Haldoklik a Csendes-óceán, pusztul az élővilág

hirdetes

Pusztul a Csendes-óceán élővilága

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Csendes-óceán haldoklik, állítja egy új tanulmány a közelmúltban megjelent “Proceedings of the National Academy of Sciences” című magazinból.

A Csendes-óceán

A tudósok a Monterey Bay Aquarium Research Institute-ban (MBARI) Kaliforniában nemrég felfedezték, hogy a csendes óceán alját tengeri élőlények tetemei takarják olyan mennyiségben, amit a megfigyelés 24 éve alatt sohasem láttak. A hatalmas arányú elhullás azt sugallja, hogy mindez a fukushimai nukleáris szennyezés közvetlen következménye.

A Csendes-óceán

Bár a kutatók elmondták, hogy nem szívesen ragasztanák rá a jelenséget Fukushimára, mint lehetséges okra – azonban a felfedezés ideje azt sugallja, hogy Fukushima a valódi ok. Az adatok szerint ez a hirtelen robbanásszerű “tengeri tetem” felgyűlés a fukushimai eset óta van jelen.

A Csendes-óceán

Az ismert óceáni kutatóállomáson: a Station M-en Santa Barbara és Monterey közelében, Huffard és kollégája Ken Smith a tengeri életről így nyilatkoznak: “Az óceáni plankton, medúza, tengeri csillagok, halak tetemei a Cendes-óceán fenekének eddig csak mintegy 1 százalékát borították. Fukushima óta ez a szám 98 százalékra emelkedett.”

A Csendes-óceán

A National Geographic és a média egy szót sem szól erről. Az igazság az, hogy tudják azt nagyon jól, hogy a pánikkeltésnek sem lenne értelme. Lassan Amerika nyugati partja Alaszkától Kaliforniáig teljesen radioaktivvá válik. Az emberek evakuálását, a vele járó elszegényedést és káoszt nem vállalja fel egyik ország kormánya sem. A japánok hallgatnak. Azok, akik tisztában vannak a veszéllyel radioaktivitás mérőkkel járják a partokat.

A Csendes-óceán

Seattle mellett, Washington államban a tengeri csillagok elhalását fedezték fel. Úgy tűnik, mintha egyszerűen csak elolvadnának az óceánban. Elvesztik kapaszkodó képességüket, karjaik leválnak majd szétmállik a testük. A videon egy búvár felfedezései láthatók:

 

 
A Csendes-óceán

A baj ott van, hogy a reaktorok állandó jelleggel sugároznak, állandóan öntik ki magukból a radioaktív szennyezést… megállíthatatlanul…a következő 50 éven át vagy még tovább. Ez az egész világ elszennyeződését jelenti, a tápláléklánccal, levegővel, felszíni vizekkel együtt. Egy biztos, a Csendes- óceán már most haldoklik. Szerintetek a Kárpát-medence mennyire lesz védett?

 

 

 

Forrás: naturahírek

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Rund Um

Rund Um vitorlás verseny történet 1998 óta Rund Um élőben is nyomon követhető az... Tovább

Avatar

Avatar vitorlás hajó bemutatása Az Avatar egy 2007-es évjáratú, Nautic 12 Racer... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 151

Átlagos értékelés: 4.9

tenger,óceán