Amikor egy darab kaki van a szépen megterített asztalon - Halászkert Balatonfüred

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Csalódás, majd öröm - Halászkert Balatonfüred

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Csalódás, majd öröm - Halászkert Balatonfüred


2017/06/01

Balatonfüred egyik legjobb étterme a Halászkert. Vagyis az lenne, ha …. Ezer éve járunk ide, de most búcsúzunk. Borzasztó hiba egy minőségi helytől. Mi is ez? ….Mutatjuk a cikkben!

Amikor egy darab kaki van a szépen megterített asztalon - Halászkert Balatonfüred

Nagyon régóta járok a balatonfüredi Halászkertbe. Ritka jó halászlevet adnak, az adagok nagyok, a pincérek kedvesek, a kiszolgálás gyors, és mégis, történt valami, amiért nagyon elgondolkodtam, elmegyek-e valaha még a Halászkertbe. 

 

A Halászkert egy tradicionális, régi balatonfüredi étterem. Központi helyen van, a Zákonyi sétány elején, a Magyar Vitorlás Szövetség kikötőjével szemben. Igazából az összes vitorlás kikötőhöz közel van, így mindig tele van vitorlázókkal. Korábban az én hajóm is a Szöviben állt, így napi szinten vendég voltam itt. Most is gyakran beesek, ha egy jó halászlevet akarok enni. Mert a halászlé tényleg jó. Sőt, kiváló. Egy kis bográcsban hozzák, alatta rotyog a tűz, akár háromszor is megszedheted belőle a tányérodat. Kérhetsz harcsát és pontyot is, sőt, plusz belsőséget is. 

 

Halászkert Balatonfüred

Nem csak a halászlé jó a Halászkertben

 

 

Mivel régóta járok oda, az összes régi pincér ismer, legalább látásból. Mert itt még van törzsgárda. Olyan arcok, akiket tényleg évek óta ismer a vendég, és akik a vendéget is ismerik, esetleg nevén is köszöntik. Ami meg ugye kifejezetten jól esik. Télen néhányan ugyan Ausztriában telelnek, síterepeken dolgoznak, amíg be nem köszönt a szezon. Mert ugye a Halászkert nyitva van télen is, de azért nyilván nem akkora forgalommal, mint nyáron. Balatonfüred már nem hal meg télre, úgy mint más Balaton parti városok. A Silver udvar és a Halászkert mindig tele van. Nyáron meg zsúfolásig. Igaz, vigyáznak nagyon, hogy ezt bent ne érezd, mert az ajtónál megállítanak, és várnod kell, ha bent sokan vannak. 

 

Miért is jó a Halászkert, és miért érzem azt, hogy az étterem vezetője döntő egy hely jó működésében? A következő oldalon elmesélem! Lapozz! 

 

Amikor egy darab kaki van a szépen megterített asztalon - Halászkert Balatonfüred

Édesapán nem híve a fine diningnak. Szeret jókat enni, egy fogással jól lakni. Sok jó helyre vittem már, Budapesten és a Balatonnál is, de mindig kesereg, ha kicsik az adagok. Nos, a Halászkertben ezzel sem volt gondja. Sem a régi sem az új tulajdonos nem híve az adagok csökkentésének. Itt tényleg jól lehet lakni, akár egy vastagabb levessel (halászlé, gulyás) is.

 

Halászlé, Halászkert Balatonfüred

Étkezés a Halászkert teraszán. Napsütésben a kendő, kalap is elkel néha, de nem bánjuk, a szabadság érzése felemelő! 

 

Ugyanakkor ez nem megy az íz rovására. Az állandó ajánlatban nagyon jó tradicionális ételek vannak, a séf ajánlat pedig mindig különlegességekkel szolgál. Nagyon finom a lazac, a harcsa túrós csuszával pedig igazán jól komponált, hagyományos ízvilágú, de nem zsíros, nem túlzottan nehéz étel. Italokból nagy a választék, még ananász fröccsöt is kaphatsz, pedig ananászlé kevés helyen van. 

 

Említettem az előbb a tulajdonos váltást. A Halászkertből Horváth Csaba csinált megkerülhetetlen éttermet. Az ÁFÉSS tulajdonában lévő épületet folyamatosan fejlesztette, szépítgette, mígnem egészségi állapota miatt visszavonulni kényszerült élete művétől. Idén Weinhardt Csaba vette át tőle az étterem vezetését. Nagyon féltünk tőle, hogy átalakítja az étterem profilját, de mindent megtartott, ami jó volt a Halászkertben, így a pincéreket és az étlapot is. Bár a Vizes VB miatt az egész Zákonyi sétány egy csatatér, a Halászkert ezen a csatatéren egy nyugodt, csendes, árnyékos hely. 

 

Miért gondoltam azt májusban, hogy nem megyek mégsem a Halászkertbe egy jó darabig? Hogyan sikerült a tulajdonosnak a vevői igényeket követve mégis megygyőznie? A következő oldalon elmesélem! Lapozz!
 

Amikor egy darab kaki van a szépen megterített asztalon - Halászkert Balatonfüred

 

Édesanyámnak volt egy sztorija, mellyel nevelt gyermekkoromban. Amikor valamit megcsináltam, szinte teljesen jól, de az egész rendszerben volt egy végzetes hiba, akkor mesélte ezt nekem. A mese így szól. Képzeld el, hogy egy királyi lakomára vagy hivatalos. Gyönyörűen megterített asztalhoz ültetnek le, elegáns pincérek. A terem is pompázatos, az illatok is rabul ejtenek. Hatalmas tálakban ínycsiklandó ételeket hordanak ki az asztalra. Levesek, sültek, sütemények. Nemes porcelán tányér van előtted és ezüst étkészlet. Minden a helyére kerül, lassan hozzáláthatnál enni. Ekkor az elegáns pincérhad mindenki tányérja mellé egy kicsi tálkában egy darab, gőzölgő kakit rak le. Bár éhes vagy, és az ételek, a terítés mennyei, de nem lenne gusztusod enni, ugye? Nos, megértettem gyerekkoromban is, és azóta is sokszor eszembe jut, ha valami majdnem tökéletes megvalósítás mellé egy kis „kaki” kerül - ez a történet. 

 

A Halászkert is ilyen VOLT. Finom ételek, kedves pincérek, elfogadható árak. Árnyas kert, kényelmes székek. De az utolsó találkozásunk alkalmával ez a „kaki” oda került az asztalomra. Nyilván nem valós formájában, csak képletesen. Történt ugyanis, hogy 2 éves gyerekemmel, és feleségemmel beültünk ebédelni a Halászkertbe. Ismét minden tökéletes lett volna, ha a szomszédban ülő férfi nem dohányzott volna, semmivel sem törődve. A füst a gyereket és minket is belepett. Az étvágyam is elment. Kérdeztem a főpincért, hol van itt a nem dohányzó részleg, mert szeretnénk átülni. A válasz a “Sajnos nincs itt olyan!” volt…. Az, hogy illetlen, faragatlan emberek is vannak, nem az étterem hibája. Semmi bajom azzal, ha valaki magát cigarettával mérgezi, ha engem és főleg a gyermekemet ez nem érinti. Ha ülhetek tiszta tüdejű, egészséges emberek között, akkor miattam mindenki azt csinál magával, amit akar. De nem megyek olyan étterembe, ahol arra kényszerítenek, hogy más füstjét szívjam és szívja a gyermekem is. Sajnos, ez volt a „kaki az asztalon”.

 

Köszönjük Halászkert, mégis szeretünk!

 

A legtöbb étterem vezető azonban ennyiben is maradt volna. A dohányosok fontosak a vendéglátósnak, önfejűek, nem bírnak magukkal, addig sem, amíg ebédelnek. És mégis, a Halászkert tulajdonosa cikkünk megjelenése után felhívott, és elmesélte, ketté osztotta a teraszt, és már van nem dohányzó és dohányzó rész a teraszon! Aki akarja mérgezheti magát, aki nem szeretne tüdőrákban meghalni, azt a Halászkert megvédi! Ahogy a marketingben az egyetemen is tanítom, ha egy üzletben reklamáció történik, és azt a cégvezetés a vevő megelégedésére megoldja, még nagyobb lehet a vevő lojalitása, mint a reklamáció előtt. Nos, így történt ez velünk is. Ismét szeretünk Halászkert, ismét ajánlani foglak mindenkinek! 

 


Balaton érdekességek gasztronómiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Salgó polc

Salgó Polc

Standard

Standard - széljelzõ az árboc csúcsán (="windex")

Kereskedő tanfolyam

Kereskedő tanfolyam   A kiskereskedelem mindig is a világgazdaság egyik húzó...

Cumulus

A cumulus egy 1-2 km magasan úszó gomolyfelhő. A zivataros idő előhírnöke. A vastagabb...

Hekk

Mi is az a hekk és mi az a csacsihal? Sokan mondják, a hekk, mint hal nem is létezik....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.