Haldoklik a Csendes-óceán, pusztul az élővilág

hirdetes

Pusztul a Csendes-óceán élővilága

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Csendes-óceán haldoklik, állítja egy új tanulmány a közelmúltban megjelent “Proceedings of the National Academy of Sciences” című magazinból.

A Csendes-óceán

A tudósok a Monterey Bay Aquarium Research Institute-ban (MBARI) Kaliforniában nemrég felfedezték, hogy a csendes óceán alját tengeri élőlények tetemei takarják olyan mennyiségben, amit a megfigyelés 24 éve alatt sohasem láttak. A hatalmas arányú elhullás azt sugallja, hogy mindez a fukushimai nukleáris szennyezés közvetlen következménye.

A Csendes-óceán

Bár a kutatók elmondták, hogy nem szívesen ragasztanák rá a jelenséget Fukushimára, mint lehetséges okra – azonban a felfedezés ideje azt sugallja, hogy Fukushima a valódi ok. Az adatok szerint ez a hirtelen robbanásszerű “tengeri tetem” felgyűlés a fukushimai eset óta van jelen.

A Csendes-óceán

Az ismert óceáni kutatóállomáson: a Station M-en Santa Barbara és Monterey közelében, Huffard és kollégája Ken Smith a tengeri életről így nyilatkoznak: “Az óceáni plankton, medúza, tengeri csillagok, halak tetemei a Cendes-óceán fenekének eddig csak mintegy 1 százalékát borították. Fukushima óta ez a szám 98 százalékra emelkedett.”

A Csendes-óceán

A National Geographic és a média egy szót sem szól erről. Az igazság az, hogy tudják azt nagyon jól, hogy a pánikkeltésnek sem lenne értelme. Lassan Amerika nyugati partja Alaszkától Kaliforniáig teljesen radioaktivvá válik. Az emberek evakuálását, a vele járó elszegényedést és káoszt nem vállalja fel egyik ország kormánya sem. A japánok hallgatnak. Azok, akik tisztában vannak a veszéllyel radioaktivitás mérőkkel járják a partokat.

A Csendes-óceán

Seattle mellett, Washington államban a tengeri csillagok elhalását fedezték fel. Úgy tűnik, mintha egyszerűen csak elolvadnának az óceánban. Elvesztik kapaszkodó képességüket, karjaik leválnak majd szétmállik a testük. A videon egy búvár felfedezései láthatók:

 

 
A Csendes-óceán

A baj ott van, hogy a reaktorok állandó jelleggel sugároznak, állandóan öntik ki magukból a radioaktív szennyezést… megállíthatatlanul…a következő 50 éven át vagy még tovább. Ez az egész világ elszennyeződését jelenti, a tápláléklánccal, levegővel, felszíni vizekkel együtt. Egy biztos, a Csendes- óceán már most haldoklik. Szerintetek a Kárpát-medence mennyire lesz védett?

 

 

 

Forrás: naturahírek

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
tenger,óceán

Szótár

Peilung

 Peilungnak hívjuk a vitorlás versenyeken, a kreuz bójához kirakott terelő bóját. Tovább

Cirrus

A cirrus egy 8-12 km magasan úszó apró fehér pamacsos felhőfajta. Ha kis számban... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes