne felejtsük el, a vizsgáztatásnál igazolni kell a tulajdonjogot, csak olyan személytől vegyünk hajót, aki  a hajólevélben az éppen aktuális tulajdonos vagy annak örököse, ha elhunyt.


1 millió forintért már reménykedhetünk –egy parton lévő – már rég nem használt B25-ös vagy Rebell megszerzésében is. Esetleg egy Alu 25-öst is találunk, de ezzel vigyázzunk, az alumínium lemez korróziós állapotát vizsgáljuk meg vagy tartsuk vissza az összeget később előkerülő hibák javítására. Vegyük számításba, hogy hosszú vízvonala miatt rosszul fordul, nehezen manőverezhető.

hirdetes


Ha déli partra alkalmas hajót keresünk, akkor 1 millióért jó állapotú 15-ös jollét vagy kissé elhanyagoltabb-öregebb 25-ös jollét is kereshetünk.


A fahajók átvizsgálását lásd az előző cikkben.


A műanyag hajók matt felületének eredeti fényeit visszaadhatjuk polír pasztával és polírozó géppel, ami lehet fúróba befogott polírtárcsa is.

A keresést kitartóan végezzük, amíg megtaláljuk az igazit, ekkor lesz benne sok örömünk.
Jó szelet és sok szerencsét az új kapitányoknak.       


Tuss Miklós
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Száling

A száling az árboc merevítő keresztrúd. A szálinggal állíthatjuk árbocunk görbületét is. Tovább

Stagreiter

Stagreiter - orrvitorlakapocs (=lovas) Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 213

Átlagos értékelés: 4.9