Ismerd meg te is a magyar tenger legnépszerűbb halait!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A magyar tenger legismertebb halai

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A magyar tenger legismertebb halai


2016/04/05

Az óceánokon kívül az édes vízek is számos szépséges halfajt rejtenek, ez alól a Balaton sem kivétel. Tengerünk számos gyönyörű vízi cirkálót rejt, itt az idő megismerni őket!

 

A magyar tenger legismertebb halait ismerheted most meg!

Csuka


Ez a halfaj tulajdonképpen a a Föld északi féltekéjének mérsékelt égövében mindenhol megtalálható, ragadozó életmódot folytatva.Színe az ezüst és az arany számos zöldes árnyalatában pompázik, a Balatonnál horgászók egyik kedvelt fogása.

 


 

Folyami géb


1970 óta tömegesen él a Balatonban, legfeljebb öt évig él egy-egy egyede.

Mérete maximum húsz centiméterig terjed, hátúszója pedig tüskézett, így nagyon könnyű általa megsérülni.

 

 

 

Európai harcsa


A viza után ez az egyik legnagyobbra növő Európában honos halfaj, húsa nagyon ízletes, a magyar konyha egyik alapvető hala, méretei miatt jelentős zsákmánynak ígérkezik.

A Balaton egyik legnagyobbra növő, őshonos ragadozó halfaja.

 

A magyar tenger legismertebb halait ismerheted most meg!

Naphal


Hazánkba az akvaristáknak köszönhetően jutott el, hiszen alapvertően egy Észak-Amerika területén élő halról van szó. Az akvaristák nagy kedvence, hiszen egy kifejezetten szép hal, könnyen tartható, és a környezetváltozást is elég jól tűri.
A Balatonba egy 1905-ös import révén jutott be, ekkor egy tógazdaságból elszökve tömegesen szaporodni kezdett.

 

 

 

Fogassüllő


Kiváló sporthal, valamint horgászzsákmányként és ételek alapanyagaként is jelentős hal hazánkban.
Hazánkban a Balatonban és a Dunában fordul elő a leggyakrabban és az utóbbiból fogták ki a világon a legnagyobb példányát, mely 1990-ben történt, és az állat súlya majdnem elérte a húsz kilót és a 120 centimétert.

 

 

 

Kősüllő


Húa a fogasértékűével egyenlő, ám a horgászaton kívül nincsen gazdaságilag nagy jelentősége.
Hazánkban csak bizonyos időközönként halászható, hiszen Európa egyes részein sebezhető fajként tartják számon.
Állománya Balatonban a legnagyobb és bár 1896. környékén hatalmas fogásnak számított ritkasága miatt, mára már közönséges lakója lett a vizeinknek.

 


 

 


érdekességek tenger,óceánKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Előmerevítő

Az előmerevítő, másnéven vorstag egyárbocmerevítő drótkötél a hajó orrától az...

Karé Réka

Karé Réka életrajz   Mikor és hol születtél? 1988. 05. 06.,...

Élesedés

A szélhez viszonyított olyan irányváltoztatás, melynek során a haladási irány és a...

Nereus Hotel Kikötője

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Nereus Hotel kikötője. A...

Berecz Zsombor

Berecz Zsombor szül.hely/idő Székesfehérvár, 1986. április 26.   Berecz...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.